ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πουτίγκα Κοζάνης σκέτη κόλαση

Ένα διαφορετικό γλυκό

Πουτίγκα Κοζάνης σκέτη κόλαση

Υλικά

Για την καρυδόπιτα
6 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. καρύδια αλεσμένα

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
½ κ.γ. χυμό λεμονιού

Για την κρέμα
400 ml γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
1 κονσέρβα μόρφατ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μετρώντας από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πιρέξ 30Χ35 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.

Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.

Ζεσταίνουμε τα 300 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη και την βανίλια.

Ρίχνουμε το γάλα με το κορνφλάουρ στο κατσαρολάκι με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ την κρέμα μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τμηματικά την κρύα κρέμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και την σερβίρουμε μαζί με την κρέμα.

Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την πουτίγκα με κανέλα ή τριμμένο καρύδι.

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.