Τι θα ήταν τα καλοκαίρια μας χωρίς ένα θερινό σινεμά; Φέτος τα πράγματα μάλλον θα είναι αρκετά διαφορετικά, αφού δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι και ποιος θα είναι ο τρόπος λειτουργίας τους.

Στην Ισπανία, πάντως, και συγκεκριμένα στην Μαδρίτη, ο δήμος βρήκε τον τρόπο να πάει το θερινό σινεμά στα σπίτια των κατοίκων αφού δεν μπορούν (ακόμα τουλάχιστον) να πάνε εκείνοι στα θερινά σινεμά. 

Έτσι σε μία προσπάθεια να εμψωχώσει τους πολίτες και να τους κάνει να αισθανθούν ότι η ζωή δεν έχει αλλάξει τόσο ριζικά οι τοπικές αρχές της ισπανικής πρωτεύουσας οργάνωσαν τα κινητά θερινά σινεμά της πόλης, τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία κινηματογραφική οθόνη που μετακινείται κάθε βράδυ σε άλλη γειτονιά. 

Με αυτόν τον τρόπο οι κάτοικοι της Μαδρίτης μπορούν τώρα να παρακολουθήσουν μία ταινία από τα μπαλκόνια τους, έχοντας παρέα τους γείτονες τους. Μάλιστα οι περισσότεροι βγαίνουν στα μπαλκόνια με ποπ κορν και ποτά, ενώ δηλώνουν ότι η πρωτοβουλία του δήμου τους έκανε να αισθανθούν ότι δεν είναι πια μόνοι μέσα στο σπίτι.

H αντιδήμαρχος Begoña Villacís είπε ότι σκέφτηκαν να βγάλουν το σινεμά στους δρόμους, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν κινηματογράφο, ενώ το BBC αναφέρει πως την ιδέα είχε ένας σινεφίλ της Μαδρίτης ο οποίος έκανε την πρόταση στη δημοτική αρχή.  

Δείτε ένα σχετικό βίντεο από το euronews.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS