ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα Σαββατοκύριακα πάμε στον "Γάιδαρο" για brunch

Η μανία του brunch χτυπάει και τον αγαπημένο μας «Γάιδαρο». Από εδώ και πέρα τα Σαββατοκύριακα στην Σκουφά θα είναι πιο νόστιμα και πιο χαλαρά από ποτέ.

Τα Σαββατοκύριακα πάμε στον "Γάιδαρο" για brunch

Αρχικά τον αγαπήσαμε για το «εξωτικό» του όνομα: περιφρόνησε επιδεικτικά το καθεστώς των ονομάτων "Made in Hollywood", ενώ αποκατέστησε τη φήμη του παρεξηγημένου τετράποδου. Στη συνέχεια, εθιστήκαμε στα Greek chic κοκτέιλ του (τι πιο… greek από το κοκτέιλ με γάλα γαϊδούρας;). Και όταν άρχισε να μη μας φτάνει η παρηγοριά του αλκοόλ, αρχίσαμε να βρίσκουμε καταφύγιο σε πιάτα που θυμίζουν τη μαμά-μαγείρισσα που θα θέλαμε να έχουμε: αυτή που παίζει στα δάχτυλα τα φρέσκα παραδοσιακά υλικά, αλλά τολμάει τους περίεργους γαστρονομικούς συνδυασμούς.

Τα Σαββατοκύριακα πάμε στον "Γάιδαρο" για brunch

Ένα χρόνο μετά, ο "Γάιδαρος" ενδίδει στην brunch mania, όχι γιατί είναι τάση, αλλά γιατί ο χαρακτήρας του brunch τού ταιριάζει γάντι. Όπως και ο "Γάιδαρος", το brunch είναι φύσει εξωστρεφές, χαλαρό και σκανδαλιάρικο. Και φυσικά προσφέρεται για εκείνα τα νωχελικά Σαββατοκύριακα με τα τεμπέλικα ξυπνήματα, που τρελαινόμαστε να γράφουμε το χρόνο στις παλιές μας τις ατζέντες.

Όπως και ο "Γάιδαρος", το brunch είναι φύσει εξωστρεφές, χαλαρό και σκανδαλιάρικο.

Ένα τέτοιο άνευ σκοπού Σαββατοκύριακο, μετά το πέρασμα από το Zara της Σκουφά (για το καθιερωμένο τσεκάρισμα στα new entries), άραξα στον καναπέ του "Γάιδαρου" και ξέχασα να σηκωθώ. Θαρρώ ήταν μεσημέρι, γύρω στις 12.00, όταν μπήκα για έναν απλό, ταπεινό καπουτσίνο, και είχε βραδιάσει όταν αποφάσισα επιτέλους να βρω το δρόμο για το σπίτι μου. Ναι, ξέρω, είναι χειμώνας και βραδιάζει νωρίς, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το πεντάωρο λιώσιμο στον καναπέ

Για όλα φταίνε οι φίλες μου οι λαίμαργες, που ξεκίνησαν με «κάτι για τη λιγούρα» και δεν ησύχασαν παρά μόνο όταν άρχισαν να ξεκουμπώνουν κρυφά τα φερμουάρ από το τζην τους. Το «κάτι για τη λιγούρα» ήταν ένα φαινομενικά αθώο τοστ, με σπανάκι και γραβιέρα Αμφιλοχίας (σιγά κοτζάμ Γάιδαρος μη σερβίρει σκέτο ζαμπόν-τυρί). Αυτή ήταν και η αρχή της… καταστροφής. Μας άνοιξε η όρεξη και περάσαμε στα αυγά, αφού brunch χωρίς αυγά είναι μπαρ χωρίς κοκτέιλ.

Αυγά benedict (μπριός με αυγά ποσέ, καπνιστό ζαμπόν και σος ολλαντέζ) για τα αμερικανάκια της παρέας, Florentine (μπριός με αυγά ποσέ, σπανάκι σοτέ και σος ολλαντέζ) για τις Ιταλίδες… Κολωνακίου, και τέλος, για τις πιο παραδοσιακές, όπως εγώ, στραπατσάδα σερβιρισμένη πάνω σε μπρουσκέτα. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να ομολογήσω πως μοιραστήκαμε στη μέση κι ένα Donkey Burger, με θεϊκό black angus μπιφτέκι, μπέικον, σος φέτας και αυγό τηγανητό.

Στο διπλανό τραπέζι, κατέφταναν και κάτι pancakes, χάρμα οφθαλμών. Με oreo, με nutella και oreo, και το παραδοσιακό brunch συνοδευτικό, το αμερικάνικο σιρόπι σφενδάμου. Είπαμε όμως να συγκρατηθούμε και να μη φανούμε τόσο… γαϊδούρες. Αντ’ αυτών, δώσαμε τέλος στο γαστριμαργικό μας όργιο με το κοκτέιλ-σήμα κατατεθέν ενός σωστού brunch: το Bloody Mary. Μόνο που ο ελληνοπρεπέστατος "Γάιδαρος" το ονομάζει «Μπλάντι Μαρίκα» και καλά κάνει, αφού αλλάζει την παραδοσιακή βότκα με τη μυρωδάτη (Π.Ο.Π.) μαστίχα.
Τη στιγμή που γράφονται αυτά, σημειώνεται αυξημένη σιελόρροια, αλλά είναι κι αυτό μέρος των… επικίνδυνων ρεπορτάζ.

Info
Γάιδαρος: Σκουφά 47-49, Κολωνάκι, τηλ.: 2103643927.

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία