ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα Σαββατοκύριακα πάμε στον "Γάιδαρο" για brunch

Η μανία του brunch χτυπάει και τον αγαπημένο μας «Γάιδαρο». Από εδώ και πέρα τα Σαββατοκύριακα στην Σκουφά θα είναι πιο νόστιμα και πιο χαλαρά από ποτέ.

Τα Σαββατοκύριακα πάμε στον "Γάιδαρο" για brunch

Αρχικά τον αγαπήσαμε για το «εξωτικό» του όνομα: περιφρόνησε επιδεικτικά το καθεστώς των ονομάτων "Made in Hollywood", ενώ αποκατέστησε τη φήμη του παρεξηγημένου τετράποδου. Στη συνέχεια, εθιστήκαμε στα Greek chic κοκτέιλ του (τι πιο… greek από το κοκτέιλ με γάλα γαϊδούρας;). Και όταν άρχισε να μη μας φτάνει η παρηγοριά του αλκοόλ, αρχίσαμε να βρίσκουμε καταφύγιο σε πιάτα που θυμίζουν τη μαμά-μαγείρισσα που θα θέλαμε να έχουμε: αυτή που παίζει στα δάχτυλα τα φρέσκα παραδοσιακά υλικά, αλλά τολμάει τους περίεργους γαστρονομικούς συνδυασμούς.

Τα Σαββατοκύριακα πάμε στον "Γάιδαρο" για brunch

Ένα χρόνο μετά, ο "Γάιδαρος" ενδίδει στην brunch mania, όχι γιατί είναι τάση, αλλά γιατί ο χαρακτήρας του brunch τού ταιριάζει γάντι. Όπως και ο "Γάιδαρος", το brunch είναι φύσει εξωστρεφές, χαλαρό και σκανδαλιάρικο. Και φυσικά προσφέρεται για εκείνα τα νωχελικά Σαββατοκύριακα με τα τεμπέλικα ξυπνήματα, που τρελαινόμαστε να γράφουμε το χρόνο στις παλιές μας τις ατζέντες.

Όπως και ο "Γάιδαρος", το brunch είναι φύσει εξωστρεφές, χαλαρό και σκανδαλιάρικο.

Ένα τέτοιο άνευ σκοπού Σαββατοκύριακο, μετά το πέρασμα από το Zara της Σκουφά (για το καθιερωμένο τσεκάρισμα στα new entries), άραξα στον καναπέ του "Γάιδαρου" και ξέχασα να σηκωθώ. Θαρρώ ήταν μεσημέρι, γύρω στις 12.00, όταν μπήκα για έναν απλό, ταπεινό καπουτσίνο, και είχε βραδιάσει όταν αποφάσισα επιτέλους να βρω το δρόμο για το σπίτι μου. Ναι, ξέρω, είναι χειμώνας και βραδιάζει νωρίς, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το πεντάωρο λιώσιμο στον καναπέ

Για όλα φταίνε οι φίλες μου οι λαίμαργες, που ξεκίνησαν με «κάτι για τη λιγούρα» και δεν ησύχασαν παρά μόνο όταν άρχισαν να ξεκουμπώνουν κρυφά τα φερμουάρ από το τζην τους. Το «κάτι για τη λιγούρα» ήταν ένα φαινομενικά αθώο τοστ, με σπανάκι και γραβιέρα Αμφιλοχίας (σιγά κοτζάμ Γάιδαρος μη σερβίρει σκέτο ζαμπόν-τυρί). Αυτή ήταν και η αρχή της… καταστροφής. Μας άνοιξε η όρεξη και περάσαμε στα αυγά, αφού brunch χωρίς αυγά είναι μπαρ χωρίς κοκτέιλ.

Αυγά benedict (μπριός με αυγά ποσέ, καπνιστό ζαμπόν και σος ολλαντέζ) για τα αμερικανάκια της παρέας, Florentine (μπριός με αυγά ποσέ, σπανάκι σοτέ και σος ολλαντέζ) για τις Ιταλίδες… Κολωνακίου, και τέλος, για τις πιο παραδοσιακές, όπως εγώ, στραπατσάδα σερβιρισμένη πάνω σε μπρουσκέτα. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να ομολογήσω πως μοιραστήκαμε στη μέση κι ένα Donkey Burger, με θεϊκό black angus μπιφτέκι, μπέικον, σος φέτας και αυγό τηγανητό.

Στο διπλανό τραπέζι, κατέφταναν και κάτι pancakes, χάρμα οφθαλμών. Με oreo, με nutella και oreo, και το παραδοσιακό brunch συνοδευτικό, το αμερικάνικο σιρόπι σφενδάμου. Είπαμε όμως να συγκρατηθούμε και να μη φανούμε τόσο… γαϊδούρες. Αντ’ αυτών, δώσαμε τέλος στο γαστριμαργικό μας όργιο με το κοκτέιλ-σήμα κατατεθέν ενός σωστού brunch: το Bloody Mary. Μόνο που ο ελληνοπρεπέστατος "Γάιδαρος" το ονομάζει «Μπλάντι Μαρίκα» και καλά κάνει, αφού αλλάζει την παραδοσιακή βότκα με τη μυρωδάτη (Π.Ο.Π.) μαστίχα.
Τη στιγμή που γράφονται αυτά, σημειώνεται αυξημένη σιελόρροια, αλλά είναι κι αυτό μέρος των… επικίνδυνων ρεπορτάζ.

Info
Γάιδαρος: Σκουφά 47-49, Κολωνάκι, τηλ.: 2103643927.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.