ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο

Ελληνικοί μεζέδες σε πιο μοντέρνες εκδοχές στο Νότινγκ Χιλ.

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο

Τι κι αν η Ρένα Βλαχοπούλου «κατσάδιαζε» τη Σούζη στην ταινία που άφησε εποχή, η «Παριζιάνα», επειδή δεν μπορούσε να της ράψει ένα φόρεμα, πλέον είναι σαφές πως η φράση έχει πάρε μία άλλη πιο χιουμοριστική τροπή και φυσικά απευθύνεται αυστηρά σε καλοφαγάδες που γι΄αυτούς το καλό φαγητό είναι τρόπος ζωής.

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο
Σούζη τρως!

Αυτό σκέφτηκε και η Χριστίνα Μουράτογλου, η ιδιοκτήτρια του νέου bistro, Suzi Tros, στο Λονδίνο και αποφάσισε να κάνει την αγαπημένη της φράση, brand name στο καινούργιο της μαγαζί.

Μιλώντας στο in.gr, η βέρα Θεσσαλονικιά Χριστίνα παραδέχτηκε πως δεν θα μπορούσε να δώσει κάποια άλλη ονομασία στο εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στο Νότινγκ Χιλ, καθώς προέρχεται από μία παραδοσιακή «greek fat family» που λατρεύει τις ελληνικές λιχουδιές.

Το «Souzi Tros» αποτελεί το αδελφάκι του «Mazi», ενός εξίσου γνωστού ελληνικού εστιατορίου το οποίο πρωτοάνοιξε πριν 7 χρόνια.

Πρωταρχικός και κύριος στόχος της Χριστίνας Μουράτογλου αλλά και όλης της ομάδας του «Souzi Tros» είναι να μάθουν στους Βρετανούς τι θα πει ελληνική κουζίνα και δε Θεσσαλονικιώτικη σπεσιαλιτέ.

Βέβαια τόσο λόγω της ηλικίας της, όσο και των βιωμάτων της, η ιδιοκτήτρια του Souzi Tros δεν θα μπορούσε να τους σερβίρει μόνο κλασικά πιάτα, χωρίς να βάλει την δική της υπογραφή.

Παίρνοντας την τολμηρή απόφαση να πάει το μενού του ένα βήμα παρακάτω, το team του «Souzi Tros» κατάφερε να παρουσιάσει στους foodies πελάτες του τους αγαπημένους μας ελληνικούς μεζέδες σε πιο μοντέρνες εκδοχές.

Κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα από μπέικον, ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, τάκος με γύρο κοτόπουλο – αντί για σουβλάκι- και το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης, ονόματι Αρμενοβίλ είναι μερικές μόνο από τις σπεσιαλιτέ του Souzi Tros που έχουν αγαπήσει οι Βρετανοί.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει μία global κουζίνα με πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα, η Χριστιάνα Μουράτογλου σίγουρα δεν φανταζόταν στην ηλικία των 18 ετών πως η απόφασή της να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με την εστίαση θα ήταν και η καλύτερη επιλογή της ζωής της.

Όπως μας είπε, η ιδιοκτήτρια του ελληνικού bistro έφυγε σε ηλικία 18 ετών από την Ελλάδα με σκοπό να σπουδάσει επικοινωνία στην Σκωτία.

Έτσι κι έγινε! Η Χριστίνα σπούδασε επικοινωνία αλλά δεν μπόρεσε να παραβλέψει το γεγονός πως η ελληνική κουζίνα ήταν κομμάτι προς εξαφάνιση στο Λονδίνο.

Βλέποντας το κενό στην αγορά σε συνδυασμό με το ότι προέρχεται από μία οικογένεια όπου όλοι είναι foodies, η Χριστίνα αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να δοκιμάσει την τύχη της στην εστίαση.

Επτά χρόνια μετά και έχοντας διευθύνει δύο μαγαζιά, πλέον η Χριστίνα Μουράτογλου σίγουρα αποτελεί ακόμη ένα success story, το οποίο χαιρόμαστε να ακούμε. Όχι επειδή τόλμησε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέτυχε, αλλά επειδή αποφάσισε να μην συμβιβαστεί με τα «θέλω» των άλλων αλλά με τα δικά της.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.