ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαύρα λιγκουίνι με ντοματίνια και βασιλικό από τον Πάνο Ιωαννίδη: Μια χορτοφαγική, πεντανόστιμη ιδέα

Mια γρήγορη και νόστιμη συνταγή με ζυμαρικά και σάλτσα από ψητά ντοματίνια, αρωματισμένη με βότανα από τον κριτή του Master Chef.

Μαύρα λιγκουίνι με ντοματίνια και βασιλικό από τον Πάνο Ιωαννίδη: Μια χορτοφαγική, πεντανόστιμη ιδέα

Θέλετε να φτιάξετε ζυμαρικά; Τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον μετρ της ιταλικής κουζίνας! Ο Master Chef Πάνος Ιωαννίδης μας δείχνει όλα τα μυστικά για μία εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και χορτοφαγική συνταγή με ζυμαρικά και σάλτσα από ψητά ντοματίνια, αρωματισμένη με βότανα.

ΥΛΙΚΑ
Για τα ζυμαρικά
-400 γρ. μαύρα λινγκουίνι
-15 γρ. αλάτι (για το βράσιμο)

Για τα γλασαρισμένα ντοματίνια
-240 γρ. ντοματίνια
-100 ml ελαιόλαδο
-1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα του)
-1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα της)
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 πρέζες αλάτι
-20 γρ. ζάχαρη

Για το "δέσιμο"
-65 γρ. βούτυρο
-55 ml ελαιόλαδο
-12 φύλλα φύλλα φρέσκου βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι, για όση ώρα μας υποδεικνύει η συσκευασία τους. Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα (αλ ντέντε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε ζεστά με τη σάλτσα τους. Δεν τα ξεπλένουμε ποτέ με κρύο νερό.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
TIP: Αν δεν έχουμε μπλέντερ, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα βαθύ κυλινδρικό δοχείο και να τα χτυπήσουμε με ένα ραβδομπλέντερ.

ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC, στον αέρα.
Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα ντοματίνια μαζί με τη μαρινάδα.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μέσα τα ντοματίνια με τη μαρινάδα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ
Μόλις είναι έτοιμα τα ντοματίνια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμιχθεί με τη σάλτσα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής παρακάτω

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.