ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο που σερβίρει το καλύτερο παγωτό της πόλης 48 ολόκληρα χρόνια

Στις 6 Απριλίου του 1969, Κυριακή των Βαΐων, δημιουργήθηκε το "Χαρά", η πιο γλυκιά γωνιά των Πατησίων.

Το αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο που σερβίρει το καλύτερο παγωτό της πόλης 48 ολόκληρα χρόνια

«Μια παραδοσιακή πολίτικη συνταγή με ρίζες στις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα και την επιτυχία του ζαχαροπλαστείου μας» γράφει το θρυλικό ζαχαροπλαστείο "Χαρά" στη σελίδα του στο ίντερνετ.

«Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το 1920, όταν η γιαγιά Αριστέα μοιραζόταν την αγάπη της για την ζαχαροπλαστική σε κάποιο γλυκατζίδικο της Πόλης. Δύο χρόνια αργότερα, μετά τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας το 1922, έμελλε να μετοικήσει την Αθήνα, όπου αναγκάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές για αρκετά χρόνια.

Το αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο που σερβίρει το καλύτερο παγωτό της πόλης 48 ολόκληρα χρόνια
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το 1920, όταν η γιαγιά Αριστέα μοιραζόταν την αγάπη της για την ζαχαροπλαστική σε κάποιο γλυκατζίδικο της Πόλης
Στις 6 Απριλίου 1969, Κυριακή των Βαΐων, δημιούργησε τη "ΧΑΡΑ", την πιο γλυκιά γωνιά των Πατησίων, που την εποχή εκείνη, θεωρείτο ένας από τους καλύτερους δρόμους της Αθήνας.

Ο δικός της "θησαυρός" όμως, παρέμεινε αναλλοίωτος στο χρόνο με τις συνταγές της, όπου έκρυψε καλά για να μην χαθούν, στο παπούτσι της, όταν ήρθε στην Ελλάδα.

Ήταν τέλη της δεκαετίας του '60, όταν ο γιος της, Νίκος, με το ίδιο ταλέντο και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις τόσο ξεχωριστές γεύσεις, προσφέροντας τη χαρά της απόλαυσης σε όποιον τις δοκίμαζε. Έτσι λοιπόν, στις 6 Απριλίου 1969, Κυριακή των Βαΐων, δημιούργησε τη "ΧΑΡΑ", την πιο γλυκιά γωνιά των Πατησίων, που την εποχή εκείνη, θεωρείτο ένας από τους καλύτερους δρόμους της Αθήνας.

Το μαγαζί αποτέλεσε γρήγορα πόλο έλξης για τους κατοίκους του κέντρου και όχι μόνο, αφού κόσμος έφτανε από παντού.

Από όλα τα προϊόντα ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολύ το εκμέκ παγωτό και το σικάγο. Έτσι το μαγαζί αποτέλεσε γρήγορα πόλο έλξης για τους κατοίκους του κέντρου και όχι μόνο, αφού κόσμος έφτανε από παντού. Ένα παγωτό εδώ, ήταν και είναι πάντα "must", αφού "απλοί θνητοί" το απολάμβαναν δίπλα σε διασημότητες της κάθε εποχής.

Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στο χρόνο και μια φήμη που ακόμα και γενιές αργότερα αποτελεί την πιο γλυκιά συνήθεια της ζωής μας».

Από όλα τα προϊόντα ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολύ το εκμέκ παγωτό και το σικάγο.

Δείτε ένα βίντεο του Rise για το ζαχαροπλαστείο:

*Χαρά, Άνω Πατήσια, Λεωφ. Πατησίων 339

Ζαχαροπλαστείο Χαρά

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.