ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο: Το Noma ξανανοίγει με μπέργκερ που κοστίζουν 15 ευρώ

Είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin. Στη μετά-κορονοϊού εποχή, όμως, θέτει νέα όρια στη γαστρονομική του προσέγγιση.

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο: Το Noma ξανανοίγει με μπέργκερ που κοστίζουν 15 ευρώ

Όσοι ασχολούνται με τη διεθνή γαστρονομία σίγουρα γνωρίζουν το Noma. Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στη Δανία, είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και προσελκύει θαμώνες από όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν μέχρι εκεί για να πάρουν μία γεύση από τα κορυφαία πιάτα του βραβευμένου σεφ Ρενέ Ρετζεπί.

Τα τραπέζια είναι λιγοστά, για να βρεις μία θέση πρέπει να κάνεις κράτηση αρκετό καιρό πριν, ενώ ένα πλήρες μενού κοστίζει περίπου 400 ευρώ. Από τις 21 Μαϊου και μετά όμως το διάσημο εστιατόριο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του (μετά από δύο μήνες lockdown) με μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στη γαστρονομία, δίνοντας τους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν τη Noma εμπειρία χωρίς κράτηση, σε πάρα πολύ προσιτές τιμές. Γιατί το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο πρόκειται να λειτουργήσει για το επόμενο διάστημα ως υπαίθριο wine bar σερβίροντας μπέργκερ υψηλών προδιαγραφών και μία μεγάλη wine lista σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο: Το Noma ξανανοίγει με μπέργκερ που κοστίζουν 15 ευρώ
Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση,.

Στην ανακοίνωση του εστιατορίου ο σεφ Ρενέ Ρετζεπί γράφει: «Φίλοι μας, έχουμε καλά νέα να μοιραστούμε. Οι περιορισμοί στη Δανία χαλαρώνουν και επιτρέπεται πλέον να ξανανοίξουμε. Την επόμενη Πέμπτη, 21 Μαίου, από τις 13:00 ανοίγουμε ένα υπαίθριο wine bar με επιλογές από τα αγαπημένα μας κρασιά και δύο μπέργκερ: το «noma cheeseburger» και το «noma veggie burger»! Δεν χρειάζονται κρατήσεις. Χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμάσουμε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του noma όπως το ξέραμε μέχρι τώρα».

Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στον κήπο του εστιατορίου σε τραπεζάκια και κουβερτάκια πικ-νικ. Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση, δεν έχει σερβίρει ποτέ μέχρι τώρα μπεργκερ στο εστιατόριό του. Σε δήλωσή του αναφέρει πως οι πελάτες αυτή τη στιγμή πιθανότατα δεν έχουν διάθεση για κάτι εξεζητημένο και ότι η επιλογή του να σερβίρει μπέργκερ αποτελεί έναν τρόπο καλωσορίσματος του κόσμου της περιοχής.

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο πρόκειται να λειτουργήσει για το επόμενο διάστημα ως υπαίθριο wine bar σερβίροντας μπέργκερ υψηλών προδιαγραφών και μία μεγάλη wine lista σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.