Μπορεί η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι να έχουν εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στον Καναδά, να έχουν απαλλάξει το βρετανικό κράτος από τους μισθούς που πλήρωναν στο προσωπικό του υπερπολυτελούς σπιτιού τους (παίρνοντας, μάλιστα, οι ίδιοι όλη τη ευθύνη για τις απολύσεις) και να έχουν δεσμευτεί να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό της ανακαίνισης, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του βρετανικού Τύπου εξακολουθεί να θεωρεί την απόφαση τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα ασυγχώρητη. 

Στον χωρό έχουν μπει αρθρογράφοι, συγγραφείς και celebrities απ'όλο τον κόσμο (ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ είπε την γνώμη του για την κατάσταση), διαφωνώντας, υπερθεματίζοντας, τραβώντας την ιστορία από τα μαλλιά και βγάζοντας αυθαίρετα -τις περισσότερες φορές -συμπεράσματα για μία κατάσταση για την οποία κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να έχει μία εμπεριστατωμένη άποψη.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της φεμινίστριας συγγραφέως Ζερμέν Γκριρ να διατυπώσει την σκληρή γνώμη της πάνω στο καυτό ζήτημα του Megxit. Άλλωστε η Γκριρ έχει υπάρξει και στο παρελθόν παράλογα αυστηρή με την πρώην πρωταγωνίστρια του Suits καθώς είχε σχολιάσει σχετικά με τον γάμο της ότι «Ελπίζω να καταφέρει να το σκάσει και ίσως να πάρει και τον Χάρι μαζί της».

Προχθές η συγγραφέας βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στην δημοσιότητα μετά από μία νέα συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Minutes» της αυστραλιανής τηλεόρασης, χρησιμοποιώντας ξανά πικρόχολα λόγα για τη Μαρκλ. Τώρα υπονόησε ότι η πρώην ηθοποιός δεν είναι αληθινά ερωτευμένη με τον Χάρι και ότι τον χρησιμοποιεί για να πετύχει τους στόχους της:  «Αν παρίστανε την ερωτευμένη τόσον καιρό, τι μιζέρια... Πόσοι ψεύτικοι οργασμοί χρειάζονται; Πόσα ψεύτικα βογκητά θα χρειαστούν ακόμα για να τα καταφέρει;»  

Η Γκριρ έχει υπάρξει και στο παρελθόν παράλογα αυστηρή με την πρώην πρωταγωνίστρια του Suits καθώς είχε σχολιάσει σχετικά με τον γάμο της ότι «Ελπίζω να καταφέρει να το σκάσει και ίσως να πάρει και τον Χάρι μαζί της».

Μετά την τελευταία άγρια επίθεση στο πρόσωπο της Μέγκαν, τον ρόλο πήρε η δημοσιογράφος Barbara Ellen, από τον βρετανικό Guardian (μία εφημερίδα που έχει κρατήσει παραδοσιακά κριτική στάση απέναντι στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας), ασκώντας μεγάλη κριτική στην συνολική στάση της Γκρικ πάνω στο πολυσυζητημένο θέμα

 «Οργασμοί, ψεύτικα βογκητά. Μιλάμε για το πιο στερεοτυπικό και κουρασμένο επίπεδο κακίας από γυναίκα προς γυναίκα. Η συγγραφέας της "Γυναίκας ευνούχου" κάθεται και αναλογίζεται δημόσια κατά πόσον μια γυναίκα είναι 'πόρνη της φήμης' και βλέπει τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της ως κερδοφόρο "πελάτη". Και το χειρότερο δεν είναι πόσο χυδαία, αλλά πόσο προβλέψιμα και μονότονα έχουν γίνει τέτοια σχόλια. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν επιτίθεται στην Μέγκαν Μαρκλ στις μέρες μας;»

«Είτε εξαιτίας της απόφασής τους να εγκαταλείψουν την βασιλεία, είτε επειδή απέλυσαν το προσωπικό τους, είτε επειδή, όπως γράφτηκε, πραγματοποίησαν εμφάνιση για λογαριασμό της τράπεζας JP Morgan που τους απέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια, είτε με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, η Μέγκαν και ο Χάρι αποτελούν τους βασικούς στόχους των media από τον Οίκο των Γουίνδσορ, γεγονός εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι εκεί μέσα βρίσκεται ο Πρίγκιπας Άντριου. Η Μαρκλ έχει κατηγορηθεί για χιλιάδες πράγματα, ακόμα και για την 'φυλετική καταγωγή' της, όσο κι αν το αρνιούνται οι ρατσιστές επικριτές της. Ιδιαιτέρως υποκριτική όμως είναι η κατηγορία εναντίον της ότι είναι 'χρυσοθήρας'. Οι επιθέσεις εναντίον της έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία πλέον, διαμορφώνοντας το ημερήσιο πρόγραμμα δημόσιων σχέσεων κάποιας σαν την Ζερμέν Γκριρ ως εξής: 'Ξύπνημα, ντους, πρωινό, μετάβαση σε τηλεοπτικό στούντιο, επίθεση κατά της Μέγκαν Μαρκλ, γεύμα με εκδότες...'».   

«Και το πιο περίεργο είναι πόσο μονόπλευρη είναι αυτή η επιθετικότητα. Οι διώκτες της Μέγκαν εμφανίζονται ως σταυροφόροι που έχουν κηρύξει πόλεμο στις πλανεμένες μάζες που έχουν 'παραμυθιαστεί'. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αυτά τα πλήθη πιστών της Μέγκαν που πρέπει να βγουν από την πλάνη τους, ούτε ορδές φανατικών οπαδών που την έχουν αναγάγει στη θέση της δικής τους Εβίτας Περόν. Όσοι την συμπαθούν, δεν κάνουν ούτε το ένα χιλιοστό της φασαρίας σε σχέση με αυτούς που φαίνονται να την μισούν, οι οποίοι ,όλο και περισσότερο, ουρλιάζουν αναμεταξύ τους κυρίως».  

 «Οργασμοί, ψεύτικα βογκητά. Μιλάμε για το πιο στερεοτυπικό και κουρασμένο επίπεδο κακίας από γυναίκα προς γυναίκα. Η συγγραφέας της "Γυναίκας ευνούχου" κάθεται και αναλογίζεται δημόσια κατά πόσον μια γυναίκα είναι 'πόρνη της φήμης' και βλέπει τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της ως κερδοφόρο "πελάτη". Και το χειρότερο δεν είναι πόσο χυδαία, αλλά πόσο προβλέψιμα και μονότονα έχουν γίνει τέτοια σχόλια. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν επιτίθεται στην Μέγκαν Μαρκλ στις μέρες μας;»

«Γιατί μπαίνουν σε τόσο κόπο; Επειδή είναι εύκολος στόχος και η επίθεση εναντίον της εξασφαλίζει άμεσες επικεφαλίδες. Το κακό είναι ότι η 'περίοδος κυνηγιού' με θήραμα την Μέγκαν έχει ήδη διαρκέσει τόσο πολύ που ακόμα και οι πιο μοχθηρές και κακόβουλες επιθέσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται περιέργως κοινότοπες και συνηθισμένες».

Με πληροφορίες από τη Guardian

Φωτογραφίες: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS