ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς θα φτιάξετε εύκολα τον πιο νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά φούρνου

Κάθε κουταλιά του έχει άπειρη γλύκα.

Πώς θα φτιάξετε εύκολα τον πιο νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά φούρνου

Λατρεύετε τον χαλβά και δεν είναι για εσάς μόνο μια λύση ανάγκης για την περίοδο της νηστείας. Επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με τον σπιτικό, σας έχουμε μια συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και αν είστε αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική. Τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου που υπάρχει. Κάθε κουταλιά του κρύβει άπειρη γλύκα.

Υλικά

2 φλιτζ. γιαούρτι (400 γρ.)
270 γρ. ζάχαρη
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.γ. σόδα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
2 κουταλιές κονιάκ

Για το σιρόπι:

550 γρ. ζάχαρη
700 ml νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
λίγη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς.

2. Βάζουμε λοιπόν τη ζάχαρη μαζί με το νερό, τη κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

3. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε για 2-3 λεπτά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη σόδα (αφού τη διαλύσουμε στο χυμό λεμονιού), το κονιάκ και τη βανίλια.

4. Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ ορθογώνιο (ή βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

5. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Πηγή: www.tasty-guide.gr

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.