ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Το Stories Urban Bistronomy έφτασε μόλις στην καρδιά της πόλης για να μας συστήσει εκ νέου τις γεύσεις που έχουμε αγαπήσει στο παρελθόν.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Είναι Παρασκευή βράδυ και το κρύο σηκώνει γρήγορο περπάτημα από το Σύνταγμα προς την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η Αθήνα αναμφίβολα ζει το δικό της γαστρονομικό κρεσέντο τελευταία και εγώ σε λίγο φτάνω στο ολοκαίνουργιο Stories Urban Bistronomy – ευτυχώς, από ότι αποδεικνύεται στη συνέχεια, αρκετά νηστικός. Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα. Αν λοιπόν δεν το ξέρεις, πρέπει σίγουρα να το μάθεις.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα
Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα.

Ένα ασανσέρ και μια σύντομη κουβέντα με το άτομο στην υποδοχή του ξενοδοχείου, και βρίσκομαι ήδη στην ταράτσα. Η Αθήνα από πάνω. Ψηλά είναι πάντα πιο όμορφα. Το Stories συνδυάζει fine και casual dining. Σαν να παντρεύεις τα καλύτερα στοιχεία από δύο, κατά τα άλλα, αταίριαστα σενάρια. Όταν τη δεκαετία του '90 στην Γαλλία η υψηλή γαστρονομία συνάντησε το casual dining για πρώτη φορά, τότε μιλήσαμε για το απόλυτο match που μεταφράστηκε σε τάση και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο με τον όρο bistronomy. Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους», και με αυτό τον τρόπο μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ένα γαστρονομικό concept βασισμένο στην ελληνικότητα. Ο ίδιος, έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη και πολύχρονη πορεία στην Ελληνική γαστρονομική σκηνή, με ρίζες από την Ήπειρο, πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά της Ελλάδας και της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στη βιωματική κουζίνα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους».

Το καλύτερο φυσικά κομμάτι αρχίζει όταν πλέον τα πιάτα φτάνουν στο τραπέζι σου και εκεί θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάτι διαφορετικό και αναπάντεχα γευστικό. Το προσωπικό του εστιατορίου αποτελεί μια ακόμη έκπληξη και φυσικά θα σου δώσει το ρεζουμέ κάθε πιάτου με μία πρόταση, ακριβώς πριν δοκιμάσεις. Αρκετές τελευταίες λεπτομέρειες ή πινελιές προστίθενται μπροστά στα μάτια σου, ενώ το πιάτο σου βρίσκεται στο τραπέζι σου.

Κριθαράκι καραβίδα
Βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλόννησου

Θα σου πρότεινα να επιλέξεις, μεταξύ άλλων, πιάτα όπως: η πρασοτυρόπιτα, η σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, τα χτένια με κρέμα φασολάδας, η πειραγμένη αλλά πάντα αστική Αθηναϊκή με αυγοτάραχο, η βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, οι λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα, οι πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη (μην το χάσεις!), το λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, τα μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και Ελληνικό καφέ, το μαύρο χοίρο αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάπαρη γιαχνί.

Σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ

Σε κάθε πιάτο πρωταγωνιστούν άριστες ύλες και επιλεγμένες βάσει της εποχής. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από το άρωμα και τη γεύση. Φυσικά όλα μέσα από το πρίσμα του bistronomy, που δεν αφήνει τίποτα στην παλιά λογική. Όλα νέα, όλα αλλιώς. Η ανοιχτή κουζίνα κατά μήκος του εστιατορίου σε κάνει μέρος του παιχνιδιού. Η ομάδα του Γιάννη αδιαμφισβήτητα ακολουθεί το ρυθμό του και κατά κάποιο τρόπο ένα είδος συνομιλίας αναπτύσσεται όσο εσύ είσαι εκεί και περιμένεις με ανυπομονησία να δοκιμάσεις.

Χτένια

Και φυσικά επειδή το κλείσιμο οφείλει πάντα να είναι γλυκό, στη λίστα με τα κλασικά μεν πειραγμένα δε desserts, φιγουράρει το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, ο μπακλαβάς με παγωτό κανέλα και το τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο, το οποίο και διάλεξα.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα βράδυ κλειστό

Τρίτη & Πέμπτη 19.00 – 23.30

Παρασκευή & Σάββατο 19.00 – 24.00

Κυριακή 12.30 – 17.30

Για κρατήσεις:

Κιν: +30 6987 88 12 96

https://www.storiesbistronomy.gr/

instagram.com

Το Stories συνδυάζει fine και casual dining.
Μαύρος χοίρος
Αθηναϊκή σαλάτα
Λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.