ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο: Το Noma ξανανοίγει με μπέργκερ που κοστίζουν 15 ευρώ

Είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin. Στη μετά-κορονοϊού εποχή, όμως, θέτει νέα όρια στη γαστρονομική του προσέγγιση.

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο: Το Noma ξανανοίγει με μπέργκερ που κοστίζουν 15 ευρώ

Όσοι ασχολούνται με τη διεθνή γαστρονομία σίγουρα γνωρίζουν το Noma. Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στη Δανία, είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και προσελκύει θαμώνες από όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν μέχρι εκεί για να πάρουν μία γεύση από τα κορυφαία πιάτα του βραβευμένου σεφ Ρενέ Ρετζεπί.

Τα τραπέζια είναι λιγοστά, για να βρεις μία θέση πρέπει να κάνεις κράτηση αρκετό καιρό πριν, ενώ ένα πλήρες μενού κοστίζει περίπου 400 ευρώ. Από τις 21 Μαϊου και μετά όμως το διάσημο εστιατόριο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του (μετά από δύο μήνες lockdown) με μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στη γαστρονομία, δίνοντας τους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν τη Noma εμπειρία χωρίς κράτηση, σε πάρα πολύ προσιτές τιμές. Γιατί το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο πρόκειται να λειτουργήσει για το επόμενο διάστημα ως υπαίθριο wine bar σερβίροντας μπέργκερ υψηλών προδιαγραφών και μία μεγάλη wine lista σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο: Το Noma ξανανοίγει με μπέργκερ που κοστίζουν 15 ευρώ
Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση,.

Στην ανακοίνωση του εστιατορίου ο σεφ Ρενέ Ρετζεπί γράφει: «Φίλοι μας, έχουμε καλά νέα να μοιραστούμε. Οι περιορισμοί στη Δανία χαλαρώνουν και επιτρέπεται πλέον να ξανανοίξουμε. Την επόμενη Πέμπτη, 21 Μαίου, από τις 13:00 ανοίγουμε ένα υπαίθριο wine bar με επιλογές από τα αγαπημένα μας κρασιά και δύο μπέργκερ: το «noma cheeseburger» και το «noma veggie burger»! Δεν χρειάζονται κρατήσεις. Χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμάσουμε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του noma όπως το ξέραμε μέχρι τώρα».

Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στον κήπο του εστιατορίου σε τραπεζάκια και κουβερτάκια πικ-νικ. Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση, δεν έχει σερβίρει ποτέ μέχρι τώρα μπεργκερ στο εστιατόριό του. Σε δήλωσή του αναφέρει πως οι πελάτες αυτή τη στιγμή πιθανότατα δεν έχουν διάθεση για κάτι εξεζητημένο και ότι η επιλογή του να σερβίρει μπέργκερ αποτελεί έναν τρόπο καλωσορίσματος του κόσμου της περιοχής.

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο πρόκειται να λειτουργήσει για το επόμενο διάστημα ως υπαίθριο wine bar σερβίροντας μπέργκερ υψηλών προδιαγραφών και μία μεγάλη wine lista σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.