Η ιστορία του 18χρονου Ματία από την Κρεμόνα της Ιταλίας, ο οποίος έχει μολυνθεί με κορονοϊό, ξεκινάει όπως τόσες ιστορίες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που παρουσίασαν ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε ποτέ να νοσηλευτούν. 

Όπως εξομολογείται η μητέρα του, Ομπρέτα, στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο γιος της ανέβασε πυρετό στις 16 Μαρτίου. Η ίδια τον πήγε στα επείγοντα όπου έμαθαν ότι έχει πνευμονία λόγω κορονοϊού, αλλά ότι δεν θα χρειαζόταν να νοσηλευτεί. Μετά από λίγες μέρες, όμως, το αγόρι παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή. «Κάλεσα αμέσως ασθενοφόρο και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Η τελευταία του εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι να τον ανεβάζουν στο ασθενοφόρο».

Πλέον ο νεαρός, που είναι ένα από τα νεότερα άτομα στον κόσμο που έχει χτυπήσει βαριά ο κορονοϊός, βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε φαρμακολογικό κώμα. Πριν διασωληνωθεί έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα στη μητέρα της στο οποίο της έλεγε: «Σε λίγο θα με διασωληνώσουν. Μείνει ήσυχη, δε θα σε αφήσω μόνη. Σ’ αγαπάω μαμά, θα παλέψω για σένα και την Αναστάσια. Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο». Όπως εξηγεί η μητέρα του 18χρονου η Αναστάσια είναι η αδερφή του, την οποία δε γνώρισε ποτέ καθώς πέθανε στη γέννα πριν από 5 χρόνια.

Η Ομπρέτα προσπάθησε να δει τον Ματία στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί της εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. «Τους παρακάλεσα να με αφήσουν να τον δω έστω και πίσω από τζάμι, όμως υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι». Αλλά η γυναίκα έκανε μία συμφωνία με τις νοσοκόμες, κάθε μέρα του δίνουν ένα χάδι και του λένε ότι αυτό το χάδι είναι από τη μαμά του.

Η Ομπρέτα ζει με τον σύντροφό της, Ντάβιντε, και τρία σκυλιά: «Το βράδυ, όταν κλείνω τα μάτια, για μια στιγμή μου φαίνεται ότι βλέπω τον γιο μου να μου τηλεφωνεί από το δωμάτιά του και εγώ που του θυμώνω επειδή βαριέται να σηκωθεί. Τότε χαμογελάω και τον νιώθω πιο κοντά μου. Πρέπει να είμαι ψύχραιμη και να μην καταρρεύσω, όπως μου ζήτησε στο μήνυμά του» αναφέρει η μητέρα του Ματία.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS