ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Το Stories Urban Bistronomy έφτασε μόλις στην καρδιά της πόλης για να μας συστήσει εκ νέου τις γεύσεις που έχουμε αγαπήσει στο παρελθόν.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Είναι Παρασκευή βράδυ και το κρύο σηκώνει γρήγορο περπάτημα από το Σύνταγμα προς την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η Αθήνα αναμφίβολα ζει το δικό της γαστρονομικό κρεσέντο τελευταία και εγώ σε λίγο φτάνω στο ολοκαίνουργιο Stories Urban Bistronomy – ευτυχώς, από ότι αποδεικνύεται στη συνέχεια, αρκετά νηστικός. Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα. Αν λοιπόν δεν το ξέρεις, πρέπει σίγουρα να το μάθεις.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα
Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα.

Ένα ασανσέρ και μια σύντομη κουβέντα με το άτομο στην υποδοχή του ξενοδοχείου, και βρίσκομαι ήδη στην ταράτσα. Η Αθήνα από πάνω. Ψηλά είναι πάντα πιο όμορφα. Το Stories συνδυάζει fine και casual dining. Σαν να παντρεύεις τα καλύτερα στοιχεία από δύο, κατά τα άλλα, αταίριαστα σενάρια. Όταν τη δεκαετία του '90 στην Γαλλία η υψηλή γαστρονομία συνάντησε το casual dining για πρώτη φορά, τότε μιλήσαμε για το απόλυτο match που μεταφράστηκε σε τάση και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο με τον όρο bistronomy. Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους», και με αυτό τον τρόπο μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ένα γαστρονομικό concept βασισμένο στην ελληνικότητα. Ο ίδιος, έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη και πολύχρονη πορεία στην Ελληνική γαστρονομική σκηνή, με ρίζες από την Ήπειρο, πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά της Ελλάδας και της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στη βιωματική κουζίνα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους».

Το καλύτερο φυσικά κομμάτι αρχίζει όταν πλέον τα πιάτα φτάνουν στο τραπέζι σου και εκεί θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάτι διαφορετικό και αναπάντεχα γευστικό. Το προσωπικό του εστιατορίου αποτελεί μια ακόμη έκπληξη και φυσικά θα σου δώσει το ρεζουμέ κάθε πιάτου με μία πρόταση, ακριβώς πριν δοκιμάσεις. Αρκετές τελευταίες λεπτομέρειες ή πινελιές προστίθενται μπροστά στα μάτια σου, ενώ το πιάτο σου βρίσκεται στο τραπέζι σου.

Κριθαράκι καραβίδα
Βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλόννησου

Θα σου πρότεινα να επιλέξεις, μεταξύ άλλων, πιάτα όπως: η πρασοτυρόπιτα, η σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, τα χτένια με κρέμα φασολάδας, η πειραγμένη αλλά πάντα αστική Αθηναϊκή με αυγοτάραχο, η βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, οι λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα, οι πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη (μην το χάσεις!), το λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, τα μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και Ελληνικό καφέ, το μαύρο χοίρο αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάπαρη γιαχνί.

Σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ

Σε κάθε πιάτο πρωταγωνιστούν άριστες ύλες και επιλεγμένες βάσει της εποχής. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από το άρωμα και τη γεύση. Φυσικά όλα μέσα από το πρίσμα του bistronomy, που δεν αφήνει τίποτα στην παλιά λογική. Όλα νέα, όλα αλλιώς. Η ανοιχτή κουζίνα κατά μήκος του εστιατορίου σε κάνει μέρος του παιχνιδιού. Η ομάδα του Γιάννη αδιαμφισβήτητα ακολουθεί το ρυθμό του και κατά κάποιο τρόπο ένα είδος συνομιλίας αναπτύσσεται όσο εσύ είσαι εκεί και περιμένεις με ανυπομονησία να δοκιμάσεις.

Χτένια

Και φυσικά επειδή το κλείσιμο οφείλει πάντα να είναι γλυκό, στη λίστα με τα κλασικά μεν πειραγμένα δε desserts, φιγουράρει το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, ο μπακλαβάς με παγωτό κανέλα και το τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο, το οποίο και διάλεξα.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα βράδυ κλειστό

Τρίτη & Πέμπτη 19.00 – 23.30

Παρασκευή & Σάββατο 19.00 – 24.00

Κυριακή 12.30 – 17.30

Για κρατήσεις:

Κιν: +30 6987 88 12 96

https://www.storiesbistronomy.gr/

instagram.com

Το Stories συνδυάζει fine και casual dining.
Μαύρος χοίρος
Αθηναϊκή σαλάτα
Λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία