ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Κάποτε ο πεζόδρομος της Μηλιώνη ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες περατζάδες της Αθήνας. Για να βρει κανείς τραπέζι να καθίσει σε κάποια από την καφετέρια μερικές φορές χρειαζόσουν μέσο ή απλά να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι που να αδειάσει κάποιο. Όλα αυτά όμως στο παρελθόν. Η τωρινή κατάσταση είναι διαφορετική. Πλέον δεν γίνεται ο «κακός χαμός» και ο πεζόδρομος είναι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός… ίσως και πιο αδιάφορος θα έλεγα. Μόνη παραφωνία το κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου. Όχι δεν θα σας μιλήσω για ένα κρεοπωλείο, αλλά για αυτό που θα βρείτε εκεί: μια ψησταριά που σερβίρει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη. Εξηγούμαι αμέσως.

Τα κρέατα και γενικά την Φάρμα Μπράλου ίσως να την γνωρίζεται από τα ομώνυμα εστιατόρια που διαθέτει. Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα. Εκείνο που ίσως να μην γνωρίζεται ότι την «ήσυχη» Μηλιώνη στο κρεοπωλείο τους, έχουν στήσει εδώ και ένα χρόνο μια ψησταριά. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;
. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο. Υπάρχουν και μπιφτέκια. Εκείνο με τον κιμά από Black Angus είναι σκέτος πειρασμός, όμως ακόμα πιο μεγάλος είναι εκείνο της γαλοπούλας που ζυμώνεται με καρότο και κουάκερ. Τόσο νόστιμο, τόσο ελαφρύ που είμαι σίγουρος θα ζητήσετε και άλλη μια μέρα. Σερβίρουν επίσης χοιρινά μπριζολάκια, χοιρινά παϊδάκια με το κιλό, ψαρονέφρι, συκώτι και δεν λείπουν τα rib eye και strip loin. Πάντως ότι και να ζητήσετε έρχεται σωστά ψημένο μιας και οι άνθρωποι εδώ στην Φάρμα Μπράλου ξέρουν να συμπεριφέρονται όπως πρέπει στο κρέας. Σίγουρα θα σας ρωτήσουν πως το προτιμάτε ψημένο –ακόμα και το σουβλάκι- παρόλ’ αυτά μπορείτε να αφεθείτε και στα χέρια τους.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο.
Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες.

Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες –bearnaise, σος γιαουρτιού με ελαιόλαδο και άνηθο, μαγιονέζα με κόκκους μουστάρδας– έρχονται για να συνοδέψουν και να κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό το τραπέζι σας. Αν πάλι θέλετε κάτι σε σαλάτα, δύο είναι οι επιλογές σας: ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, αβοκάντο και βινεγκρέτ μπαλσάμικου και μια ακόμη με πολύχρωμα ντοματίνια, φέτα παραγωγής της Φάρμας Μπράλου, τραγανό χαρουποπαξίμαδα και καππαρόφυλλα.

Μήπως λοιπόν η Μηλιώνη έχει ξανά ενδιαφέρον; Έχει. Κάντε μια βόλτα και θα το διαπιστώσετε.

Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. 2130455929


Ακολουθήστε το WomanToc στo Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.