ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στάνη: Το καλύτερο γιαούρτι της Αθήνας, εδώ και 80 χρόνια, βρίσκεται πέριξ της Ομόνοιας

Αν γευτείτε το γιαούρτι της Στάνης, είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσετε ένα -ή και περισσότερα- κεσεδάκια για τον εαυτό σας ή τους οικείους σας.

Στάνη: Το καλύτερο γιαούρτι της Αθήνας, εδώ και 80 χρόνια, βρίσκεται πέριξ της Ομόνοιας

Από τον Δημήτρη Μπούτο

Ίσως το μόνο που δεν περιμένει κάποιος να συναντήσει στις οδούς πέριξ της Ομόνοιας είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο «για όσους έχουν νοσταλγήσει τη γεύση». Καθώς προσεγγίζετε τον πεζόδρομο Μαρίκας Κοτοπούλη, πίσω από την πλατεία, μυρωδιές από ρυζόγαλο, γιαούρτι και φρεσκοτηγανισμένους λουκουμάδες θα σας οδηγήσουν στον αριθμό 10 και το αυθεντικό γαλακτοπωλείο «Στάνη».

Στάνη: Το καλύτερο γιαούρτι της Αθήνας, εδώ και 80 χρόνια, βρίσκεται πέριξ της Ομόνοιας
Η ιστορία του ξεκινάει από το 1931 και τον Πειραιά, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, απ' όπου ο ιδρυτής της, Νικόλαος Καραγεώργος έφυγε το 1949 εξαιτίας του βομβαρδισμού της πόλης.

Η ιστορία του ξεκινάει από το 1931 και τον Πειραιά, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, απ' όπου ο ιδρυτής της, Νικόλαος Καραγεώργος έφυγε το 1949 εξαιτίας του βομβαρδισμού της πόλης.
Έκτοτε βρίσκεται σταθερά στην οδό Κοτοπούλη, αποτελώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια των Αθηναίων και μία πολύ καλή αφορμή για βόλτα στην, ίσως όχι τόσο ελκυστική πια, Ομόνοια.
Το 1953 στη Στάνη απονεμήθηκε χρυσό μετάλλιο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το παραδοσιακό, πρόβειο γιαούρτι της.

Το 1953 στη Στάνη απονεμήθηκε χρυσό μετάλλιο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το παραδοσιακό, πρόβειο γιαούρτι της.
Έκτοτε βρίσκεται σταθερά στην οδό Κοτοπούλη, αποτελώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια των Αθηναίων και μία πολύ καλή αφορμή για βόλτα στην, ίσως όχι τόσο ελκυστική πια, Ομόνοια.

Είναι αναμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν τους. Ο Θανάσης Καραγεώργος, σημερινός ιδιοκτήτης και εγγονός του ιδρυτή, εξηγεί πως η συνταγή για το πλούσιο γιαούρτι παραμένει αναλλοίωτη για 80 και πλέον χρόνια, με πρώτη ύλη το γάλα που προμηθεύονται σταθερά, από την ίδια φάρμα, τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Άπαξ και δοκιμάσει κανείς εκείνο της Στάνης, δύσκολα επιλέγει ξανά κάποιο από τα γιούρτια του εμπορίου· έντονη γεύση και μυρωδιά γάλακτος, υφή μοναδική. Αν την επισκεφθείτε βέβαια, μην αρκεστείτε σε αυτό. Δοκιμάστε το ρυζόγαλο, το υπερ-γαλατένιο γαλακτομπούρεκο, τον μπακλαβά και το καταΐφι που σε κερδίζουν με τη μυρωδιά του φρέσκου βούτυρου.


Και φυσικά το ανθόγαλο, τους λουκουμάδες με μέλι και το λαχταριστό, ογκώδες μιλφέιγ.
Από τις αλμυρές λιχουδιές ξεχωρίζουν οι γενναιόδωρα βουτυρωμένες χωριάτικη τυρόπιτα και σπανακόπιτα, η αφράτη μπουγάτσα και η λίστα μακραίνει επικίνδυνα. Το κατάστημα λειτουργεί από τις 6:30 το πρωί ως τις 11 το βράδυ και προσφέρει το πιο σπιτικό εκτός σπιτιού πρωινό:
ζεστό γάλα και φρατζολάκι με βούτυρο και μέλι.

Δοκιμάστε το ρυζόγαλο, το υπερ-γαλατένιο γαλακτομπούρεκο, τον μπακλαβά και το καταΐφι που σε κερδίζουν με τη μυρωδιά του φρέσκου βούτυρου.

Αν γευτείτε το γιαούρτι της Στάνης, είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσετε ένα -ή και περισσότερα- κεσεδάκια για τον εαυτό σας ή τους οικείους σας. Με την πλούσια γεύση του και συνοδεία μελιού μπορεί να γίνει πρώτης τάξεως γεύμα από μόνο του ή και βάση για ένα γευστικότατο, διαφορετικό πρόγευμα, συνδυασμένο με τηγανητά αυγά.

Facebook Stani

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.