ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου όπως την παρουσίασε στο MasterChef

Ένα γλυκό που θέλεις να το γευθείς με το που το αντικρίζεις.

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου όπως την παρουσίασε στο MasterChef

Για το σιρόπι:

750 γραμμάρια νερό

500 γραμμάρια ζάχαρη

1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη:

250 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια ηλιέλαιο

125 γραμμάρια γάλα

180 γραμμάτια γιαούρτι

5 γραμμάρια baking powder

5 γραμμάρια σόδα

1 στικ βανίλιας

180 γραμμάρια αυγά

300 γραμμάρια πούλπα πορτοκαλιού

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (ξερό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά έχοντας βάλει μέσα το πορτοκάλι κομμένο στα δυο.
  • Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Για τη ζύμη: Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεραθούν καλά.
  • Τα σπάμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τα φύλλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το σιρόπι.

Ελβετική μαρέγκα:

115 γραμμάρια ασπράδι

225 γραμμάρια ζάχαρη

1 στικ βανίλιας

1 γραμμάριο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτάνουμε το μείγμα στους 70 βαθμούς τουλάχιστον.
  • Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα.

Ναμελάκα:

320 γραμμάρια γάλα

120 ζάχαρη

20 γραμμάρια γλυκόζη

20 γραμμάρια ζελατίνη

800 γραμμάρια κρέμα

400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

200 γραμμάρια πικρή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.
  • Ζεσταίνουμε στους 60 βαθμούς και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στις σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να σφίξει.

Δείτε το βίντεο με τη συνατγή όπως παρουσιάστηκε στο MasterChef:

Πηγή: MasterChef Greece

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.