ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Super light γεύση: Αγαπημένη καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με sauce γιαουρτιού και μουστάρδα

Το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού.

Super light γεύση: Αγαπημένη καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με sauce γιαουρτιού και μουστάρδα

Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που όπως και να επιλέξεις να τη φτιάξεις κατά ένα μαγικό τρόπο γίνεται πάντα υπέροχη. Η εκδοχή που προτείνουμε εδώ θα γίνει από τις αγαπημένες σας.

Υλικά

1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
2 αβγά βρασμένα, σε φέτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάππαρη

Για τη sauce γιαουρτιού

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κρόκους από αβγά βρασμένα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Βάζετε τις πατατούλες σε πυρίμαχο ταψάκι, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ.
  • Με το ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αβγά, την κάππαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  • Χτυπάτε στο multi τους βρασμένους κρόκους των αβγών με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε το μίγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με τα ραπανάκια και σερβίρετε.

Δείτε μία παραλλαγή της από τον Βασίλη Καλλίδη:

Πηγή: olivemagazine.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.