ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού: Απίθανη, ελαφριά και υγιεινή γεύση χωρίς κρέμα γάλακτος

Ίσως η πιο νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου, ελληνικού πιάτου.

Παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού: Απίθανη, ελαφριά και υγιεινή γεύση χωρίς κρέμα γάλακτος

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων σε μια light και πιο υγεινή εκδοχή είναι το παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού.

Υλικά

1 πακέτο χοντρά μακαρόνια

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλυντζάνια χυμός ντομάτας

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 ξυλάκι κανέλλας

1/2 ποτήρι του κρασιού αρετσίνωτο κρασί αλάτι πιπέρι

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (2×200 γρ.)

2 κρόκοι αυγού αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο (ολόκληρο )

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά σε σχετικά δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με αρετσίνωτο κρασί.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ξύλο κανέλλας, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να πιεί όλα τα “υγρά” της.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, τα κατεβάσουμε από τη φωτιά λίγο πριν βράσουν τελείως και τα σουρώνουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τους κρόκους, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο.
  • Βουτυρώνουμε ελαφριά το ταψί, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη τη σάλτσα του κιμά που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Πηγή: hellasjournal.com

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.