ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πας πίσω τα παλιά, παίρνεις έκπτωση στα καινούργια: Το ΙΚΕΑ ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης επίπλων

Πας πίσω τα παλιά, παίρνεις έκπτωση στα καινούργια: Το ΙΚΕΑ ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης επίπλων

Διανύουμε μία εποχή που ανάμεσα σε αμέτρητα κακά έχει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες στον πλανήτη έχουν πλέον κατανοήσει για τα καλά ότι η λέξη βιωσιμότητα δεν είναι πια ένας όρος που υπάρχει για να μπερδεύει το τμήμα marketing μίας επιχείρησης, αλλά αποτελεί όχι μόνο τεράστια ανάγκη αλλά και τον απόλυτο, επιθυμητό στόχο.

Ανάμεσα σε αυτές και το σουηδικό IKEA που ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης παλιών επίπλων με σκοπό να είναι σε θέση να ανακυκλώνει πλήρως τα παλιά του έπιπλα μέχρι το 2030. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη εξοικονόμηση πρώτης ύλης και ενέργειας.

Η πρωτοβουλία της μεγάλης σουηδικής εταιρίας επίπλων έχει την ονομασία Buy Back και είναι κάτι εντελώς φρέσκο και πρωτοποριακό που ελπίζω να φτάσει γρήγορα και στη χώρα μας. Επιπλέον, συμφέρει από οικονομικής απόψεως τον πελάτη αφού τα παλιά έπιπλα δεν θα επιστρέφονται στα καταστήματα για ανακύκλωση μόνο για το καλό του πλανήτη. Τα ΙΚΕΑ προσφέρει και ένα χρηματικό κίνητρο, αφού θα δίνει σημαντικές εκπτώσεις τους καταναλωτές για τις καινούργιες αγορές τους.

Πώς θα γίνεται η διαδικασία; Πριν επιστραφεί ένα χρησιμοποιημένο προϊόν ο πελάτης θα πρέπει να συμπληρώσει μία συγκεκριμένη φόρμα όπου θα περιγράφει το αντικείμενο που επιθυμεί να πουλήσει πίσω στο κατάστημα. Συρταριέρες, γραφεία και καρέκλες είναι ανάμεσα στα προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερο την εταιρία. Στη συνέχεια το κάθε κομμάτι ξεχωριστά θα αξιολογείται και θα λαμβάνει μία συγκεκριμένη τιμή.

Όταν ο πελάτης θα πηγαίνει το αντικείμενο πίσω στο κατάστημα θα λαμβάνει ένα voucher το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές αγορές του. 50% της αρχικής τιμής για προϊόντα που είναι σε άριστη κατάσταση, 40% για αντικείμενα σε καλή κατάσταση και 30% για αντικείμενα που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκέτα. Τα συγκεκριμένα πιστωτικά δελτία δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης πράγμα που σημαίνει ότι ο πελάτης μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όποτε επιθυμεί.

Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία στις 27 Νοεμβρίου με σκοπό να επεκταθεί άμεσα και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Μαϊ 2022

Oι 4 πιο συχνές wellness ερωτήσεις βρίσκουν -επιτέλους- απάντηση

Στο νέο βίντεο #BeautyStarsFest, η Κλειώ Στασινού απαντά σε τέσσερις ερωτήσεις τη γυμναστική και τη υγιεινή διατροφή, που σίγουρα έχεις αναρωτηθεί κι εσύ.

26 Μαϊ 2022

Love your body: Πώς θα βελτιώσεις τη σχέση σου με το σώμα σου

7 τρόποι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι.

Περισσότερα από

Life

26 Μαϊ 2022

Όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος έπαιζε θέατρο

Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν διέφερε από τους συμμαθητές τους όταν φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο στη Σκωτία.

26 Μαϊ 2022

Η αρτηριακή υπέρταση αφορά και τις γυναίκες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Σήμερα ένας στους τρεις ενήλικες πάσχει από υπέρταση.

26 Μαϊ 2022

Πράσινες πολιτιστικές Διαδρομές στα μουσεία της Αθήνας

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχουν και φέτος στην επικοινωνιακή δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".

26 Μαϊ 2022

Η Lapin House γιορτάζει 45 χρόνια

H εταιρία δημιούργησε ένα επετειακό limited edition φουλάρι.

24 Μαϊ 2022
24 Μαϊ 2022

Τα ωραιότερα δώρα γάμου από τα Studio Kosta Boda Illum για να προσφέρουμε κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί

Δώρα γάμου. Οι ωραιότερες προτάσεις από το κατάστημα που εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια

23 Μαϊ 2022

Το ντελίβερι παγωμένης μπύρας κάνει θραύση στη Βραζιλία

Ποιος δεν θα ήθελε να τού παραδοθεί στο σπίτι μια εξάδα παγωμένες μπύρες ακριβώς τη στιγμή που έχουν τελειώσει;

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!

23 Μαϊ 2022

LG OLED Gallery TV: Η Τέχνη συναντά την τεχνολογία στην έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Ο Σωτήρης Δανέζης "επιστρέφει" στις περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις, για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από φωτογραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και έξι transmedia dοcs, τα οποία προβάλλονται σε οθόνες 65’’ LG OLED TV.