ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το άλλο «βρώμικο»: Νέα άφιξη στο Κουκάκι ποντάρει στο ελληνικό street food

Πώς συνδέεται η κουζίνα της Μάνης με το νέο φαγάδικο της πόλης;

Το άλλο «βρώμικο»: Νέα άφιξη στο Κουκάκι ποντάρει στο ελληνικό street food

Η ομάδα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ που μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην εστίαση, μεταφέρει την αγάπη της για τις καλές πρώτες ύλες και την πειραγμένη ελληνική κουζίνα στον δρόμο, δημιουργώντας σουβλάκι και πίτες σε παραδοσιακές και νέες γεύσεις. Στο Κουκάκι, Δημητρακοπούλου 5, το DIRTY MANH, στάθμευσε για να σκορπίσει γεύσεις και μυρωδιές από τον τόπο του.

Το άλλο «βρώμικο»: Νέα άφιξη στο Κουκάκι ποντάρει στο ελληνικό street food

Η κουλτούρα του street food αναπτύχθηκε και γνωρίζει ξανά άνθηση σε όλο τον κόσμο, όπου ασχέτως πολιτισμικών διαφορών, κοινωνικών status και ιστορίας αποτελεί έναν τρόπο βίωσης της σχέσης ανάμεσα στην κοινωνία και το φαγητό της. Το DIRTY MANH έχει τα χαρακτηριστικά μιας καντίνας, που εμφανίζεται σαν να έχει παρκάρει για λίγο στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη, φέροντας στον δρόμο συνταγές και υλικά από τη Μάνη και την Ελλάδα.

Ελληνικό Street Food

Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βρίσκεται πίσω από το μενού που έχει σχεδιαστεί με βάση την ελληνικότητα, τους αγαπημένους συνδυασμούς του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, όσα χιλιάδες κόσμου έχει αποθεώσει 15 χρόνια τώρα και την όρεξη για να φτάσουν όλα αυτά στην καθημερινότητα του δρόμου.

Όλα τα κρέατα του DIRTY MANH προέρχονται από τη Μάνη και το χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Οι πατάτες είναι φρέσκες και το ελαιόλαδο μανιάτικο! Στο DIRTY MANH τίποτα δεν είναι μαγειρεμένο από πριν και με την παραγγελία σου θα βουτήξει στο τηγάνι ή στη σχάρα.

Θα απολαύσετε λοιπόν παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Το χοιρινό είναι από λαιμό καθώς αποφεύγουμε τα κομμάτια λίπους. Η πίτα προσφέρεται σε τρεις εκδοχές με κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και γύρο χοιρινό.

Τριπλέτα από τη Μάνη… έρωτας παντοτινός!

Η Λακωνική Μάνη δεν ήταν ποτέ πλούσια και αυτό αποτυπωνόταν στα προϊόντα και τις γεύσεις της. Λάδι, σιτάρι, αφρός αλατιού από τα βράχια και χοιρινό. Με αυτά λοιπόν τα υλικά δημιουργήθηκε η Τριπλέτα δηλαδή η τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι (πανσέτα σε εμάς), κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου. Η τριπλέτα προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο από την Αρεόπολη.

Πίτα Pocket

Εδώ ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κόσμο μιας σκεπαστής πίτας σε γευστικούς συνδυασμούς που ανατρέπουν τα δεδομένα του street food. Μανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα ~ Χωριάτικο με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, κάππαρη, φέτα, ελιά και ελαιόλαδο ~ Πανσέτα sous vide με τζίντζερ , οξύμελι, κόλιανδρο , λάχανο, chutney φρούτων, λάδι chilly, κρεμμύδι, γιαούρτι δυόσμου ή μαγιονέζα καπνιστή ~ Μουσακάς με μοσχαρίσια ουρά, κολοκύθι, πατάτες, μελιτζάνες, γιαούρτι, φέτα, θυμάρι και μανιτάρια ~ Μπιφτέκι με τομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι δυόσμου και Μανιτάρια με μοσχαρίσια ουρά, πατάτα, τομάτα, σάλτσα τρούφας.

Στο DIRTY MANH δεν θα βρείτε τζατζίκι αλλά πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού με σχοινόπρασσο και το κρεμμύδι είναι καραμελωμένο.

Η ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό του DIRTY MANH

Ένα food truck ήρθε και στάθμευσε στο Κουκάκι. Η αρχιτεκτονική ομάδα Mab Architects που σχεδίασε το DIRTY MANH, θέλησε να φέρει την κουζίνα στον δρόμο. Σχεδιάζοντάς τη σε σχήμα κύβου και τοποθετώντας τη υπό γωνία, θυμίζει μία καντίνα που πάρκαρε προσωρινά και σας περιμένει. Δεν υπάρχουν πόρτες ούτε αυστηρή είσοδος θολώνοντας τα όρια μεταξύ του μέσα και του έξω.

Τα υλικά επιλέχθηκαν με προσοχή ώστε να εξυπηρετούν το concept. Οι κυβόλιθοι ως υλικό δαπέδου προτρέπουν τον επισκέπτη να αντιληφθεί τον χώρο ως προέκταση του δρόμου. Ο μοναδικός τοίχος καλύπτεται από πέτρα συμβολίζοντας τα πέτρινα σπίτια της Μάνης και τα μεταλλικά στοιχεία της κουζίνας που πρωταγωνιστεί, παραπέμπουν σε μια καντίνα του δρόμου.

Η κουζίνα αναδεικνύεται σε βασικό στοιχείο του εστιατορίου, φωτιζόμενη από την οροφή, σχεδόν σαν ένας πολύτιμος λίθος. Ο τρόπος τοποθέτησης της μέσα στον χώρο δημιουργεί μία εσοχή που σας καλεί να πάρετε μέρος στο γαστρονομικό ταξίδι, παρακολουθώντας την διαδικασία παρασκευής.

DIRTY MANH

Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι

Ώρες Λειτουργίας: 17.00 με 24.00

Ημέρες: Τρίτη με Κυριακή

www.dirtymanh.gr

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.