ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani έχει κατέβει νότια.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το καλοκαίρι, το κέντρο της Αθήνας δεν είναι για πολλά. Όσο ωραίο και αν είναι. Τα νότια προάστια φωνάζουν να τα επισκεφτούμε και κάθε χρόνο έχουν κάτι καλό να μας προτείνουν. Σαν το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι. Βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, προσανατολισμένο έτσι ώστε όταν ο ήλιος αποφασίζει να βουτήξει στη θάλασσα, εσείς να μην χάνετε καμία στιγμή από την μαγευτική του κάθοδο. True story που λένε.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι
Ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου.

Σε αυτό λοιπόν, το όμορφο και ατμοσφαιρικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, βρέθηκα πριν από λίγες μέρες. Δυστυχώς η κίνηση και η δική μου αργοπορία με έκαναν να χάσω αυτή την βουτιά – την πρόλαβα στο τέλος ίσα ίσα να τραβήξω μια insta-worthy φωτογραφία. Παρ’ όλα αυτά ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου και να αφεθώ να χαρώ το υπόλοιπο της βραδιάς.

Carpaccio από λαβράκι.
Πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας.
Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή.

Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή. Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.

Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου. Μαζί ήρθε το carpaccio από λαβράκι. Αν και ήταν μαριναρισμένο σε chilli δεν ήταν ιδιαίτερα καυτερό. Αντίθετα ο κόλιανδρος του έδινε μια φρεσκάδα που το ολοκλήρωνε. Το καλαμάρι με πέστο βασιλικού που ακολούθησε, πάνω σε λεπτά και τραγάνα στικ τηγανητής πατάτας είχε ένα ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα όμως να είχε λιγότερο πέστο ώστε οι πατάτες να μην χάσουν την τραγανή τους υφή. Αντίθετα η σπανακόπιτα που παρουσιάζετε σε spring rolls και στην βάση της έχει μια σος από γιαούρτι ήταν ένα νόστιμο πιάτο που θα το ζητούσα ξανά.

Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.
Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου.
Θαλασσινός αέρας κυριολεκτικά.

Πριν περάσω στο κυρίως έκανα μια στάση σε ένα βουτυράτο κριθαρότο με γαρίδες Αμβρακικού. Η στάση ήταν σύντομη και ευχάριστή γιατί το Surf n Turf που είχα ζητήσει έφτασε στο τραπέζι και μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Το φιλέτο ήταν σωστά ψημένο κρατώντας όλους τους χυμούς του κρέατος εγκλωβισμένους και η ουρά αστακού τρυφερή και λαχταριστή. Εν ολίγοις ένας άψογος συνδυασμός. Κοινώς προτιμήστε το!

Για να τελειώσω γλυκά την επίσκεψη μου, ζήτησα την ελαφρώς όξινη lemon pie αλλά και το ρουστίκ Chicago. Έτσι για να θυμηθώ λίγο τα ξένιαστα καλοκαιριά της παιδικής μου ηλικίας που η σοκολάτα άφηνε εμφανή τα σημάδια της στο πρόσωπο μου.

Chicago
Lemon pie

Facebook Mythos by Divani Restaurant

Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108911100

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία