ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παιδότοπο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εγκαινίασε το Χαμόγελο του Παιδιού. Κίνηση ευαισθησίας

Είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί μια φιλική προς τα παιδιά γωνιά μέσα σε Δικαστικό Μέγαρο

Παιδότοπο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εγκαινίασε το Χαμόγελο του Παιδιού. Κίνηση ευαισθησίας

Ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων εγκαινιάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και στόχος του είναι η προώθηση διαδικασιών φιλικής δικαιοσύνης προς τα παιδιά, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, την ευαισθησία και την ευαλωτότητα των παιδιών.

Ο χώρος στεγάζεται στον 4ο όροφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Από ένα τυπικό, απρόσωπο γραφείο μετατράπηκε με έμπνευση και μεράκι από τους ανθρώπους του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε έναν χώρο πολύχρωμο, φωτεινό, εξοπλισμένo με παιχνίδια, παραμύθια και ψυχο-παιδαγωγικό υλικό.

Πρόκειται για μια όμορφη παιδική γωνιά με χρώμα και φως, κατάλληλη να φιλοξενήσει τους μικρούς μας επισκέπτες. Η λειτουργία του χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ανηλίκων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά αποτελεί μια αποτελεσματική πρακτική σε διεθνές επίπεδο, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Παρασκευή σε μια εκδήλωση γεμάτη χαμόγελα και κόσμο.

Προσδοκίες και δηλώσεις για τον χώρο

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αξιότιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου, η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Ανθούλα Μπούμπα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, διοικητικό προσωπικό και υποστηρικτές της ενέργειας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Αξιότιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημήτριου Βασιλοπούλου η οποία με ξεχωριστή ευαισθησία βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στα παιδιά, συνεχάρη την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και όλους τους εμπλεκομένους τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μοναδική στιγμή σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Παρόλο που παρόμοιους χώρους διαθέτουν ήδη τα καταστήματα φυλακών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί μια φιλική προς τα παιδιά γωνιά μέσα σε Δικαστικό Μέγαρο πρόσθεσε η κ. Δημήτριου Βασιλοπούλου η οποία συμπλήρωσε: «Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δημιούργησε έναν χώρο φωτεινό και κατάλληλο για τις παιδικές ψυχές που έχουν τραυματιστεί, με στόχο να προσφέρουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να προχωρήσουν τη ζωή τους και να διασφαλίσουμε ότι δε θα επιστρέψουν σε χώρους ακατάλληλους για αυτά».

«Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δημιούργησε έναν χώρο φωτεινό και κατάλληλο για τις παιδικές ψυχές που έχουν τραυματιστεί»

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η οποία συνιστά ένα ακόμη βήμα για την προώθηση της φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης και η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια και την ενδυνάμωση της θετικής αντίληψης των παιδιών ως προς τον θεσμό της δικαιοσύνης και την αξία του δικαίου.

Η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Ανθούλα Μπούμπα εξέφρασε την ικανοποίησή της, μιλώντας για ένα όραμα χρόνων που έγινε πλέον πραγματικότητα καθώς η λειτουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου φιλικού προς τα παιδιά θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τους ανηλίκους κατά τη διαδικασία της κατάθεσης και της δικανικής εξέτασης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίησή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τη σπουδαιότητα και την επιτακτική ανάγκη για μια τέτοιου είδους κοινωνική παροχή ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά να συνδράμει εθελοντικά με την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους του. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε: «Καθημερινά καλούμαστε να υποστηρίξουμε παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί και φέρουν σημαντικά τραύματα στην ψυχή τους. Για όλα αυτά τα παιδιά που η κανονικότητα στη ζωή τους δεν είναι δεδομένη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διαμόρφωσε ένα ασφαλές και θετικό περιβάλλον για τα παιδιά, που δε θα μπορούσαμε να μην υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και που ευχόμαστε να βρει και άλλους μιμητές».

Θα χρησιμεύσει κατά κύριο λόγο ως χώρος όπου θα πραγματοποιούνται οι ακροάσεις των ανηλίκων από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές

Λειτουργία σε πολλαπλά επίπεδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Ανηλίκων θα λειτουργήσει σε πολλαπλά επίπεδα. Εκτός από σημείο αναμονής και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας επισκέπτες θα χρησιμεύσει κατά κύριο λόγο ως χώρος όπου θα πραγματοποιούνται οι ακροάσεις των ανηλίκων από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, αποσκοπώντας στη μείωση των συνεπειών κατά την έκθεσή τους στο επιβαρυντικό περιβάλλον των δικαστικών αιθουσών και της νομικής διαδικασίας.

Γιατί το παιχνίδι, τη χαρά και το χαμόγελο μπορούμε να τα ανακαλύψουμε ακόμη και στα πιο απρόσμενα μέρη.

Πηγή: www.infokids.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Αυγ 2022

Γίνε pescetarian για μία μέρα: Αυτό είναι το πλάνο διατροφής

Δοκίμασε τη διατροφή που βασίζεται στο ψάρι με αυτό το ενδεικτικό ημερήσιο διατροφικό πλάνο της ειδικού

04 Αυγ 2022

Κουμπάρος ο Παύλος Μαρινάκης μαζί με τη σύζυγό του

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης πάντρεψε έναν καλό του φίλο!

Περισσότερα από

Life

03 Αυγ 2022

Friends: Οι 12 διάσημοι guest stars που πέρασαν από την πιο αγαπημένη σειρά της τηλεόρασης

Και μας έκαναν να πέσουμε κάτω από τα γέλια. Τους θυμάστε;

03 Αυγ 2022

Εντυπώσεις από την πρώτη βραδιά λειτουργίας του Cine Πολεμικό Μουσείο

Παρακολουθήσαμε από κοντά εν δράσει το νέο θερινό σινεμά της Αθήνας και μοιραζόμαστε καρέ και τις σκέψεις μας.

02 Αυγ 2022

Θαλάσσια σπορ: Τι μπορείς να κάνεις στη θάλασσα και πόσες θερμίδες θα κάψεις

Υπάρχουν πολλοί και καλοκαιρινοί τρόποι για να κάψεις θερμίδες και να παραμείνεις fit αυτό το καλοκαίρι.

01 Αυγ 2022

Kraken Beach Bar. Ο νέος σου καλοκαιρινός προορισμός για μουσικές, cocktails, surf και φαγητό

Το Kraken Beach Bar φέρνει το νησί σε σένα πριν καν αναχωρήσεις γι΄αυτό.

01 Αυγ 2022

Ποια τραγούδια ακούει και ποια βιβλία θα διαβάσει ο Ομπάμα το καλοκαίρι;

Κάθε χρόνο ο Ομπάμα ανακοινώνει την καλοκαιρινή του λίστα. Τώρα μπορείτε να γίνεται music και book buddies.

31 Ιουλ 2022

Yria Ceramics: Το πιο διάσημο... μυστικό της Πάρου

Ένα hub κεραμικής τέχνης στην καρδιά των Κυκλάδων.

31 Ιουλ 2022

Τι αλλάζει στο σώμα μας μετά τα -ήντα;

Τι συμβαίνει στο σώμα και στον οργανισμό μας όσο μεγαλώνουμε; Πολλά συμβαίνουν - και αρκετά από αυτά τα λες και θετικά!

30 Ιουλ 2022

To συγκρότημα που θα παίξει μουσική στο διάστημα το 2024 και θα γράψει ιστορία

Το διάσημο ντουέτο σχεδιάζει να γράψει ιστορία, αλλά αυτή τη φορά στο διάστημα!