ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 10 καλύτερα στέκια για κρεατοφαγία την Τσικνοπέμπτη

Αυτό το άρθρο δεν αφορά του vegetarians. Όλους τους άλλους, τους καλοφαγάδες που τηρούν τα έθιμα και τους κρεατοφάγους με υψηλές απαιτήσεις τους αφορά.

Τα 10 καλύτερα στέκια για κρεατοφαγία την Τσικνοπέμπτη

«Οι τρεις εβδομάδες των Αποκριών ονομάζονται κατά χρονική σειρά Προφωνή, Κρεατινή και της Τυροφάγου. Στο μέσο της Κρεατινής εβδομάδας βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, ενόψει της επερχόμενης νηστείας της Σαρακοστής. Για την ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες». Τα παραπάνω γράφει το wikipedia στο λήμμα Τσικνοπέμπτη. Την Πέμπτη εκείνη που η τσίκνα είναι το άρωμα της πόλης και τα τριγλυκερίδια χτυπάνε κόκκινο. Όμως, το έθιμο είναι έθιμο και οφείλει να τηρηθεί. Ιδού λοιπόν, κάποιες κρεατοφαγικές προτάσεις με εξαιρετικές συστάσεις.


1. Κρητικός: Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2015. Η οικογένεια Δογιάκη ξέρει από καλή σχάρα:παϊδάκια, μπριζόλες, μπιφτεκάκια. Όλα βραβευμένα. Μη φοβηθείτε την απόσταση εάν μένετε μακριά. Αξίζει το τράβηγμα.

(Αιόλου 49, Παλλήνη, Κάντζα, τηλ: 2106659061)

2. Base Grill: Η φήμη του είναι αντάξια της ποιότητας του μενού του. Καταπληκτικά ψημένο κρέας που μαζεύει σαν μαγνήτης καλοφαγάδες από όλα τα μέρη της Αθήνας. Στη λίστα με τα «οπωσδήποτε» να βάλετε και τις φωλιές με πατάτες τηγανιτές και αυγά.

(Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ: 2105757455)

Τα 10 καλύτερα στέκια για κρεατοφαγία την Τσικνοπέμπτη

3. Kozi's: Στις πρώτες θέσεις της λίστας με το πιο νόστιμο κρέας της Αθήνας, ιδανικά ψημμένο στις προτιμήσεις του κάθε πελάτη και πάντα με συνοδεία από φρέσκες χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

(Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια, τηλ. : 21 0810 1584)

4. Vezene: Όλοι λένε «ναι» στο Βεζενέ. Από τα πιο ψαγμένα κρέατα της πόλης. Εδώ θα βρείτε και το μοσχάρι κόμπε, το μοσχάρι δηλαδή που του κάνουν μασάζ για να μην πάθει κράμπα, το ποτίζουν μπίρα και του κάνουν εντριβές με σάκε, όπως λέει ο μύθος της γαστονομίας.

(Βρασίδα 11, Αθήνα, τηλ.: 21 0723 2002)

5. Κιβωτός: Καπνιστή μπριζόλα, τηγανιτή τυρόπιτα με χειροποίητο, παραδοσιακό φύλλο, κοντοσούβλι και πάει λέγοντας. Από το 1973 αποτελεί σημείο αναφοράς των «μερακλήδων του φαγητού» της Κηφισιάς. Και των Αμπελοκήπων και της Γλυφάδας.

(Διός 32, Νέα Κηφισιά, τηλέφωνο: 21 0807 1014)

6. Το στέκι του Ηλία: Δεν είναι ένα το στέκι. Είναι δύο επί του πεζόδρομου που συνδέει Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού. Οικογενειακά στέκια με τα ονομαστά παϊδάκια να κυριαρχούν σε παραγγελίες, τα μπιφτέκια, την αρνίσια συκωταριά και τις κομμένες στο χέρι πατάτες να ακολουθούν.

(Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, τηλ.: 21 0342 2407)

7. Νικήτας: Παλιά, οικογενειακή ταβέρνα, με πραγματικά νόστιμο φαγητό. Ψητά της ώρας και τυρόπιτα που τα σπάει. Στα ατού του το μπιφτέκι, το σουβλάκι, το κοτόπουλο, το κρασάτο χοιρινό της κατσαρόλας,και τις χειροποίητες τηγανητές πατάτες.

(Αγ. Αναργύρων 19, Ψυρρή, τηλ. : 21 0325 2591)

8. Άγιος Μερκούριος ΙΙ: Εκπληκτική ταβέρνα. Το νούμερο ΙΙ έχει το ίδιο ύφος με την πρώτη ξακουστή ταβέρνα. Παϊδάκια, μοσχαρίσια γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα, ζουμερή συκωταριά στο τηγάνι και στιβαρή σπαλομπριζόλα από τον Γιώργο στην ψησταριά.

(Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ.: 2108169617)

9. Χριστόφορος: Ο πόλεμος του κοψιδιού βρίσκει την ταβέρνα του Χριστόφορου νικητή. Μετράει 53 χρόνια παράδοσης, σε έναν παραδοσιακό χώρο με αυθεντικό ελληνικό φαγητό. Οι πλούσιες και χορταστικές μερίδες και τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια κρέατα, μετράνε στα συν

(Καλύβια Θορικού, τηλ.: 2299 048266)

10. Μπάρμπα Χαράλαμπος: Κλασική χασαποταβέρνα στη Βάρη, όπου το κρέας έχει την τιμητική του. Παϊδάκια, κοντοσούβλι χοιρινό, κοκορέτσι, χωριάτικα λουκάνικα και όλα τα ζουμερά κρεατικά της σούβλας ή της σχάρας. Στο τέλος σβήστε την κρεατίλα με γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού.

(Πανός 18, Παράδρομος στη Λ. Βάρης-Κορωπίου, Βάρη, τηλ.: 210 8952044)

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία