ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τηλεϊατρική: βασικές υπηρεσίες υγείας από το τηλέφωνο, με το πάτημα ενός κουμπιού

Η τηλεϊατρική παρέχει υπηρεσίες υγείας σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, ειδικά σε άτομα που ζουν μόνα ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τηλεϊατρική: βασικές υπηρεσίες υγείας από το τηλέφωνο, με το πάτημα ενός κουμπιού

H CardioExpress Telemedicine Services S.A ιδρύθηκε το 1993, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας με την εφαρμογή τηλεϊατρικής.
Συνδυάζοντας την εμπειρία της στις ιατρικές υπηρεσίες και την υψηλή τεχνολογία, η CardioExpress, από το 1993 μέχρι σήμερα, κάνει ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής απλό, εύκολο και προσβάσιμο στον καθένα.
Στόχος της είναι να λύσει το πρόβλημα που δημιουργεί η καθυστέρηση της αναγνώρισης των καρδιακών επεισοδίων και η μη έγκαιρη αναζήτηση της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας, ιδιαίτερα όπου δεν είναι δυνατή η παρουσία καρδιολόγου.

Η CardioExpress Telemedicine Services παρέχει τηλεϊατρική κάλυψη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κάποιες από αυτές απομακρυσμένες, διευκολύνοντας το έργο των αγροτικών ιατρών και παρέχοντας το αίσθημα της ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους τους. Επίσης, μέσω ειδικών προγραμμάτων με τους Δήμους και τα ΚΑΠΗ, έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της τηλεϊατρικής και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.
Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά και στο χώρο της ναυτιλίας, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών τηλεϊατρικής αλλά και παροχής βοήθειας σε περίπτωση που ο ναυτικός χρειαστεί νοσηλεία ή και επαναπατρισμό.
Ωστόσο οι συνδρομητές που φαίνεται να απολαμβάνουν περισσότερο τις υπηρεσίες της τηλεϊατρικής είναι οι ιδιώτες-ασθενείς, που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις (καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, πίεση κ.λπ.) καθώς και οι οικογένειές τους, που θέλουν να έχουν την δυνατότητα της άμεσης βοήθειας και υποστήριξης σε περίπτωση ανάγκης.

Οφέλη της τηλεδιάγνωσης

Με την άμεση καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος (12 απαγωγών) στο Κέντρο Ελέγχου (το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο), ο ασθενής αναβαθμίζει αισθητά την ποιότητα ζωής του: μειώνει το άγχος ενός καρδιακού επεισοδίου και είτε προλαμβάνει την άσκοπη μεταφορά του σε νοσοκομείο είτε αποτρέπει την καθυστερημένη μεταφορά του σε νοσοκομείο, όταν πραγματικά κινδυνεύει η ζωή του.
Με αυτό τον τρόπο, ωφελούνται και οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς ελαχιστοποιούνται οι επισκέψεις-εισαγωγές στα Νοσοκομεία για ενοχλήσεις άνευ λόγου, ενώ ενισχύουν τη σχέση τους με τον ασθενή.
Άμεσο κέρδος έχουν και οι Δήμοι, από τη στιγμή που με την καταγραφή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος τη στιγμή της ενόχλησης, αντιμετωπίζονται καλύτερα τα επείγοντα περιστατικά, κινητοποιείται πραγματικά όταν πρέπει το ΕΚΑΒ και βελτιώνεται σε τοπικό επίπεδο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Πρόγραμμα MOBILE TELEMEDICINE

Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή που προσφέρει η CardioExpress σε συνεργασία με τη Vodafone κι έχει ως στόχο να βοηθήσει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή απλώς άτομα που ζουν μόνα τους και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Το νέο πρόγραμμα παρέχει δωρεάν συσκευή κινητού τηλεφώνου, μέσω συμβολαίου Vodafone χωρίς πάγιο.

Τηλεϊατρική: βασικές υπηρεσίες υγείας από το τηλέφωνο, με το πάτημα ενός κουμπιού
Ευανάγνωστο εικονικό πλήκτρο SOS, που η διαγραφή του είναι αδύνατη από τον χρήστη.
  • Με ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης που εμφανίζεται πάντα στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου (και δεν επηρεάζεται από άλλες εφαρμογές που μπορεί να λειτουργούν ταυτόχρονα στην συσκευή), ειδοποιείται τόσο το ιατρικό κέντρο ελέγχου της CardioExpress όσο και το πρόσωπο που έχει οριστεί από τον συνδρομητή ως πρόσωπο έκτακτης ανάγκης και ενημερώνεται για την κατάσταση του ασθενή.
  • Παρέχεται δυνατότητα κατ' οίκον βοήθειας με οργάνωση αποστολής νοσηλευτή, γιατρού ή ιδιωτικού ασθενοφόρου. Σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού, οι γιατροί της CardioExpress καλούν το ΕΚΑΒ, για να σπεύσει προς βοήθεια του ασθενούς.
  • Μπορεί να λειτουργήσει απλώς και ως σύστημα υπενθύμισης, το οποίο προγραμματίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και του ασθενή και τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού του, ώστε να μην παραλειφθεί καμία δόση φαρμακευτικής αγωγής, μέτρηση πίεσης ή μέτρηση σακχάρου.

Πολύτιμες υπηρεσίες με χαμηλό κόστος

  • Οι υπηρεσίες που παρέχει η Cardioexpress καλύπτονται ήδη από αρκετές μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η Allianz Global Assistance, η Intermutuelles Assistance και η Mondial Assistance.
  • Η παροχή τηλεϊατρικής κάλυψης σε ένα νησί του Αιγαίου για τους κατοίκους και τους τουρίστες, απεριόριστη χρήση για ένα χρόνο, θα κοστίσει περίπου 1.000 €.
  • Σε ότι αφορά το SOS Button – Mobile Telemedicine, μια ενδεικτική τιμή του βασικού πακέτου είναι 10€ το μήνα.

Info
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 210 7252631.

Read Next

Περισσότερα από

Life

27 Σεπ 2022

Μια αγκαλιά για πάντα: Πώς ένα αδεσποτάκι μου έσωσε, κυριολεκτικά, τη ζωή

Τα Pet City σε συνεργασία με το Dogs' Voice διοργανώνουν μία ξεχωριστή Ημέρα Υιοθεσίας. το Σάββατο 1 Οκτωβρίου (11:00 - 14:00) στο κατάστημα Pet City Κηφισιά (Τατοΐου 161). Μαζί τους, ο 95,2 Athens Deejay και το Missbloom.gr.

26 Σεπ 2022

Η Τζέσικα Άλμπα έχει την καλύτερη συμβουλή για έναν καλό ύπνο

Η ηθοποιός και ιδρύτρια του brand, Honest, μοιράστηκε κάποια πολύ ενδιαφέροντα wellbeing tips.

22 Σεπ 2022

Εμμηνόπαυση: Κάποιος γιορτάζει κι ησυχάζει...είμαι εγώ

Η Ναόμι Γουότς γιορτάζει την εμμηνόπαυσή της. Κι εμείς είμαστε μαζί της.

22 Σεπ 2022

Η εξέλιξη της νευροδιέγερσης στη χειρουργική του θυρεοειδούς

Η διαρκής εκπαίδευση των Ελλήνων χειρουργών στη σύγχρονη τεχνολογία επιφέρει θεαματικές αλλαγές στις επεμβάσεις θυρεοειδεκτομής.

22 Σεπ 2022

Στη νέα College Collection της Carpisa θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για τη νέα σχολική χρονιά

Η Carpisa παρουσιάζει την College Collection, μια συλλογή από ισχυρό και ανθεκτικό νάιλον με cool τσάντες, κασετίνες, σακίδια και νεσεσέρ.