ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο

Ελληνικοί μεζέδες σε πιο μοντέρνες εκδοχές στο Νότινγκ Χιλ.

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο

Τι κι αν η Ρένα Βλαχοπούλου «κατσάδιαζε» τη Σούζη στην ταινία που άφησε εποχή, η «Παριζιάνα», επειδή δεν μπορούσε να της ράψει ένα φόρεμα, πλέον είναι σαφές πως η φράση έχει πάρε μία άλλη πιο χιουμοριστική τροπή και φυσικά απευθύνεται αυστηρά σε καλοφαγάδες που γι΄αυτούς το καλό φαγητό είναι τρόπος ζωής.

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο
Σούζη τρως!

Αυτό σκέφτηκε και η Χριστίνα Μουράτογλου, η ιδιοκτήτρια του νέου bistro, Suzi Tros, στο Λονδίνο και αποφάσισε να κάνει την αγαπημένη της φράση, brand name στο καινούργιο της μαγαζί.

Μιλώντας στο in.gr, η βέρα Θεσσαλονικιά Χριστίνα παραδέχτηκε πως δεν θα μπορούσε να δώσει κάποια άλλη ονομασία στο εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στο Νότινγκ Χιλ, καθώς προέρχεται από μία παραδοσιακή «greek fat family» που λατρεύει τις ελληνικές λιχουδιές.

Το «Souzi Tros» αποτελεί το αδελφάκι του «Mazi», ενός εξίσου γνωστού ελληνικού εστιατορίου το οποίο πρωτοάνοιξε πριν 7 χρόνια.

Πρωταρχικός και κύριος στόχος της Χριστίνας Μουράτογλου αλλά και όλης της ομάδας του «Souzi Tros» είναι να μάθουν στους Βρετανούς τι θα πει ελληνική κουζίνα και δε Θεσσαλονικιώτικη σπεσιαλιτέ.

Βέβαια τόσο λόγω της ηλικίας της, όσο και των βιωμάτων της, η ιδιοκτήτρια του Souzi Tros δεν θα μπορούσε να τους σερβίρει μόνο κλασικά πιάτα, χωρίς να βάλει την δική της υπογραφή.

Παίρνοντας την τολμηρή απόφαση να πάει το μενού του ένα βήμα παρακάτω, το team του «Souzi Tros» κατάφερε να παρουσιάσει στους foodies πελάτες του τους αγαπημένους μας ελληνικούς μεζέδες σε πιο μοντέρνες εκδοχές.

Κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα από μπέικον, ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, τάκος με γύρο κοτόπουλο – αντί για σουβλάκι- και το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης, ονόματι Αρμενοβίλ είναι μερικές μόνο από τις σπεσιαλιτέ του Souzi Tros που έχουν αγαπήσει οι Βρετανοί.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει μία global κουζίνα με πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα, η Χριστιάνα Μουράτογλου σίγουρα δεν φανταζόταν στην ηλικία των 18 ετών πως η απόφασή της να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με την εστίαση θα ήταν και η καλύτερη επιλογή της ζωής της.

Όπως μας είπε, η ιδιοκτήτρια του ελληνικού bistro έφυγε σε ηλικία 18 ετών από την Ελλάδα με σκοπό να σπουδάσει επικοινωνία στην Σκωτία.

Έτσι κι έγινε! Η Χριστίνα σπούδασε επικοινωνία αλλά δεν μπόρεσε να παραβλέψει το γεγονός πως η ελληνική κουζίνα ήταν κομμάτι προς εξαφάνιση στο Λονδίνο.

Βλέποντας το κενό στην αγορά σε συνδυασμό με το ότι προέρχεται από μία οικογένεια όπου όλοι είναι foodies, η Χριστίνα αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να δοκιμάσει την τύχη της στην εστίαση.

Επτά χρόνια μετά και έχοντας διευθύνει δύο μαγαζιά, πλέον η Χριστίνα Μουράτογλου σίγουρα αποτελεί ακόμη ένα success story, το οποίο χαιρόμαστε να ακούμε. Όχι επειδή τόλμησε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέτυχε, αλλά επειδή αποφάσισε να μην συμβιβαστεί με τα «θέλω» των άλλων αλλά με τα δικά της.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.