Θυμάσαι τότε που η μόνη μας έννοια ήταν πότε θα παγώσει το παγωτό στην κατάψυξη για να το φάμε;
Τα Υλικά
Παγωτό βανίλια
2 κουτάκια φυτική σαντιγί μόρφατ
200γρ ζάχαρη άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ light
1 βανίλια
Η Εκτέλεση
- Χτυπάμε την σαντιγί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια και στην συνέχεια με συνεχή ροη το γάλα. Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.
Τα υλικά για το Παγωτό σοκολάτα
2 κουτάκια φυτική σαντιγί
Μορφατ 200γρ ζάχαρη άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ light
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Η εκτέλεση
- Χτυπάμε την σαντιγί με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ. Στη συνέχεια με συνεχή σταθερή ροή προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε δυνατά για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.
- Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικό επιθυμούμε, όπως φρούτα στο μπλέντερ, κομμάτια από μπισκότα κ.λπ. και να αλλάξουμε τη γεύση του παγωτού μας.
Δείτε ένα βίντεο με μια παραλλαγή της συνταγής και πειραματιστείτε πάνω στην γεύση με την οποία έχουμε όλοι μεγαλώσει:
Φωτό: @laurazpa