ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα διατροφικά συμπληρώματα που μας υποστηρίζουν στη μητρότητα: Από τη σύλληψη έως το θηλασμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, παρουσιάζουμε τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την υγεία κάθε μέλλουσας μαμάς, του εμβρύου και του νεογέννητου μωρού.

Τα διατροφικά συμπληρώματα που μας υποστηρίζουν στη μητρότητα: Από τη σύλληψη έως το θηλασμό

Το ταξίδι της μητρότητας, ένα ταξίδι μοναδικό, όμορφο και ταυτόχρονα απαιτητικό, συνοδεύεται από σημαντικά αυξημένες διατροφικές ανάγκες, από την αφετηρία του ακόμα. Η μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει απλά να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά και στις σωστές ποσότητες, καθώς η μητρική διατροφή αποτελεί τη βάση τόσο για μια υγιή κύηση, όσο και για την υγιή ανάπτυξη του νεογνού μέσω του θηλασμού.

Η έναρξη της μητρότητας περιλαμβάνει τρία διακριτά στάδια: την περίοδο πριν από τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Οι διατροφικές ανάγκες διαφοροποιούνται ανά περίοδο:

-Η διατροφική κατάσταση της μέλλουσας μητέρας πριν την σύλληψη είναι καίριας σημασίας για την έναρξη και την εξέλιξη την εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά τους δύο πρώτους μήνες όπου και σχηματίζονται τα όργανα του εμβρύου.

-Στην εγκυμοσύνη οι ενεργειακές ανάγκες της εγκύου (που καλύπτονται από τα μακροθρεπτικά συστατικά) είναι μόνο κατά περίπου 10% αυξημένες, ενώ οι ανάγκες σε βιταμίνες και μέταλλα (μικροθρεπτικά συστατικά) αυξάνονται σημαντικά.

-Κατά το θηλασμό οι ανάγκες συμπλήρωσης διατροφής της μητέρας παραμένουν αυξημένες τόσο για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της ίδιας, όσο και για την παραγωγή ποιοτικού μητρικού γάλακτος.

Η κατάλληλα προσαρμοσμένη διατροφή στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιόδου είναι απαραίτητη, αλλά όχι πάντα επαρκής. Στην πράξη, η κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών αποκλειστικά και μόνο από τη σωστή διατροφή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται ατέλειες οι οποίες επιβαρύνουν τον οργανισμό της μητέρας και μπορεί να στερήσουν από το μωρό της πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Τότε, ενδείκνυται η λήψη ειδικών πολυβιταμινούχων σκευασμάτων τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση, ιδανική για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών κάθε περιόδου.

Τα σκευάσματα της οικογένειας Iofolen (Iofolen Preconception, Iofolen, Iofolen Twin & Iofolen Lactancia) είναι ειδικά σχεδιασμένα για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών της μητέρας και του μωρού της το διάστημα πριν τη σύλληψη, κατά την κύηση και τη γαλουχία. Η σύνθεσή τους είναι εναρμονισμένη με τις τρέχουσες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Iofolen Preconception
Κατάλληλο για την περίοδο πριν από τη σύλληψη. Περιέχει Φυλλικό οξύ & Βιταμίνη Β12, Ιώδιο, Βιταμίνη D και Ψευδάργυρο, ώστε να θωρακίσει τον οργανισμό της μέλλουσας μητέρας με επαρκείς ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών τόσο πριν, όσο και κατά τα πρώτα στάδια της επερχόμενης κύησης. Μειώνει κατ’ αυτό το τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο (όπως οι δυσπλασίες νευρικού σωλήνα) και διαταραχών όπως το χαμηλό βάρος γέννησης και το άσθμα. Επίσης προστατεύει και την έγκυο από διαταραχές όπως προεκλαμψία και διαβήτης κύησης, συντελώντας στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης και στην γέννηση ενός υγειούς τελειόμηνου βρέφους.

Τα διατροφικά συμπληρώματα που μας υποστηρίζουν στη μητρότητα: Από τη σύλληψη έως το θηλασμό

Iofolen
Κατάλληλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Περιέχει, μεταξύ άλλων, Ω3 λιπαρά οξέα, Ιώδιο, Βιταμίνη D & Φυλλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, στην καλύτερη έκβαση της κύησης και στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της μητέρας. Τα οφέλη αφορούν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος (πρόληψη νόσων που συνδέονται με την κύηση, χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών κατά τον τοκετό, υγιής ανάπτυξη και γέννηση ενός υγιούς, τελειόμηνου βρέφους). Το Iofolen Twin, αντίστοιχα, είναι προσαρμοσμένο στις αυξημένες ανάγκες των πολύδυμων κυήσεων.

Iofolen Lactancia
Ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του θηλασμού. Περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως Ασβέστιο, Βιταμίνη Α, Βιταμίνες C & E, Ταυρίνη & Βιταμίνες του συμπλέγματος Β τα οποία συντελούν στην ανάπτυξη των οστών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου του μωρού, ενισχύοντας την ικανότητα μάθησης. Παράλληλα, αυξάνουν τις συγκεντρώσεις σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Tip: Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για τη διατροφή πριν από τη σύλληψη, κατά την κύηση και στη διάρκεια της γαλουχίας καθώς και τη λήψη, όπου απαιτείται, των κατάλληλων πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Ashton Mullins on Unsplash

Read Next

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.