ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πανεύκολο εκμέκ ψυγείου με φρυγανιές: Η απόλυτη γλύκα του καλοκαιριού με λιγότερες θερμίδες

Μια συνταγή που θα κολλήσεις μαζί της.

Πανεύκολο εκμέκ ψυγείου με φρυγανιές: Η απόλυτη γλύκα του καλοκαιριού με λιγότερες θερμίδες

Υλικά

-Μισό πακέτο φρυγανιές ELITE (υποχρεωτικά).

-Κανέλα

-½ κούπα αλεύρι

-½ κούπα corn flower

-½ κούπα ζάχαρη

-2 κρόκους αυγού

-1 κουταλιά βούτυρο

-1 lt γάλα

-2 βανίλιες ή 2 σταγόνες μαστίχας Χίου

-Ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

-Κρέμα γάλακτος (400 γρ.) & άχνη ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας) για τη σαντιγί

Για το σιρόπι

-1 ½ κούπα νερό

-1 ½ κούπα ζάχαρη.

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα κανονικό πυρέξ τοποθετούμε τις φρυγανιές.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί για 5’ και περιχύνουμε τις φρυγανιές. Πασπαλίζουμε το πυρέξ με κανέλα. Κατόπιν από το 1 λίτρο γάλα βάζουμε το 1/3 σε ένα μεγάλο μπολ και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα (μαζί με την κουταλιά του βουτύρου) μέχρι να κάψει (όχι να βράσει). Μέσα στο κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι, το corn flower, τη ζάχαρη και τις βανίλιες/μαστίχα. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν μισοκρυώσει προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Περιχύνουμε την κρέμα στο πυρέξ.
  • Για τη σαντιγί χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να πήξει. Τη βάζουμε πάνω από την κρέμα και τέλος ρίχνουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς (καβουρντισμένα αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης) πριν βάλουμε το Εκμέκ στο ψυγείο.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:

Πηγή: greekmasa.gr

Read Next

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.