ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης

«Πάμε σε μια μεξικάνικη γιορτή» μου λέει. Την κοιτώ με απορία, αλλά δεν έχω την δύναμη να το συζητήσω. Την ακολουθώ, την αφήνω να με ζαλίζει με την πολυλογία της.

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης

Από τον Βασίλη Δημαρά


Σάββατο μεσημέρι και ενώ έχω πει ότι θα καθίσω σπίτι και θα βγω στο μπαλκόνι να χαρώ την λιακάδα, χτυπάει το τηλέφωνο. Η κολλητή στην άλλη γραμμή με πολύ όρεξη να πάρει τους δρόμος γιατί το σπίτι της δεν την κρατάει. Να της χαλάσω χατίρι ούτε λόγος. Με βαριά καρδιά παίρνω τον ηλεκτρικό και ανηφορίζω στην Κηφισιά όπου είχαμε δώσει ραντεβού. Με το που με βλέπει, φωνάζει «Πάμε σε μια μεξικάνικη γιορτή». Την κοιτώ με απορία, αλλά δεν έχω την δύναμη να το συζητήσω. Την ακολουθώ και την αφήνω να με ζαλίζει με την πολυλογία της. Ανηφορίζουμε την πολύβοη Κασσαβέτη και ξαφνικά ρίχνει άγκυρα. «Εδώ είμαστε» μου λέει και έχει ήδη ανοίξει την πόρτα του Ancho.

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης
«Εδώ είμαστε» μου λέει και έχει ήδη ανοίξει την πόρτα του Ancho.

Το Ancho το είχα γνωρίσει στο Χαλάνδρι, πριν από πολύ καιρό και είχα βρει έξυπνη την ιδέα του που σε κάνει να φτιάξει το δικό σου πιάτο. Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι από το καλοκαίρι κιόλας είχε βρει και άλλο χώρο να στήσει την πολύχρωμη μεξικάνικη του γιορτή με τραγανά nachos, μαλακές quesadillas, πληθωρικά burritos αλλά και μικρά και ναζιάρικα tacos.

Tραγανά nachos, μαλακές quesadillas, πληθωρικά burritos αλλά και μικρά και ναζιάρικα tacos.

Αμέσως, αμέσως η διάθεση μου αλλάζει και τα πρώτα χαμόγελα σκάνε. «Έτσι σε θέλω» μου λέει η κολλητή κλείνοντας μου το μάτι ενώ προχωράει προς το εσωτερικό του μαγαζιού. Ένα εσωτερικό που οδηγεί σε ένα όμορφο και δροσερό patio (εσωτερική αυλή) στολισμένη με πολλούς μικρούς κάκτους. Καθόμαστε σε ένα από τα ψηλά τραπέζια και πιάνουμε την κουβέντα ενώ οι πρώτες μαργαρίτες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στο τραπέζι μαζί με nachos πασπαλισμένα από guacamole. «Τα παρήγγειλα μπαίνοντας» μου εκμυστηρεύεται η κολλητή.

Αναρωτιέμαι αν θα τα φάμε μόνοι μας αυτά και η καταφατική απάντηση της με τρομάζει. «Μην ανησυχείς οι μαργαρίτες ανοίγουν την όρεξη και έχουμε πολλά να πούμε».

Οι μαργαρίτες τελειώνουν και για μια στιγμή βλέπω την κολλητή μου να σηκώνεται και να με αφήνει μόνο στο τραπέζι. Γυρίζει μετά από λίγο με ένα δύσκολο γεμάτο από καλούδια. «Εδώ τα πιάτα τα φτιάχνεις εσύ. Πας μπροστά και διαλέγεις την βάση του πιάτου, με τι θα το γεμίσεις και με τι καυτερή ή μη σάλτσα θα το στολίσεις» μου λέει και αρχίζει να ξεφορτώνει. Quesadilla με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά, burritos γεμιστό με chili con carne, μικρά tacos που τους έχει βάλει carnitas (μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο), λαχανικά και μια καυτερή flaming habanero σάλτσα που ζητά οπωσδήποτε sour cream για να απαλύνει την κάψα. Και φυσικά μια δεύτερη γύρα από nachos με guacamole και cheddar. Πολύ cheddar. Αναρωτιέμαι αν θα τα φάμε μόνοι μας αυτά και η καταφατική απάντηση της με τρομάζει. «Μην ανησυχείς οι μαργαρίτες ανοίγουν την όρεξη και έχουμε πολλά να πούμε». Με αυτή την αποστομωτική της φράση, απάντηση δεν μπορούσα να δώσω, μόνο να ζητήσω άλλη μια μαργαρίτα και αφεθώ στην κουβέντα.

«Εδώ τα πιάτα τα φτιάχνεις εσύ. Πας μπροστά και διαλέγεις την βάση του πιάτου, με τι θα το γεμίσεις και με τι καυτερή ή μη σάλτσα θα το στολίσεις».

Μια κουβέντα που τελείωσε γλυκά με τα churros στο τραπέζι πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλλα ή απλά για να τα βουτήξουμε είτε σε ζεστή σοκολάτα είτε στο αμαρτωλό dulce de leche. Και κάπως έτσι το Σάββατο μου που φάνταζε βαρετό και χαλαρό απέκτησε ενδιαφέρον και fiesta.

Facebook Ancho

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ. 211-18.31.882

Quesadilla με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά, burritos γεμιστό με chili con carne, μικρά tacos που τους έχει βάλει carnitas (μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο), λαχανικά και μια καυτερή flaming habanero σάλτσα που ζητά οπωσδήποτε sour cream για να απαλύνει την κάψα.
Μια κουβέντα που τελείωσε γλυκά με τα churros στο τραπέζι πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλλα ή απλά για να τα βουτήξουμε είτε σε ζεστή σοκολάτα είτε στο αμαρτωλό dulce de leche.
Ένα εσωτερικό που οδηγεί σε ένα όμορφο και δροσερό patio (εσωτερική αυλή) στολισμένη με πολλούς μικρούς κάκτους. Καθόμαστε σε ένα από τα ψηλά τραπέζια και πιάνουμε την κουβέντα ενώ οι πρώτες μαργαρίτες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Read Next

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.