ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τούρτα Ναπολέων: Το ιταλικό μιλφέιγ με τη μυστική συνταγή και την πλούσια κρέμα

Ένα γλυκό που θα λατρέψουν όσοι θέλουν να γευτούν μια παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού με τα φύλλα σφολιάτας.

Τούρτα Ναπολέων: Το ιταλικό μιλφέιγ με τη μυστική συνταγή και την πλούσια κρέμα

Υλικά

Για τη ζύμη:

300-350 γρ. αλεύρι + 2-3 κ.σ. επιπλέον, αν χρειαστεί

150 γρ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα

100 ml σπορέλαιο

100 ml γάλα

1 αβγό

2 κ.σ. κορν φλαουρ

Για την κρέμα βανίλιας:

1 λίτρο γάλα

9 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ

4 αβγά, χτυπημένα

250γρ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

4 κ.σ. βούτυρο

1 πακέτο μπισκότα τύπου dijestive, θρυμματισμένα στο μούλτι

1 φλ. φιλέ αμυγδάλου

Για τη ζύμη:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC .
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, το μπέικιν πάόυντερ, τη σόδα, το σπορέλαιο, το γάλα, το αβγό και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μία ζύμη ούτε πολύ μαλακή, αλλά ούτε πολύ σφιχτή.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, τα οποία πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο 26-28 εκ.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε στρόγγυλο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Οι ζύμες ψήνονται ξεχωριστά, αλλά μπορούμε να βάλουμε 2-3 ταψιά ταυτόχρονα στο φούρνο στον αέρα.
  • Αφήνουμε τα φύλλα στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.

Για την κρέμα βανίλιας:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150ml γάλα , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τη μαύρη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι η κρέμα να το απορροφήσει όλο.
  • Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Σε μία στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενο πάτο τοποθετούμε το πρώτο ψημμένο φύλλο.
  • Προσθέτουμε λίγη κρέμα και συνεχίζουμε εναλλάξ φύλλο-κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  • Φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει λίγη κρέμα την οποία απλώνουμε επάνω από το τελευταίο φύλλο.
  • Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο μπισκότο και το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:

Πηγή συνταγής: dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή βίντεο: Lena Vinetskay

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.