ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Το Stories Urban Bistronomy έφτασε μόλις στην καρδιά της πόλης για να μας συστήσει εκ νέου τις γεύσεις που έχουμε αγαπήσει στο παρελθόν.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Είναι Παρασκευή βράδυ και το κρύο σηκώνει γρήγορο περπάτημα από το Σύνταγμα προς την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η Αθήνα αναμφίβολα ζει το δικό της γαστρονομικό κρεσέντο τελευταία και εγώ σε λίγο φτάνω στο ολοκαίνουργιο Stories Urban Bistronomy – ευτυχώς, από ότι αποδεικνύεται στη συνέχεια, αρκετά νηστικός. Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα. Αν λοιπόν δεν το ξέρεις, πρέπει σίγουρα να το μάθεις.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα
Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα.

Ένα ασανσέρ και μια σύντομη κουβέντα με το άτομο στην υποδοχή του ξενοδοχείου, και βρίσκομαι ήδη στην ταράτσα. Η Αθήνα από πάνω. Ψηλά είναι πάντα πιο όμορφα. Το Stories συνδυάζει fine και casual dining. Σαν να παντρεύεις τα καλύτερα στοιχεία από δύο, κατά τα άλλα, αταίριαστα σενάρια. Όταν τη δεκαετία του '90 στην Γαλλία η υψηλή γαστρονομία συνάντησε το casual dining για πρώτη φορά, τότε μιλήσαμε για το απόλυτο match που μεταφράστηκε σε τάση και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο με τον όρο bistronomy. Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους», και με αυτό τον τρόπο μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ένα γαστρονομικό concept βασισμένο στην ελληνικότητα. Ο ίδιος, έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη και πολύχρονη πορεία στην Ελληνική γαστρονομική σκηνή, με ρίζες από την Ήπειρο, πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά της Ελλάδας και της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στη βιωματική κουζίνα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους».

Το καλύτερο φυσικά κομμάτι αρχίζει όταν πλέον τα πιάτα φτάνουν στο τραπέζι σου και εκεί θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάτι διαφορετικό και αναπάντεχα γευστικό. Το προσωπικό του εστιατορίου αποτελεί μια ακόμη έκπληξη και φυσικά θα σου δώσει το ρεζουμέ κάθε πιάτου με μία πρόταση, ακριβώς πριν δοκιμάσεις. Αρκετές τελευταίες λεπτομέρειες ή πινελιές προστίθενται μπροστά στα μάτια σου, ενώ το πιάτο σου βρίσκεται στο τραπέζι σου.

Κριθαράκι καραβίδα
Βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλόννησου

Θα σου πρότεινα να επιλέξεις, μεταξύ άλλων, πιάτα όπως: η πρασοτυρόπιτα, η σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, τα χτένια με κρέμα φασολάδας, η πειραγμένη αλλά πάντα αστική Αθηναϊκή με αυγοτάραχο, η βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, οι λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα, οι πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη (μην το χάσεις!), το λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, τα μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και Ελληνικό καφέ, το μαύρο χοίρο αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάπαρη γιαχνί.

Σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ

Σε κάθε πιάτο πρωταγωνιστούν άριστες ύλες και επιλεγμένες βάσει της εποχής. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από το άρωμα και τη γεύση. Φυσικά όλα μέσα από το πρίσμα του bistronomy, που δεν αφήνει τίποτα στην παλιά λογική. Όλα νέα, όλα αλλιώς. Η ανοιχτή κουζίνα κατά μήκος του εστιατορίου σε κάνει μέρος του παιχνιδιού. Η ομάδα του Γιάννη αδιαμφισβήτητα ακολουθεί το ρυθμό του και κατά κάποιο τρόπο ένα είδος συνομιλίας αναπτύσσεται όσο εσύ είσαι εκεί και περιμένεις με ανυπομονησία να δοκιμάσεις.

Χτένια

Και φυσικά επειδή το κλείσιμο οφείλει πάντα να είναι γλυκό, στη λίστα με τα κλασικά μεν πειραγμένα δε desserts, φιγουράρει το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, ο μπακλαβάς με παγωτό κανέλα και το τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο, το οποίο και διάλεξα.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα βράδυ κλειστό

Τρίτη & Πέμπτη 19.00 – 23.30

Παρασκευή & Σάββατο 19.00 – 24.00

Κυριακή 12.30 – 17.30

Για κρατήσεις:

Κιν: +30 6987 88 12 96

https://www.storiesbistronomy.gr/

instagram.com

Το Stories συνδυάζει fine και casual dining.
Μαύρος χοίρος
Αθηναϊκή σαλάτα
Λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.