ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παιδότοπο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εγκαινίασε το Χαμόγελο του Παιδιού. Κίνηση ευαισθησίας

Παιδότοπο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εγκαινίασε το Χαμόγελο του Παιδιού. Κίνηση ευαισθησίας

Ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων εγκαινιάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και στόχος του είναι η προώθηση διαδικασιών φιλικής δικαιοσύνης προς τα παιδιά, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, την ευαισθησία και την ευαλωτότητα των παιδιών.

Ο χώρος στεγάζεται στον 4ο όροφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Από ένα τυπικό, απρόσωπο γραφείο μετατράπηκε με έμπνευση και μεράκι από τους ανθρώπους του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε έναν χώρο πολύχρωμο, φωτεινό, εξοπλισμένo με παιχνίδια, παραμύθια και ψυχο-παιδαγωγικό υλικό.

Πρόκειται για μια όμορφη παιδική γωνιά με χρώμα και φως, κατάλληλη να φιλοξενήσει τους μικρούς μας επισκέπτες. Η λειτουργία του χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ανηλίκων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά αποτελεί μια αποτελεσματική πρακτική σε διεθνές επίπεδο, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Παρασκευή σε μια εκδήλωση γεμάτη χαμόγελα και κόσμο.

Προσδοκίες και δηλώσεις για τον χώρο

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αξιότιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου, η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Ανθούλα Μπούμπα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, διοικητικό προσωπικό και υποστηρικτές της ενέργειας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Αξιότιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημήτριου Βασιλοπούλου η οποία με ξεχωριστή ευαισθησία βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στα παιδιά, συνεχάρη την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και όλους τους εμπλεκομένους τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μοναδική στιγμή σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Παρόλο που παρόμοιους χώρους διαθέτουν ήδη τα καταστήματα φυλακών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί μια φιλική προς τα παιδιά γωνιά μέσα σε Δικαστικό Μέγαρο πρόσθεσε η κ. Δημήτριου Βασιλοπούλου η οποία συμπλήρωσε: «Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δημιούργησε έναν χώρο φωτεινό και κατάλληλο για τις παιδικές ψυχές που έχουν τραυματιστεί, με στόχο να προσφέρουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να προχωρήσουν τη ζωή τους και να διασφαλίσουμε ότι δε θα επιστρέψουν σε χώρους ακατάλληλους για αυτά».

«Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δημιούργησε έναν χώρο φωτεινό και κατάλληλο για τις παιδικές ψυχές που έχουν τραυματιστεί»

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η οποία συνιστά ένα ακόμη βήμα για την προώθηση της φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης και η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια και την ενδυνάμωση της θετικής αντίληψης των παιδιών ως προς τον θεσμό της δικαιοσύνης και την αξία του δικαίου.

Η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Ανθούλα Μπούμπα εξέφρασε την ικανοποίησή της, μιλώντας για ένα όραμα χρόνων που έγινε πλέον πραγματικότητα καθώς η λειτουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου φιλικού προς τα παιδιά θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τους ανηλίκους κατά τη διαδικασία της κατάθεσης και της δικανικής εξέτασης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίησή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τη σπουδαιότητα και την επιτακτική ανάγκη για μια τέτοιου είδους κοινωνική παροχή ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά να συνδράμει εθελοντικά με την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους του. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε: «Καθημερινά καλούμαστε να υποστηρίξουμε παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί και φέρουν σημαντικά τραύματα στην ψυχή τους. Για όλα αυτά τα παιδιά που η κανονικότητα στη ζωή τους δεν είναι δεδομένη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διαμόρφωσε ένα ασφαλές και θετικό περιβάλλον για τα παιδιά, που δε θα μπορούσαμε να μην υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και που ευχόμαστε να βρει και άλλους μιμητές».

Θα χρησιμεύσει κατά κύριο λόγο ως χώρος όπου θα πραγματοποιούνται οι ακροάσεις των ανηλίκων από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές

Λειτουργία σε πολλαπλά επίπεδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Ανηλίκων θα λειτουργήσει σε πολλαπλά επίπεδα. Εκτός από σημείο αναμονής και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας επισκέπτες θα χρησιμεύσει κατά κύριο λόγο ως χώρος όπου θα πραγματοποιούνται οι ακροάσεις των ανηλίκων από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, αποσκοπώντας στη μείωση των συνεπειών κατά την έκθεσή τους στο επιβαρυντικό περιβάλλον των δικαστικών αιθουσών και της νομικής διαδικασίας.

Γιατί το παιχνίδι, τη χαρά και το χαμόγελο μπορούμε να τα ανακαλύψουμε ακόμη και στα πιο απρόσμενα μέρη.

Πηγή: www.infokids.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Μαϊ 2022

Τα ωραιότερα δώρα γάμου από τα Studio Kosta Boda Illum για να προσφέρουμε κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί

Δώρα γάμου. Οι ωραιότερες προτάσεις από το κατάστημα που εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια

23 Μαϊ 2022

Το ντελίβερι παγωμένης μπύρας κάνει θραύση στη Βραζιλία

Ποιος δεν θα ήθελε να τού παραδοθεί στο σπίτι μια εξάδα παγωμένες μπύρες ακριβώς τη στιγμή που έχουν τελειώσει;

Περισσότερα από

Life

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!

23 Μαϊ 2022

LG OLED Gallery TV: Η Τέχνη συναντά την τεχνολογία στην έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Ο Σωτήρης Δανέζης "επιστρέφει" στις περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις, για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από φωτογραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και έξι transmedia dοcs, τα οποία προβάλλονται σε οθόνες 65’’ LG OLED TV.

23 Μαϊ 2022

Μπορούμε να αλλάξουμε το πώς αντιδρούμε εμείς σε όσα μας συμβαίνουν;

Το νέο βιβλίο της Mel Robbins μάς αφηγείται την ιστορία της και το πώς μια απλή καθημερινή συνήθεια τής άλλαξε την κοσμοθεωρία.

23 Μαϊ 2022

Το πιο κομψό smartwatch ήρθε στην Ελλάδα

Διαθέσιμο σε 46mm και 42mm και δώρο Free Buds Lipstick και FreeBuds 4

22 Μαϊ 2022

Το Πεδίον του Άρεως υποδέχεται τα..."Plásmata" της Στέγης

Για δεύτερη χρονιά το Πεδίο του Άρεως μεταμορφώνεται σε χώρο... Τέχνης. Από τις 23 Μαϊου αρχίζει η νέα έκθεση "Plásmata" του Ιδρύματος Ωνάση.

21 Μαϊ 2022

Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Κι όμως η Φάρα Φόσετ έπαιξε μόνο μία χρονιά στη σειρά

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Φάρα Φόσετ ήταν μόνο στην πρώτη σεζόν και ας την έχουμε ταυτίσει όλοι με τον ρόλο. Γιατί;

21 Μαϊ 2022

Από το "μια κοπέλα να μας κρατάει τα παιδιά" στο "νταντά-επάγγελμα καριέρας"

"Ψάχνω babysitter για τα παιδιά". Αυτή είναι η πιο συχνή αγωνία των γονιών, αφού το επάγγελμα της νταντάς έχει την υψηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

20 Μαϊ 2022

True story: Η Τίνα Μιχαηλίδου υπήρξε φροντιστής του μπαμπά της, αυτή είναι η ιστορία της

Πώς είναι να φροντίζεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που ασθενεί; Η Τίνα μας μεταφέρει την προσωπική της εμπειρία και την ευχαριστούμε πολύ.