Πάνω από 1.000 κορυφαίοι ομιλητές από 42 χώρες δίνουν ραντεβού στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από τη Δευτέρα 10/5 μέχρι το Σάββατο 15/5. Η φετινή διοργάνωση θα είναι υβριδική, καθώς θα συνδυάζει τη φυσική και τη διαδικτυακή συμμετοχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις που θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και χαιρετισμούς: Η εισαγωγική ομιλία ανήκει στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ, ενώ στη συνέχεια διαδικτυακούς χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Α.Ε. Πρόεδρος της Εσθονίας Kersti Kaljulaid και η Α.Ε. Πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Čaputová.

Άλλοι ηγέτες χωρών που θα συμμετέχουν είναι οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας Pedro Sánchez, της Σλοβενίας Janez Janša, του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev, ο Πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Milorad Dodik, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Tony Blair.

Το φετινό πρόγραμμα θα μεταδίδεται ζωντανά σε 4 ταυτόχρονα live streams και είναι δομημένο σε 10 θεματικούς πυλώνες:

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: 1821- 2021

Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια 

Παγκόσμια Οικονομία 

Το Μέλλον της Ευρώπης

Βιωσιμότητα και Κλιματική Αλλαγή 

Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία 

Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης 

Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Υγεία

Παιδεία και Εκπαίδευση

Info
 
Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1.000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Φωτό: Delphi Economic Forum

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS