ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στο υπέρκομψο σπίτι του σούπερ μόντελ Κάρεν Έλσον: Η πιο ατμοσφαιρική κουζίνα που έχεις δει ποτέ

«Είναι πραγματικά πολυτέλεια να έχεις ένα πανέμορφο σπίτι, όπου μπορείς να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις και να δημιουργήσεις».

Στο υπέρκομψο σπίτι του σούπερ μόντελ Κάρεν Έλσον: Η πιο ατμοσφαιρική κουζίνα που έχεις δει ποτέ

Όταν το σούπερ μόντελ από τη Μ. Βρετανία και νυν μουσικός Κάρεν Έλσον εντόπισε πριν από τρία χρόνια μια γοητευτική κατοικία του 1940 στο Νάσβιλ, το ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά: «Το εξωτερικό έμοιαζε ακριβώς με αγγλικό εξοχικό σπίτι», θυμάται. «Και αυτό που πάντα ονειρευόμουν ήταν μια αγγλική εξοχική κατοικία στο Νάσβιλ».

Tην εσωτερική διακόσμηση ανέθεσε κατευθείαν στις φίλες της Louisa Pierce και Emily Ward, τις οποίες γνωρίζει εδώ και χρόνια από το Νάσβιλ. Πάντα θαύμαζε το υπέροχο σπίτι που είχαν διακοσμήσει η Emily με τη Louisa.«Έχουν τόσο καλαίσθητο στυλ. Λόγω του ότι δούλευα σκληρά και δε μπορούσα να είμαι στο σπίτι μου όλη την ώρα, έπρεπε να αναθέσω αυτό το project σε κάποιον στον οποίο έχω τυφλή εμπιστοσύνη». Και συνεχίζει λέγοντας: «Εξάλλου και οι δυο τους μαζί αποτελούν το απόλυτο ντουέτο με την πιο δημιουργική ματιά».

Στο υπέρκομψο σπίτι του σούπερ μόντελ Κάρεν Έλσον: Η πιο ατμοσφαιρική κουζίνα που έχεις δει ποτέ
Η Pierce και η Ward ξεκίνησαν την ανακαίνιση, δημιουργώντας εσωτερικές καμάρες που θυμίζουν αγγλικό εξοχικό σπίτι ή κατοικία στην Καλιφόρνια.

Η Pierce και η Ward ξεκίνησαν την ανακαίνιση, δημιουργώντας εσωτερικές καμάρες που θυμίζουν αγγλικό εξοχικό σπίτι ή κατοικία στην Καλιφόρνια. Ειδικά η κουζίνα του σπιτιού, που αποκαλύπτεται στο βίντεο παρακάτω, είναι η πιο ατμοσφαιρική που έχουμε δει ποτέ. Μάλιστα εγκατέστησαν βιβλιοθήκες, προκειμένου να φιλοξενηθούν όλα τα βιβλία της Κάρεν και έφτιαξαν το τζάκι του καθιστικού με πλακάκια εμπνευσμένα από το Μαρόκο.

Όλο το σπίτι επιπλώθηκε με αντίκες. Τα εκκεντρικά κομμάτια που κλέβουν τις εντυπώσεις είναι η βελούδινη πολυθρόνα, ένα ξύλινο coffee table σε σχήμα φύλλου της δεκαετίας του 1920, ένας εντυπωσιακός ιταλικός πολυέλαιος και εννοείται το μαύρο vintage Steinway πιάνο που βρήκαν στο Craigslist και στο οποίο η Κάρεν λατρεύει να περνάει ατελείωτες ώρες, παίζοντας μουσική.

Το υπνοδωμάτιο με τις μαροκινές επιρροές

Το dressing room, μαζί με το «μαροκινό» υπνοδωμάτιο και το βικτοριανό λουτρό είναι το καταφύγιο της Έλσον. Όπως η ίδια υποστηρίζει «η σιωπή είναι απαραίτητο συστατικό για να προχωρήσει η δημιουργική διαδικασία». «Μόλις τα παιδιά μου φύγουν για το σχολείο, στο σπίτι επικρατεί απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να γράψω κομμάτια». Σε όλα τα τραπεζάκια το ανθρώπινο μάτι μπορεί να εντοπίσει από σημειωματάρια μέχρι εντυπωσιακά κεριά Jo Malone, καθώς η Έλσον είναι ambassador της συγκεκριμένης εταιρίας.

«Αυτό το σπίτι μου έχει αλλάξει τη ζωή», αναφέρει γεμάτη συγκίνηση η διάσημη μουσικός. «Το αγαπάω τόσο πολύ, μου αρέσει να χαλαρώνω αλλά και να διασκεδάζω εδώ. Όταν επιστρέφω από κάποιο ταξίδι είμαι τόσο χαρούμενη που γυρίζω σπίτι μου. Και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πραγματικά πολυτέλεια να έχει κάποιος ένα πανέμορφο σπίτι».

Το εντυπωσιακό βικτοριανό λουτρό σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο.

Φωτογραφικό υλικό από architecturaldigest.com

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

20 Ιαν 2026

Southern DISCOmfort: Ένα pop up εστιατόριο για λίγες εμφανίσεις στο Bios

Σερβίρει κάθε από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, έως τις 31 Ιανουαρίου.

20 Ιαν 2026

Arthrosis: Ο δρόμος της αντίστασης και της απώλειας στη νέα σκηνική σύνθεση της Κατερίνας Ελοσίτου

Πρεμιέρα κάνει στο Studio Μαυρομιχάλη η νέα πρόταση της Κατερίνας Ελοσίτου, που μεταφέρει τον θεατή σε γνώριμα τοπία και οικείες διαδρομές.

Περισσότερα από

Life

20 Ιαν 2026

Το φινάλε του 'Ριφιφί' σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης

Η παραγωγή της Cosmote TV, που ολοκληρώθηκε χθες, συγκέντρωσε τις περισσότερες προβολές τόσο στο κανάλι μετάδοσής της, όσο και στην οn demand υπηρεσία.

20 Ιαν 2026

"Το τρίτο στεφάνι" μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης προσέλευσης

Μετά τα συνεχόμενα sold out, η παράσταση "Το τρίτο στεφάνι", σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, βασισμένη στο εμβληματικό έργο του Κώστα Ταχτσή, μεταφέρεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

20 Ιαν 2026
20 Ιαν 2026

Πρώτη στάση στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Τζακ Σαβορέτι η Αθήνα

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με αφορμή το άλμπουμ "We Will Always Be The Way We Were", που αναμένεται στις 10 Απριλίου.

20 Ιαν 2026

Μπορεί το κρύο να σε αρρωστήσει; Τι λέει πραγματικά η επιστήμη

Τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν πέφτει η θερμοκρασία και γιατί αρρωσταίνεις πιο συχνά τον χειμώνα.

20 Ιαν 2026

Το Abi Rouge είναι το νέο, εκλεπτυσμένο club restaurant της Αθήνας

Ένα... κόκκινο άλογο καλπάζει στη Λεωφόρο Συγγρού, εντός ενός θεατράλε σκηνικού και σερβίροντας μια κουζίνα που εξετάζει τη γαλλική γεύση με μοντέρνο βλέμμα.

20 Ιαν 2026

Cottage cheese vs. γιαούρτι: Ποιο είναι το καλύτερο για εσένα; - Κάνουμε τη σύγκριση

Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία σου; Cottage cheese ή γιαούρτι; Στη σύγκριση των δύο θα δεις τα οφέλη και τις διαφορές τους!

20 Ιαν 2026

Οι Dalkadance στήνουν ένα "After Valentines Party"

Στο Σταυρό του Νότου Club θα στηθεί ένα πάρτι για όσους σιχαίνονται το love bombing του Αγίου Βαλεντίνου

20 Ιαν 2026

"Οι Δικοί μου Άνθρωποι": Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ-ύμνο στην αγάπη και το θάρρος

Στις 22 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group το ντοκιμαντέρ της Άννας Ρεζάν που φωτίζει τη λησμονημένη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων.