ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Κάποτε ο πεζόδρομος της Μηλιώνη ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες περατζάδες της Αθήνας. Για να βρει κανείς τραπέζι να καθίσει σε κάποια από την καφετέρια μερικές φορές χρειαζόσουν μέσο ή απλά να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι που να αδειάσει κάποιο. Όλα αυτά όμως στο παρελθόν. Η τωρινή κατάσταση είναι διαφορετική. Πλέον δεν γίνεται ο «κακός χαμός» και ο πεζόδρομος είναι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός… ίσως και πιο αδιάφορος θα έλεγα. Μόνη παραφωνία το κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου. Όχι δεν θα σας μιλήσω για ένα κρεοπωλείο, αλλά για αυτό που θα βρείτε εκεί: μια ψησταριά που σερβίρει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη. Εξηγούμαι αμέσως.

Τα κρέατα και γενικά την Φάρμα Μπράλου ίσως να την γνωρίζεται από τα ομώνυμα εστιατόρια που διαθέτει. Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα. Εκείνο που ίσως να μην γνωρίζεται ότι την «ήσυχη» Μηλιώνη στο κρεοπωλείο τους, έχουν στήσει εδώ και ένα χρόνο μια ψησταριά. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;
. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο. Υπάρχουν και μπιφτέκια. Εκείνο με τον κιμά από Black Angus είναι σκέτος πειρασμός, όμως ακόμα πιο μεγάλος είναι εκείνο της γαλοπούλας που ζυμώνεται με καρότο και κουάκερ. Τόσο νόστιμο, τόσο ελαφρύ που είμαι σίγουρος θα ζητήσετε και άλλη μια μέρα. Σερβίρουν επίσης χοιρινά μπριζολάκια, χοιρινά παϊδάκια με το κιλό, ψαρονέφρι, συκώτι και δεν λείπουν τα rib eye και strip loin. Πάντως ότι και να ζητήσετε έρχεται σωστά ψημένο μιας και οι άνθρωποι εδώ στην Φάρμα Μπράλου ξέρουν να συμπεριφέρονται όπως πρέπει στο κρέας. Σίγουρα θα σας ρωτήσουν πως το προτιμάτε ψημένο –ακόμα και το σουβλάκι- παρόλ’ αυτά μπορείτε να αφεθείτε και στα χέρια τους.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο.
Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες.

Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες –bearnaise, σος γιαουρτιού με ελαιόλαδο και άνηθο, μαγιονέζα με κόκκους μουστάρδας– έρχονται για να συνοδέψουν και να κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό το τραπέζι σας. Αν πάλι θέλετε κάτι σε σαλάτα, δύο είναι οι επιλογές σας: ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, αβοκάντο και βινεγκρέτ μπαλσάμικου και μια ακόμη με πολύχρωμα ντοματίνια, φέτα παραγωγής της Φάρμας Μπράλου, τραγανό χαρουποπαξίμαδα και καππαρόφυλλα.

Μήπως λοιπόν η Μηλιώνη έχει ξανά ενδιαφέρον; Έχει. Κάντε μια βόλτα και θα το διαπιστώσετε.

Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. 2130455929


Ακολουθήστε το WomanToc στo Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.