Αυτό είναι χωρίς καμία αμφιβολία το πιο ωραίο και εύκολο πρωινό της Σαρακοστής. Ποιος είπε πως νηστεία και απόλαυση δεν πάνε μαζί;
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. ζάχαρη
4 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη & λίγη ακόμη για το τηγάνι
1 & 1/2 της κούπας νερό & 4 κ.σ. ακόμη
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Προσθέτεις τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύεις.
Σε άλλο μπολ βάζεις τη λιωμένη μαργαρίνη και το νερό και τα χτυπάς καλά.
Ενώνεις τα στερεά με τα υγρά και ανακατεύεις με ένα πηρούνι.
Βάζεις λίγη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και αφήνεις να ζεσταθεί καλά.
Για κάθε pancake ρίχνεις 2-3 κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι.
Θέλουν περίπου 2'-4' από κάθε πλευρά.
Tip: Σερβίρεται με φρούτα, όπως φράουλες και μιπανάνες, μέλι και ξηρούς καρπούς.
Δείτε μία παραλλαγή της συνταγής με δύο υλικά: