ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πίτσα με βάση το κολοκυθάκι: Light, ακόμα πιο νόστιμη από τη συμβατική ζύμη, σούπερ θρεπτική

Δοκίμασε αυτή την εναλλακτική βάση από λαχανικά στην πίτσα σου για ένα απόλυτα ελαφρύ αποτέλεσμα.

Πίτσα με βάση το κολοκυθάκι: Light, ακόμα πιο νόστιμη από τη συμβατική ζύμη, σούπερ θρεπτική

Η πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες συνταγές τόσο των μεγάλων όσο και των παιδιών. Πώς μπορείς να την κάνεις πιο light; Η απάντηση είναι, με πολλούς τρόπους: από την επιλογή πιο ελαφριάς σάλτσας και υλικών μέχρι και την αλλαγή της ζύμης με την αντικατάσταση του αλευριού με πιο υγιεινές επιλογές. Παρακάτω, θα βρεις μια τέλεια εναλλακτική επιλογή, πίτσα με βάση το κολοκυθάκι.

Πίτσα με βάση το κολοκυθάκι

Υλικά για μία βάση πίτσας

400 γρ. κολοκυθάκια

2 αβγά

70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

1/2 κ.γ. ρίγανη

Λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα

60 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια

40 γρ. χυμός ντομάτας

1/2 κ.γ. σκελίδα σκόρδο

1/4 κ.σ. ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Για τα toppings

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

2 φέτες γαλοπούλα

8 ντοματίνια (ή μία ντομάτα)

Εκτέλεση

Για τη βάση

-Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το τοποθετούμε σε πετσέτα, το τυλίγουμε και το «στύβουμε» για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται, για να έχουμε μια τραγανή βάση.

-Το αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά.

-Το ξαναστύβουμε στην πετσέτα για να φύγουν όσα υγρά έχουν μείνει.

-Τοποθετούμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

-Απλώνουμε με τα χέρια μας το μισό μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μια στρογγυλή βάση πίτσας.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση. Στη συνέχεια τη γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε κάθε πίτσα με τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε για άλλα 6-8 λεπτά.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by engin akyurt on Unsplash

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.