Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά φρικτής κακοποίησης ζώων που ήρθαν στο φως τις τελευταίες μέρες, όπως ο βασανισμός του σκύλου στα Χανιά και το μαχαίρωμα ενός άλλου τετράποδου στη Νίκαια, το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μετά τη συνάντησή του με τον ακτιβιστή κατά της κακοποίησης ζώων Παναγιώτη Μήλα, ο οποίος επιπλέον διεκδικεί τη σύσταση παραρτήματος αστυνομίας ζώων, ανακοίνωσε ότι το αδίκημα βασανισμού ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Τα περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
 

TAGS