Ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι της μέσης και της τρίτης ηλικίας γίνονται influencers με χιλιάδες έως και εκατομμύρια ακόλουθους στα social media, ενώ τα πιο πολυτελή και δημοφιλή brands επιλέγουν ως μούσες και πρέσβεις τους γοητευτικές προσωπικότητες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας γέννησης που αναγράφεται στην ταυτότητά τους, έρχεται μια είδηση να επισφραγίσει το γεγονός ότι τα πρότυπα ομορφιάς διευρύνονται, ανατρέποντας τα στεγανά, το ένα μετά το άλλο: Η δημιουργία ενός ρωσικού πρακτορείου που συνεργάζεται αποκλειστικά με μοντέλα άνω των 45 ετών.

Ιδρυτής του Oldushka, όπως ονομάζεται, ένας φωτογράφος, ο Igor Gavar, που είχε την ιδέα μέσα από ένα προσωπικό πρότζεκτ street style φωτογράφισης συνταξιούχων. «Συνάντησα μερικά πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα, με τα οποία θέλησα να κάνω ένα διαφορετικό πρότζεκτ. Αυτό εξελίχθηκε στο πρακτορείο μοντέλων Oldushka».

Σήμερα το Oldushka συνεργάζεται με δεκάδες άντρες και γυναίκες από 45 έως 80 ετών - την πλειοψηφία τους στα ανώτερα σημεία της ηλικιακής κλίμακας. Τα μοντέλα του συμμετέχουν σε αβανγκάρντ καμπάνιες αλλά και λαμπερά editorial μόδας. Aπό το 45χρονο Sergey Arctica και τον 53χρονο Ivan Petkov μέχρι τη 78χρονη Vareriya και την 80χρονη Irina Denisova. «Τα ίδια τα μοντέλα γίνονται ένα εργαλείο που πολεμά τα στερεότυπα» συνεχίζει ο Gavar. «Ζωντανά παραδείγματα ότι μπορείς και να δείχνεις την ηλικία σου και να είσαι όμορφος».

Δείτε φωτογραφίες του πρακτορείου Oldushka:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @oldushkamodels

TAGS