ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα νέα πιάτα του ΙΤ restaurant είναι ένας ακόμα λόγος να κάνεις μια στάση στο Κολωνάκι

Σύγχρονες, ισορροπημένες γεύσεις, ιδανικές για ένα casual μεσημεριανό τσίμπημα ή ένα χαλαρό βραδινό δείπνο.

Τα νέα πιάτα του ΙΤ restaurant είναι ένας ακόμα λόγος να κάνεις μια στάση στο Κολωνάκι

Νέα πιάτα στον χειμερινό κατάλογο του ΙΤ restaurant με την υπογραφή του νέου Corporate Chef, Χρύσανθου Μανωλόπουλου. Με πλούσια εμπειρία από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Head Chef Vezene, Head Chef City bistro, Head Chef Grand Resort Lagonissi κ.ά.), ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος είναι ο νέος Corporate Chef του ομίλου ΙΤ (ΙΤ Restaurant, IT catering, IT On The Go, Canal Cafe @SNFCC).

O Χρύσανθος Μανωλόπουλος, πιστός στη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα ΙΤ, επιμένει στις καθαρές γεύσεις, στις ποιοτικές και εποχικές πρώτες ύλες και προτείνει νέα πιάτα.

Τα νέα πιάτα του ΙΤ restaurant είναι ένας ακόμα λόγος να κάνεις μια στάση στο Κολωνάκι
Ταλιατέλλες με φρέσκο τόνο και κάπαρη
Στις σαλάτες προτείνει την αποδομημένη σπανακόπιτα που κρύβει τραγανά φύλλα κρούστας με Κρητική στάκα, ανθότυρο και χιόνι φέτας.

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν δύο νέες τραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί: ολικής με ταρτάρ σολομού και σως αβοκάντο και σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας, και πετιμέζι. Το δροσερό ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σως lime, συνδυάζει τους γλυκούς τόνους του αχλαδιού με τη δροσιά του τόνου και την οξύτητα του lime. Στις σαλάτες προτείνει την αποδομημένη σπανακόπιτα που κρύβει τραγανά φύλλα κρούστας με Κρητική στάκα, ανθότυρο και χιόνι φέτας.

Ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελονόριζας.
Δροσερό ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σως lime, συνδυάζει τους γλυκούς τόνους του αχλαδιού με τη δροσιά του τόνου και την οξύτητα του lime.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών επιλογών, ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος δημιούργησε δυο απλά και εντυπωσιακά πιάτα: ταλιατέλλες με φρέσκο τόνο και κάπαρη και μυλοκόπι με πολέντα, μαριναρισμένο φοινόκιο, σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης. Για τους meat lovers, προτείνει χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο ραγού και μυρωδικά και ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελονόριζας.

Μπρουσκέτα σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας, και πετιμέζι.
Tραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί ολικής με ταρτάρ σολομού και σως αβοκάντο.

Στο μενού παραμένουν τα all-time-classic πιάτα του ΙΤ, όπως το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε σως γιαουρτιού, το κοτόπουλο μπιφτέκι, το ζουμερό burger, οι πατάτες Κύπρου αλλά και οι ολόφρεσκες σαλάτες που αγαπάμε.

Τη γευστική εμπειρία ΙΤ έρχονται να ολοκληρώσουν τα cocktails με την υπογραφή του Νίκου Νικολάκου, καθώς και η εξαιρετικά ενημερωμένη wine list.


IT, Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773 / www.itrestaurant.gr / FB: Itkolonaki / IG: it_restaurant

Read Next

11 Δεκ 2025

Το πιο συχνό λάθος στην ώρα φαγητού που επηρεάζει χοληστερίνη και καρδιά

Δες πώς το λάθος timing στα γεύματά σου μπερδεύει τη χοληστερίνη και επιβαρύνει την καρδιά σου.

11 Δεκ 2025

Ένα ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια μοναδική σύμπραξη στη μνήμη του Νίκολας Κύναστον από τις Ουρανία Γκάσιου και Ελένη Κεβεντσίδου.

Περισσότερα από

Life

11 Δεκ 2025

Πότε θα γεμίσει με Αϊ-Βασίληδες το κέντρο της Αθήνας

Πλησιάζει το Athens Santa Run 2025, όπου δρομείς ντυμένοι με την χαρακτηστική κόκκινη στολή θα σκορπίσουν το γιορτινό πνεύμα για καλό σκοπό. Δηλώστε συμμετοχή!

11 Δεκ 2025

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

10 Δεκ 2025

7 ώρες ύπνου, 8.000 βήματα: Γιατί μοιάζει αδύνατο να πετύχεις και τα 2 σύμφωνα με νέα έρευνα;

Γιατί μόνο 1 στους 8 πετυχαίνει και ύπνο και βήματα, πώς ο ύπνος επηρεάζει την κίνηση και τι μπορείς να βελτιώσεις στην καθημερινότητά σου.

10 Δεκ 2025

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

10 Δεκ 2025

Πώς εξελίχθηκε -και ομόρφυνε- η σύγχρονη αθηναϊκή πολυκατοικία

Η πολυκατοικία αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό είδος κτιρίου της σύγχρονης Αθήνας. Σε τέτοιο βαθμό, που θα λέγαμε ότι αποτελεί το DNA της πόλης. Και εξελίσσεται.

10 Δεκ 2025

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

10 Δεκ 2025

"Δεν κυνηγάω ρεκόρ, αλλά μακροζωία": Η fitness ρουτίνα του 50χρονου κορυφαίου πεζοναύτη

Πώς μένει "μάχιμος" στα 50 του, με τρέξιμο, έξυπνη ενδυνάμωση και recovery που δεν κάνει… εκπτώσεις.

10 Δεκ 2025

Ξέρουμε πότε θα βγει η τέταρτη σεζόν του Lupin

H πετυχημένη σειρά του Netflix ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέα επεισόδια.

10 Δεκ 2025

Χρόνια φλεγμονή: Πώς επηρεάζει την καρδιά και πώς να τη μειώσεις φυσικά;

Από το στρες και τον ύπνο μέχρι τη διατροφή και τις ιώσεις, δες πώς οι καθημερινές σου επιλογές "ανάβουν" ή "σβήνουν" τη φλεγμονή που κουράζει την καρδιά σου.

10 Δεκ 2025

Η "σούπα μακροζωίας" του Dan Buettner: Το απλό πιάτο που τρώει κάθε πρωί για να ζήσει 100 χρόνια

Ο πιο διάσημος ερευνητής μακροζωίας στον κόσμο ξεκινά κάθε μέρα με ένα μπολ σούπα. Όχι πρωτεΐνες σε σκόνη, όχι superfoods, μια απλή συνταγή μόνο.