ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani έχει κατέβει νότια.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το καλοκαίρι, το κέντρο της Αθήνας δεν είναι για πολλά. Όσο ωραίο και αν είναι. Τα νότια προάστια φωνάζουν να τα επισκεφτούμε και κάθε χρόνο έχουν κάτι καλό να μας προτείνουν. Σαν το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι. Βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, προσανατολισμένο έτσι ώστε όταν ο ήλιος αποφασίζει να βουτήξει στη θάλασσα, εσείς να μην χάνετε καμία στιγμή από την μαγευτική του κάθοδο. True story που λένε.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι
Ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου.

Σε αυτό λοιπόν, το όμορφο και ατμοσφαιρικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, βρέθηκα πριν από λίγες μέρες. Δυστυχώς η κίνηση και η δική μου αργοπορία με έκαναν να χάσω αυτή την βουτιά – την πρόλαβα στο τέλος ίσα ίσα να τραβήξω μια insta-worthy φωτογραφία. Παρ’ όλα αυτά ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου και να αφεθώ να χαρώ το υπόλοιπο της βραδιάς.

Carpaccio από λαβράκι.
Πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας.
Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή.

Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή. Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.

Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου. Μαζί ήρθε το carpaccio από λαβράκι. Αν και ήταν μαριναρισμένο σε chilli δεν ήταν ιδιαίτερα καυτερό. Αντίθετα ο κόλιανδρος του έδινε μια φρεσκάδα που το ολοκλήρωνε. Το καλαμάρι με πέστο βασιλικού που ακολούθησε, πάνω σε λεπτά και τραγάνα στικ τηγανητής πατάτας είχε ένα ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα όμως να είχε λιγότερο πέστο ώστε οι πατάτες να μην χάσουν την τραγανή τους υφή. Αντίθετα η σπανακόπιτα που παρουσιάζετε σε spring rolls και στην βάση της έχει μια σος από γιαούρτι ήταν ένα νόστιμο πιάτο που θα το ζητούσα ξανά.

Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.
Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου.
Θαλασσινός αέρας κυριολεκτικά.

Πριν περάσω στο κυρίως έκανα μια στάση σε ένα βουτυράτο κριθαρότο με γαρίδες Αμβρακικού. Η στάση ήταν σύντομη και ευχάριστή γιατί το Surf n Turf που είχα ζητήσει έφτασε στο τραπέζι και μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Το φιλέτο ήταν σωστά ψημένο κρατώντας όλους τους χυμούς του κρέατος εγκλωβισμένους και η ουρά αστακού τρυφερή και λαχταριστή. Εν ολίγοις ένας άψογος συνδυασμός. Κοινώς προτιμήστε το!

Για να τελειώσω γλυκά την επίσκεψη μου, ζήτησα την ελαφρώς όξινη lemon pie αλλά και το ρουστίκ Chicago. Έτσι για να θυμηθώ λίγο τα ξένιαστα καλοκαιριά της παιδικής μου ηλικίας που η σοκολάτα άφηνε εμφανή τα σημάδια της στο πρόσωπο μου.

Chicago
Lemon pie

Facebook Mythos by Divani Restaurant

Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108911100

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.