ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πατατομπιφτέκια ξεροψημένα απ' έξω και μαλακά μέσα: Αντικατάσταση του κρέατος

Το μόνο που χρειάζεστε είναι πατάτες, κρεμμύδι και λίγα μπαχαρικά.

Πατατομπιφτέκια ξεροψημένα απ' έξω και μαλακά μέσα: Αντικατάσταση του κρέατος

Ξεροψημένα απ' έξω και μαλακά μέσα. Τριμμένες πατάτες με λίγα μπαχαρικά σε σχήμα μπιφτεκιού που κάνουν όχι μόνο ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο αλλά και τέλειο συνοδευτικό με το αγαπημένο μας φαγητό αλλά και τέλειο χάμπουργκερ ή πατατόπιτο.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι πατάτες, κρεμμύδι και λίγα μπαχαρικά τα οποία μπορεί να είναι της επιλογής σας ή να ακολουθήσετε κατά γράμμα την συνταγή. Μπορείτε ακόμη και να τα παραλείψετε και να προσθέσετε μόνο αλάτι και πιπέρι.

Συνοδεύονται τέλεια με κέτσαπ ή μπάρμπεκιου σος και πασπαλιζμένα με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Η συνταγή βγάζει 6 πατατομπιφτέκια. Τα μπιφτέκια δεν είναι πολύ σφιχτά γιατί η ιδέα είναι πατάτες τριμμένες σε σχήμα μπιφτεκιού χωρίς αλεύρια κλπ. Μπορείτε να τα κάνετε πιο μικρά αλλά όχι πολύ χοντρά για να μπορέσουν να μαγειρευτούν μέσα ή να απλώσετε το μείγμα με τις πατάτες σε ολο το τηγάνι σα κρέπα και μόλις ξεροψηθεί να το γυρίσετε να ψηθεί και από την άλλη. Είναι το ίδιο νόστιμο και πιο ξεροψημένο.

Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες (950γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κύβο λαχανικών τριμμένο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για ψητά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

  • Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το κρεμμύδι. Βάζουμε σε ένα σουρωτύρι και στίβουμε με τα χέρια μας καλά να φύγει όσο πιο πολύ γίνεται το νερό από τις πατάτες και το κρεμμύδι. Θέλουμε ένα μείγμα στεγνό.
  • Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά. Αν οι πατάτες βγάλουν κι άλλο νερό το αδειάζουμε από το μπολ για να μη νερουλιάζει το μείγμα μας.
  • Παίρνουμε 100 γρ. από το μείγμα και το βάζουμε σε μία στρογγυλή κούπα μέτρησης και το πατάμε να πάρει το σχήμα μπιφτεκιού. Αναποδογυρίζουμε και χτυπάμε ελαφρά να πέσει με προσοχή. Αν χάλασε το σχήμα του το διορθώνουμε λίγο με τα χέρια μας. Αν δεν έχουμε 1 κούπα μέτρησης το πλάθουμε με τα χέρια μας . Το μείγμα δεν είναι σφιχτό οπότε αν σας διαλύονται δεν πειράζει. Η ιδέα απλά είναι να ψηθούν στρογγυλά σα μπιφτέκια. Αντί σε σχήμα μπιφτεκιού μπορείτε να απλώσετε το μείγμα με τις πατάτες σε ολο το τηγάνι σα κρέπα και μόλις ξεροψηθεί να το γυρίσετε να ψηθεί και από την άλλη. Είναι το ίδιο νόστιμο και πιο ξεροψημένο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια με μια πλατιά σπάτουλα και αφήνουμε να ξεροψηθούν καλά και να σφίξουν ελαφρώς πριν τα γυρίσουμε. Τα γυρίζουμε με τη σπάτουλα με προσοχή και από την άλλη πλευρά. Αν μας χαλάσει το σχήμα, το διορθώνουμε λίγο με τη σπάτουλα. Αν έχει σωθεί το λάδι ρίχνουμε κι άλλο για να μαγειρευτεί η πατάτα και να ξεροψηθεί.
  • Όταν ξεροψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές και έχουν μαγειρευτεί μέχρι μέσα τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα με κέτσαπ ή μπάρμπεκιου και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή τα κάνουμε ένα τέλειο μπέργκερ ή πατατόπιτο!

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.