ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι είναι το μασάζ γονιμότητας; Πως μπορεί να σε βοηθήσει;

Η αδυναμία σύλληψης μπορεί να καταλήξει να γίνει πολύ αγχωτική και επιβαρυντική για το σώμα της γυναίκας. Με το μασάζ γονιμότητας παρεμβαίνουμε με φυσικό τρόπο.

Τι είναι το μασάζ γονιμότητας; Πως μπορεί να σε βοηθήσει;

Από την Ιουλία Μακρή

Η αδυναμία σύλληψης μπορεί να καταλήξει να γίνει πολύ αγχωτική και επιβαρυντική για το σώμα της γυναίκας. Με το μασάζ γονιμότητας παρεμβαίνουμε με φυσικό τρόπο, ώστε να τονώσουμε τον οργανισμό και να χαλαρώσουμε το πνεύμα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για σύλληψη και εγκυμοσύνη.

Από ευρήματα πρόσφατων ερευνών φαίνεται ότι τα υψηλά επίπεδα άγχους μπλοκάρουν το κέντρο ορμονών του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η έκκριση και η σωστή δράση των αναπαραγωγικών ορμονών.

Το μασάζ, σε όλες του τις μορφές -αποδεδειγμένα πια- μειώνει το άγχος, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την ορμονική ισορροπία. Το Μασάζ Γονιμότητας έχει αναπτυχθεί ειδικά ώστε να περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές, η εφαρμογή των οποίων συμβάλει στη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας, στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου και στην ενίσχυση της γονιμότητας.

Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό σχήμα που μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει τη γονιμότητα με φυσικό τρόπο, αλλά και να μειώσει τις πιθανές παρενέργειες των θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης στο σώμα.

Το μασάζ γονιμότητας συμβάλει στη σωστή λειτουργία του συνόλου των οργάνων του σώματος, στην καλή κυκλοφορία του αίματος, στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση του άγχους.

Η τακτική εφαρμογή Μασάζ Γονιμότητας ωφελεί το αναπαραγωγικό σύστημα ως εξής:

Βελτιώνει την ορμονική ισορροπία

Βοηθά στην επανατοποθέτηση της κλίσης της μήτρας

Βοηθά στη διάλυση του ουλώδους ιστού

Ενισχύει την αιμάτωση της μήτρας

Αυξάνει την αιματική ροή προς τη μήτρα και τον τράχηλο

Βελτιώνει το ενδοκρινικό σύστημα

Ενεργοποιεί το ήπαρ για αποτοξίνωση

Για ποιες γυναίκες συνίσταται το Μασάζ Γονιμότητας;

Μασάζ γονιμότητας μπορεί να κάνει όποια γυναίκα επιθυμεί να μείνει έγκυος. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολία στη σύλληψη, είχατε προβλήματα υγείας στο παρελθόν ή ακόμη κι αν είστε απολύτως υγιής και προγραμματίζετε να αποκτήσετε το πρώτο ή το επόμενό σας παιδί, το μασάζ γονιμότητας μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης και υγιούς εγκυμοσύνης.

Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε Τεχνολογίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ART), όπως IVF, IUI, κτλ, και πάλι μπορείτε να κάνετε μασάζ γονιμότητας, συμπληρωματικά με τη θεραπεία σας για βέλτιστα αποτελέσματα.

Ιατρικά προβλήματα, όπως η ενδομητρίωση, τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS) και άλλα, δυσχεραίνουν τη σύλληψη, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το μοναδικό σχήμα μασάζ μπορεί να βοηθήσουν.

Τι να περιμένω σε μια συνεδρία Μασάζ Γονιμότητας;

Η κατάσταση του πνεύματος και των συναισθημάτων σας είναι τόσο σημαντική όσο και η σωματική σας κατάσταση, κι ωστόσο αυτή η συναισθηματική παράμετρος, συχνά παραβλέπεται από πολλούς ιατρικούς επαγγελματίες που εστιάζουν στην αποκλειστική θεραπεία του σώματος.

Γι’ αυτό πριν από την έναρξη του μασάζ μπορούμε να αφιερώσουμε όσο χρόνο κρίνετε απαραίτητο στη συζήτηση, προκειμένου να εκφράσετε τις προσδοκίες, τις ανησυχίες, ό,τι έχετε περάσει μέχρι τώρα ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε ή νιώσετε ό,τι θέλετε να εκφράσετε.

Μπορούμε να μιλήσουμε επίσης και για διατροφή, τρόπο ζωής, και άλλα πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τη σύλληψη. Αυτός είναι ένας από τα πολλούς τρόπους με τους οποίους αυτό το μασάζ συμπληρώνει το προγραμματισμό και την προσέγγιση της σύλληψης.

Read Next

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

Περισσότερα από

Life

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.