ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παστίτσιο με γιαούρτι: Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά. Η καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου φαγητού

Μια συνταγή που περάσει από στόμα σε στόμα.

Παστίτσιο με γιαούρτι: Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά. Η καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου φαγητού

Υλικά για 6-8 μερίδες:

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό χονδρά μακαρόνια για παστίτσιο βρασμένα
  • 600 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
  • 1 Knorr σπιτικός ζωμός βοδινό
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο κίμινο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά μαζί με το 1/3 από το τριμμένο τυρί και το μοσχοκάρυδο μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κίμινο και τον σοτάρουμε έως ότου αλλάξει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό βοδινού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  5. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τον πελτέ και το ψιλοκομμένο τοματάκι.
  6. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι του νερού καυτό νερό.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε έως ότου μειωθούν τα υγρά και μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πουδράρουμε ελαφρά με την τριμμένη φρυγανιά.
  9. Τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια στο ταψί και από επάνω ρίχνουμε τον μαγειρεμένο κιμά και τον απλώνουμε να πάει παντού.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:

Πηγή: altis.com.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.