ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι είναι το μίσο, η περιούσια ασιατική γεύση, που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;

Γιατί όλοι μιλούν για αυτό; Γιατί είναι από τις πιο umami γεύσεις της εποχής.

Τι είναι το μίσο, η περιούσια ασιατική γεύση, που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;

Όσοι έχουν επισκεφτεί κινέζικο ή γιαπωνέζικο εστιατόριο, έχουν σίγουρα δει στο μενού ένα πολύ χαρακτηριστικό ορεκτικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας, τη σούπα μίσο. Στη μακροβιοτική κουζίνα, το μίσο έχει εξέχουσα θέση και χρησιμοποιείται καθημερινά σε πολλά πιάτα.

Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι Ασιάτες έχοντα αντιληφθεί ότι η σόγια είναι πολύ δυναμωτική αλλά σχετικά δύσπεπτη τροφή, βρήκαν τρόπους να την επεξεργαστούν και να την κάνουν πιο εύπεπτη και θρεπτική και την συναντάμε ως τόφου, τέμπε, μίσο, σάλτσα σόγιας και ταμάρι.

Υπάρχουν διάφορα είδη μίσο, ανάλογα με τα υλικά που περιέχει και το χρόνο ζύμωσης.

Λόγω των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την διαδικασία της ζύμωσης, το μίσο βοηθά πολύ την πέψη, τονώνει και καθαρίζει το αίμα και δίνει πολύ ενέργεια στον οργανισμό, παρέχοντας ιχνοστοιχεία, μέταλλά και βιταμίνες(ιδιαίτερα Β12), θεωρείται δε ότι συμβάλλει στην προστασία από την ραδιενέργεια. Η σούπα μίσο καταναλώνεται στην μακροβιοτική όλες τις ημέρες του χρόνου. Πέρα από την διατροφική του αξία, το μίσο νοστιμίζει πολύ τα φαγητά, ειδικά τις ουδέτερες, γευστικά χορτόσουπες.

Για να διατηρηθούν οι ευεργετικές ιδιότητες του μίσο και οι μικροοργανισμοί που περιέχει, δεν πρέπει να το διαλύσουμε απ'ευθείας στο φαγητό που κοχλάζει, αλλά να το διαλύσουμε σε ζωμό που θα βγάλουμε από την κατσαρόλα και στην συνέχεια αφού κλείσουμε την φωτιά και το φαγητό δεν βράζει πια, να προσθέσουμε το διαλυμένο μίσο.

Δείτε το εδώ

Τι είναι το μίσο, η περιούσια ασιατική γεύση, που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;
Hikari Miso Paste (White) Organic 500gr 8.61€

*Με πληροφορίες από το bio-melissanthi.gr

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

10 Δεκ 2025

Χρόνια φλεγμονή: Πώς επηρεάζει την καρδιά και πώς να τη μειώσεις φυσικά;

Από το στρες και τον ύπνο μέχρι τη διατροφή και τις ιώσεις, δες πώς οι καθημερινές σου επιλογές "ανάβουν" ή "σβήνουν" τη φλεγμονή που κουράζει την καρδιά σου.

10 Δεκ 2025

Η "σούπα μακροζωίας" του Dan Buettner: Το απλό πιάτο που τρώει κάθε πρωί για να ζήσει 100 χρόνια

Ο πιο διάσημος ερευνητής μακροζωίας στον κόσμο ξεκινά κάθε μέρα με ένα μπολ σούπα. Όχι πρωτεΐνες σε σκόνη, όχι superfoods, μια απλή συνταγή μόνο.

Περισσότερα από

Life

10 Δεκ 2025

Πόσο ασφαλές είναι το TikTok για τον παιδικό εγκέφαλο; Όσα πρέπει να ξέρει κάθε γονιός

Tι κάνουν short videos στο μυαλό, στον ύπνο και στη διάθεση του παιδιού και πώς μπορείς να το προστατεύσεις χωρίς πανικό.

10 Δεκ 2025

Παχαίνουν τελικά τα γλυκά; Η διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει στην απώλεια βάρους

Σου λένε ότι αν θέλεις να αδυνατίσεις, πρέπει να κόψεις το γλυκό; Η διατροφολόγος εξηγεί πότε χωράει κανονικά στο πιάτο σου και τι παίζει με τις θερμίδες.

10 Δεκ 2025

Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο Κύτταρο μαζί με την παρέα του

Ένα μουσικό threesome που ανυπομονεί να γίνει κοινότητα, κάθε Σάββατο για λίγες μόνο παραστάσεις.

10 Δεκ 2025

Βελουτέ σούπα με ρεβύθια και κους κους: Εύκολη, λεμονάτη και θρεπτική συνταγή

Ζεστή, λεμονάτη βελουτέ με ρεβίθια και κους κους που ετοιμάζεις στο λεπτό και σε κρατά χορτάτη, ελαφριά και χωρίς τύψεις.

10 Δεκ 2025

Yoga for hair growth: Οι 3 asanas που θα "μακρύνουν" τα μαλλιά σου

Ξέρεις ότι η γιόγκα τονώνει το σώμα και ηρεμεί το πνεύμα. Γνώριζες όμως ότι συγκεκριμένες στάσεις (inversions) λειτουργούν ως το πιο ισχυρό, φυσικό booster για την πύκνωση των μαλλιών σου;

10 Δεκ 2025

Σε πιάνουν ζαλάδες; Αυτό είναι το φρούτο που θα σου εξαφανίσει τη ναυτία

Και ακόμα αλλά 7 πολύτιμα οφέλη που σου προσφέρει!

10 Δεκ 2025

Πώς να φτιάχνεις ισορροπημένο πιάτο χωρίς θερμιδομέτρηση: 5 χρυσοί κανόνες διατροφής

Δεν χρειάζεται ούτε ζύγισμα ούτε apps - με 5 απλούς κανόνες "χτίζεις" πιάτα που σε χορταίνουν, σε ελαφραίνουν και φροντίζουν την υγεία σου.

10 Δεκ 2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

10 Δεκ 2025

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 11 έως 17/12 και ξεχωρίζουν.