ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παιδότοπο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εγκαινίασε το Χαμόγελο του Παιδιού. Κίνηση ευαισθησίας

Είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί μια φιλική προς τα παιδιά γωνιά μέσα σε Δικαστικό Μέγαρο

Παιδότοπο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εγκαινίασε το Χαμόγελο του Παιδιού. Κίνηση ευαισθησίας

Ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων εγκαινιάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και στόχος του είναι η προώθηση διαδικασιών φιλικής δικαιοσύνης προς τα παιδιά, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, την ευαισθησία και την ευαλωτότητα των παιδιών.

Ο χώρος στεγάζεται στον 4ο όροφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Από ένα τυπικό, απρόσωπο γραφείο μετατράπηκε με έμπνευση και μεράκι από τους ανθρώπους του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε έναν χώρο πολύχρωμο, φωτεινό, εξοπλισμένo με παιχνίδια, παραμύθια και ψυχο-παιδαγωγικό υλικό.

Πρόκειται για μια όμορφη παιδική γωνιά με χρώμα και φως, κατάλληλη να φιλοξενήσει τους μικρούς μας επισκέπτες. Η λειτουργία του χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ανηλίκων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά αποτελεί μια αποτελεσματική πρακτική σε διεθνές επίπεδο, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Παρασκευή σε μια εκδήλωση γεμάτη χαμόγελα και κόσμο.

Προσδοκίες και δηλώσεις για τον χώρο

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αξιότιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου, η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Ανθούλα Μπούμπα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, διοικητικό προσωπικό και υποστηρικτές της ενέργειας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Αξιότιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημήτριου Βασιλοπούλου η οποία με ξεχωριστή ευαισθησία βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στα παιδιά, συνεχάρη την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και όλους τους εμπλεκομένους τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μοναδική στιγμή σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Παρόλο που παρόμοιους χώρους διαθέτουν ήδη τα καταστήματα φυλακών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί μια φιλική προς τα παιδιά γωνιά μέσα σε Δικαστικό Μέγαρο πρόσθεσε η κ. Δημήτριου Βασιλοπούλου η οποία συμπλήρωσε: «Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δημιούργησε έναν χώρο φωτεινό και κατάλληλο για τις παιδικές ψυχές που έχουν τραυματιστεί, με στόχο να προσφέρουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να προχωρήσουν τη ζωή τους και να διασφαλίσουμε ότι δε θα επιστρέψουν σε χώρους ακατάλληλους για αυτά».

«Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δημιούργησε έναν χώρο φωτεινό και κατάλληλο για τις παιδικές ψυχές που έχουν τραυματιστεί»

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η οποία συνιστά ένα ακόμη βήμα για την προώθηση της φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης και η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια και την ενδυνάμωση της θετικής αντίληψης των παιδιών ως προς τον θεσμό της δικαιοσύνης και την αξία του δικαίου.

Η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Ανθούλα Μπούμπα εξέφρασε την ικανοποίησή της, μιλώντας για ένα όραμα χρόνων που έγινε πλέον πραγματικότητα καθώς η λειτουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου φιλικού προς τα παιδιά θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τους ανηλίκους κατά τη διαδικασία της κατάθεσης και της δικανικής εξέτασης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίησή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τη σπουδαιότητα και την επιτακτική ανάγκη για μια τέτοιου είδους κοινωνική παροχή ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά να συνδράμει εθελοντικά με την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους του. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε: «Καθημερινά καλούμαστε να υποστηρίξουμε παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί και φέρουν σημαντικά τραύματα στην ψυχή τους. Για όλα αυτά τα παιδιά που η κανονικότητα στη ζωή τους δεν είναι δεδομένη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διαμόρφωσε ένα ασφαλές και θετικό περιβάλλον για τα παιδιά, που δε θα μπορούσαμε να μην υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και που ευχόμαστε να βρει και άλλους μιμητές».

Θα χρησιμεύσει κατά κύριο λόγο ως χώρος όπου θα πραγματοποιούνται οι ακροάσεις των ανηλίκων από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές

Λειτουργία σε πολλαπλά επίπεδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Ανηλίκων θα λειτουργήσει σε πολλαπλά επίπεδα. Εκτός από σημείο αναμονής και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας επισκέπτες θα χρησιμεύσει κατά κύριο λόγο ως χώρος όπου θα πραγματοποιούνται οι ακροάσεις των ανηλίκων από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, αποσκοπώντας στη μείωση των συνεπειών κατά την έκθεσή τους στο επιβαρυντικό περιβάλλον των δικαστικών αιθουσών και της νομικής διαδικασίας.

Γιατί το παιχνίδι, τη χαρά και το χαμόγελο μπορούμε να τα ανακαλύψουμε ακόμη και στα πιο απρόσμενα μέρη.

Πηγή: www.infokids.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.