Ένα άγαλμα-φόρος τιμής στη μεγάλη Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας ετοιμάζε εδώ και πολύ καιρό ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας, ο οποίος ανέθεσε τελικά στη γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη τη δημιουργία του έργου.

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση κατά την οποία εκκρεμούσε η έγκριση της τοποθέτησης στον ιστορικό δρόμο Διονυσίου Αεροπαγίτου του κέντρου της Αθήνας, τα αποκαλυπτήρια έγιναν σήμερα το πρωί και το ελληνικό Twitter δεν έχει σταματήσει να δίνει, κυριολεκτικά, «ρέστα». Άλλωστε και το ίδιο το γλυπτό αφήνει αρκετά περιθώρια για τρολάρισμα, αφού μάλλον θυμίζει περισσότερο άλλους «ήρωες» της διεθνούς ποπ κουλτούρας και όχι τόσο τη Μαρία Κάλλας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ότι το χρυσό άγαλμα της Αφροδίτης Λίτης (ίσως το χρυσό να επιχειρεί να παραπέμψει στην εσωτερική λάμψη της σπουδαίας υψίφωνου) φέρνει στο νου μία διασταύρωση της Καίτης Γαρμπή, την εποχή που η Καιτούλα τραγουδούσε το γκράντε σουξέ της «Καρδιά από Ατόφιο Χρυσάφι», και του ανδροειδές ρομπότ C-3PO από το Star Wars. Από την άλλη κάποιοι υποστηρίζουν ότι το άγαλμα είναι φτυστό ο κακός από το δεύτερο Τerminator. 

To σίγουρο είναι ότι το Twitter ζωγράφισε για άλλη μία φορά.

 

 

 

 

 

 

 

TAGS