ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πού να φας την Τσικνοπέμπτη: 5 από τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης για όσους ψάχνουν ακόμα

5 ξεχωριστά κρεατοφαγικά εστιατορία που διαφέρουν χάρη στις ιδιαιτερότητες τους.

Πού να φας την Τσικνοπέμπτη: 5 από τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης για όσους ψάχνουν ακόμα

Αν φέτος σκοπεύεις να «τσικνίσεις» εκτός σπιτιού ίσως βρεθείς αντιμέτωπη με ένα χάος κρεατοφαγικών επιλογών. Με τη διάθεση για κρέας να είναι υψηλή ανάμεσα στους περισσότερους από εμάς εν όψει Τσικνοπέμπτης οργανώσου από σήμερα σωστά τόσο για να γλιτώσεις τον πανικό που θα γίνεται - αναμενόμενα - στα περισσότερα μαγαζιά της πόλης, αλλά και για είσαι σίγουρη πως έχεις διαλέξει το σωστό στέκι της πόλη με τα πιο ζουμερά κρέατα στην κουζίνα του.

Παρακάτω θα βρεις 5 δυνατές προτάσεις - κάποιες ολοκαίνουριες, κάποιες πιο κλασικές - οι οποίες φημίζονται τόσο για την καλή ποιότητα των κρεατοφαγικών τους επιλογών όσο και τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν τα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι σου.

Wolves of Kitchen

Πού να φας την Τσικνοπέμπτη: 5 από τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης για όσους ψάχνουν ακόμα

Από τον Ορνό της Μυκόνου, όπου έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι, το all day εστιατόριο με το σημαδιακό περί των προθέσεών του όνομα «Wolves of Kitchen» άνοιξε εδώ και λίγο καιρό και στο Νέο Ψυχικό.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης Άλσι Σινανάι ανεμίζει σημαία κρεατοφαγική, με μεράκι και με μότο «επιστροφή στις ρίζες»: ο ξυλόφουρνος, ο φούρνος josper και η ροτισερί είναι φτιαγμένα από τον ίδιο, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει εξοριστεί και τα ψησίματα γίνονται σε κάρβουνο από ξύλο οξιάς, η ανοιχτή κουζίνα θυμίζει χωριό και στο ντεκόρ κυριαρχεί το τραχύ ξύλο. Τα κρεατικά είναι ελληνικά κατά 90% σε αμερικάνικες κοπές (flank steak, Porterhouse, tomahawk) συν τεράστιες σπαλομπριζόλες και ιβηρική presa που σιτεύονται, καπνίζονται και παστώνονται in house.

Χειροποίητα είναι και τα λουκάνικα, οι πίτες και τα ψωμιά. Σπέσιαλ απολαύσεις η τραγανή πανσέτα που σιτεύεται για τρεις ημέρες και το παστό αρνίσιο μπούτι που καπνίζεται για 18 ώρες και ψήνεται στη σχάρα.

Highlights του brunch (11 π.μ.-4 μ.μ.) τα εκλεκτά σάντουιτς με καπνιστή­ μπρισκέτα και, φυσικά, τα αβγά σε χίλιες και μία εκδοχές (στη θράκα με τσορίθο, ντομάτα και σπανάκι, scrambled, βραστά-καπνιστά, ποσέ, τηγανητά με σιτεμένο μοσχάρι, ντομάτα και πατάτες). Μεγάλη λίστα κρασιών, πολλές ψαγμένες μπίρες και κοκτέιλ από τον Κωνσταντίνο Κώτσο.

Δημ. Βασιλείου 16, Ν. Ψυχικό, 2106713997

Γίδι

Tο λέει και το όνομά του: πιο κρεατολαγνικό δεν γίνεται! Όχι πως θα περιμέναμε κάτι λιγότερο­ από τον γνωστό για το χιούμορ του Βασίλη Ακρίβο­, δημιουργό αυτής της σπέσιαλ κρεατοταβέρνας. ­Αύρα αθώων ’60s στη σάλα του πέτρινου κτίσματος, ωραία αυλή με μεγάλες μουριές και μια ρετρό ψησταριά με σχάρες, κάρβουνα και τσιγκέλια, και, νεωτερισμός, τα ψυγεία σιτέματος φουλαρισμένα με ιδιαίτερα κρέατα.

Ο κατάλογος δεν έχει καμία δυσκολία να σε ικανοποιήσει στο 120%, με τον κρεοπώλη και ψήστη Γιάννη Κουστένη σε πλήρη ετοιμότητα: τεράστιες σταβλίσιες, μπούτι και παϊδάκια από πρόβατο, αρνίσια συκωταριά, μπιφτέκια με σιτεμένο κιμά, φριγαδέλια, πατσάς, γαρδουμπάκι συνοδεία για­ουρτιού αρωματισμένου με κάρι, βραστό, γάστρες με πρόβατο και μοσχάρι. Στα συν οι τραγανές πατάτες, που έρχονται σε αλουμινένιο σουρωτήρι, οι γκόγκλιες, τα διάσημα αρβανίτικα ζυμαρικά, και τα εξίσου διάσημα κρητικά σιουφιχτά βρασμένα σε ζωμό από αρνί με τριμμένη μυζήθρα – κι έχετε (σχεδόν) πλήρη εικόνα της ευωχίας που σας περιμένει.

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 2102828848

Lefkes on the Side

Aπό έκπληξη σε έκπληξη μας πηγαίνουν ο υπερδραστήριος Τάσος Ντούμας και η ομάδα του. Μετά τις «Λεύκες» στη Σαντορίνη έστησαν το all day «Lefkes on the side», σε απόσταση αναπνοής από τις κοσμαγάπητες «Λεύκες» στο Γαλάτσι. Σχεδόν ζεν το περιβάλλον, με κάθετους κήπους, μεγάλα τραπέζια, άπλετο φως, ανοιχτή κουζίνα ντυμένη με μάρμαρο, τεράστια καλαμένια φωτιστικά...

Με λίγα λόγια, μια απροσδόκητη όαση ηρεμίας και κομψότητας στην πολύβουη Λεωφόρο Γαλατσίου. Στον κατάλογο, τώρα, οι premium ράτσες κρεατικών εισαγωγής –Hereford, Limousin, Black Angus– συνυπάρχουν με την ελληνική μοσχίδα από τον Λαγκαδά και οι μαρινάδες του executive chef του ομίλου Αντώνη Πεχλιβανάκη βάζουν την ιδιαίτερη σφραγίδα τους: χοιρινός λαιμός μαριναρισμένος σε καρπούς κακάο, αρνί σε τεκίλα και λάιμ, συκωτάκια πουλιών σε επτά ελληνικά βότανα.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν brunch, χυμοί και smoothies, πεϊνιρλί και πίτσες στον ξυλόφουρνο, ζυμαρικά και ριζότο, ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά τυριά και αλλαντικά αλλά κι ένα κρεοπωλείο όπου μπορείτε να αγοράσετε εκλεκτά κρεατικά, σπάνιες σάλτσες και συνοδευτικά για το σπίτι.

Λεωφ. Γαλατσίου 98, 2102934633

Άγιος Μερκούριος

Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση αυτή η κρεατοταβέρνα. Μας πηγαίνει πίσω, σε κυριακάτικες παρεΐστικες ή οικογενειακές εκδρομές μετά παϊδοκατανύξεων στα ορεινά της Αττικής – είτε τις έχουμε ζήσει οι ίδιοι είτε τις έχουμε δει σε ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Ε, λοιπόν, δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα.

Τοποθετημένη­ σε ύψωμα, με υπέροχη θέα στο δάσος της Βαρυμπόμπης και σε ολόκληρη την Αθήνα μέχρι και τον Αργοσαρωνικό, με σάλα απλή και ρουστίκ, η οποία τώρα το χειμώνα ζεσταίνεται­ από το τζάκι που καίει ακατάπαυστα, και με θεϊκά παϊδάκια, ζουμερά και ψιλοκομμένα, να κάνουν διαχρονικό­ σουξέ, η ταβέρνα βρίσκεται στην καρδιά των Αθηναίων που λατρεύουν το αυθεντικό και το γνήσιο.

Στα παραπάνω προσθέστε και μια τεράστια βοδινή σπαλομπριζόλα, παχιά και ζουμερή, μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος στη σχάρα που λιώνει στο στόμα, φρέσκες ψιλοκομμένες πατάτες, φιλεταρισμένη αρνάδα, κότσι στη γάστρα και φοβερό τυροπιτάρι με άφθονη­ γέμιση, αιθέρια τηγανισμένο. Σαλάτες με λαχανικά διαλεγμένα ένα προς ένα.

Η ομάδα στο σερβίρισμα ευγενέστατη, γοητευτική και αποτελεσματική. Το τέλος στο σερί της ποιότητας και της απόλαυσης σημαίνει μια βελούδινη πανακότα και γιαουρτάκι με μέλι και γλυκά του κουταλιού που σε αποζημιώνουν για κάθε χιλιόμετρο που θα κάνεις μέχρις εδώ.

Α΄ Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, 2108169617

Τηλέμαχος Athens

Στην υπέρκομψη σάλα του «Τηλέμαχου Athens» με τον αστραφτερό­ κρυστάλλινο πολυέλαιο έρχεσαι για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον­, για να φας το καλύτερα σιτεμένο βοδινό κρέας από premium ράτσες εισαγωγής (Fassona Piemontese, Gascon) αλλά και για ελληνικές κρεατο­λαγνείες: κοκορετσάκι στο φούρνο, μαύρος χοίρος στα κάρβουνα (σουβλάκι, παϊδάκια) και στη γάστρα, τραγομακαρονάδα με διάφορα ζυμαρικά. Δεύτερον, για τα ωμά του. Το καλύτερο ταρτάρ γίνεται από Fassona Piemontese και ο Γιώργος Τσιλιγκίρης έχει master στο είδος.

Τρίτον, διότι­ σε αυτό το fine dining περιβάλλον μπορείς και να τσιμπολογήσεις με άποψη, συνοδεύοντας τους μεζέδες σου με κάποιο από τα 18 κρασιά που προσφέρονται και με το ποτήρι. Τέλος, αν λιμπιστήκατε κάτι για το σπίτι, στη μίνι μπουτίκ του μαγαζιού θα αγοράσετε T-bone, flank, hanger steak, πατέ από συκώτι με τρούφα κ.ά. ή κάποιο από τα κρασιά δικής τους εισαγωγής, που έρχονται από ολόκληρη την υφήλιο.

Πανεπιστημίου 10 (στοά), κέντρο, 2103613300, www.telemachosathens.gr

Με πληροφορίες από το athinorama.gr

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.