ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Όταν κατάλαβα ότι η ανάγκη για αποδοχή σβήνει τη φωτιά που έχω μέσα μου, απελευθερώθηκα»

«Η φωτιά είναι αυτή που σε κάνει να διασχίσεις ένα δωμάτιο από τη μια άκρη στην άλλη και να ανέβεις στη σκηνή και να πεις αυτή είμαι, να συστηθείς με το κεφάλι ψηλά»

«Όταν κατάλαβα ότι η ανάγκη για αποδοχή σβήνει τη φωτιά που έχω μέσα μου, απελευθερώθηκα»

Δε θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φόρα που είδα φωτιά μέσα μου, ίσως να ήταν τη μέρα που είδα τους κακούς του σχολείου να χλευάζουν τα παιδάκια που ήταν λίγο διαφορετικά, ίσως πάλι τη μέρα που ανέβηκα πρώτη φορά στη σκήνη και την άντεξα. Ή πάλι τη μέρα που αποφάσισα να φύγω μόνη μου με ένα αεροπλάνο στο άγνωστο. Τη φωτιά αυτή την ανακάλυψα σε πολύ μικρή ηλικία και εμφανιζόταν πάντα σα σπίθα στα μάτια μου όταν ενθουσιαζόμουν με μια ιδέα, όταν υπερασπιζόμουν την αδικία και όταν εξέφραζα μιλώντας, παίζοντας ή γράφοντας τον εαυτό μου. Ήταν δίπλα μου στις μεγάλες αποφάσεις τις ζωής μου, έκαιγε δυνατά στα άλματα πίστης που πολλές φορές χρειάστηκε να κάνω και έσβηνε κάθε φορά που διάλεγα να ικανοποιήσω τη φωτιά άλλων ανθρώπων για να με αποδέχονται.

Όταν απελπίζομαι και φοβάμαι, θυμάμαι πως ήταν τότε που την είδα πρώτη φορά. Τότε που ήμουν ακόμα αθώα και οι γνώμες των άλλων δεν είχαν περάσει ακόμα μέσα μου. Τότε που η έκφραση του εαυτού μου ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου και δε συμβιβαζόμουν με τίποτα λιγότερο από αυτό. Κλείνω τα μάτια και οραματίζομαι πως θα ήταν η ζωή αν την είχα πιστέψει και την είχα πάρει στα σοβαρά αυτή τη φωτιά από τότε. Η ανάγκη όμως για αποδοχή δεν άφηνε αυτή τη φωτιά να φουντώσει. Την κρατούσε μικρή, λίγη, ανήμπορη να κάνει οποιοδήποτε κακό.

Λίγη για τα μεγάλα πράγματα, λίγη για δραστικές αλλαγές, λίγη για την επιτυχία, λίγη για την ευτυχία, λίγη για τα όνειρα και την επίτευξη τους. Λίγη γενικά. Λίγη για να χωράει στα πολλά, στα εύκολα, στα συνηθισμένα. Σε αυτά που σου ορίζουν ζωή από τη μέρα που γεννιέσαι μέχρι την ώρα που θα πεθάνεις. Λίγη για να μην πας πουθενά. Λίγη για να εξαρτάσαι πάντα από τον καλό λόγο του κόσμου. Λίγη για να μην τρομάζει αυτούς που την έχουν ξεχάσει ή επιδεικτικά αγνοούν για να μην πληγώνονται.

Γιατί βλέπεις η φωτιά είναι καύσιμο αν χρησιμοποιηθεί δημιουργικά. Η φωτιά είναι αυτό που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις, να πάρεις φόρα, να υλοποιήσεις. Η φωτιά είναι αυτή που σε δυναμώνει και λέει ΜΠΟΡΏ. Μπορώ να ανταπεξέλθω, να μπω στο δρόμο των ονείρων μου, να ακολουθήσω το δρόμο της καρδιάς μου και να μείνω σε αυτόν χωρίς να χάνομαι από φόβο σε άλλους δρόμους. Η φωτιά είναι αυτή που σε κάνει να διασχίσεις ένα δωμάτιο από τη μια άκρη στην άλλη και να ανέβεις στη σκηνή και να πεις αυτή είμαι, να συστηθείς με το κεφάλι ψηλά σε όλα αυτά που φοβάσαι. Η φωτιά είναι αυτή που θα σε ξυπνήσει το πρωί και θα σε πάει στους στόχους σου. Τους δικούς σου στόχους. Η φωτιά όμως είναι και αυτή που θα σε φέρει αντιμέτωπο με όλους αυτούς που έχουν άλλη άποψη. Αυτούς που αρκούνται στη ζωή όπως είναι. Αυτούς που θα σου πουν πρώτοι πως δεν μπορείς, αυτοί που θα στέκονται με ένα τεράστιο ψαλίδι να σου κόψουν τα φτερά κάθε φορά που πας να πετάξεις. Αυτοί που το φως της φωτιάς δεν το αντέχουν γιατί τους θυμίζει τη φωτιά που κάποτε είχαν και έσβησαν για να ανήκουν.

Έρχεται όμως η στιγμή που αυτή η φωτιά θα σε επισκεφτεί για τελευταία φορά, θα σου θυμίσει όλα αυτά που είναι, όλα αυτά που νιώθεις όταν είσαι ευθυγραμμισμένη μαζί της και θα σε βάλει να διαλέξεις. Ελπίζω και εύχομαι να αντέχεις αυτή τη φορά να πεις το μεγάλο ναι. Το ναι στον εαυτό σου, όλα αυτά που είσαι και ντρέπεσαι να δείξεις. Όλα αυτά που χρόνια δουλεύεις και φοβάσαι να γίνεις. Όλα αυτά που χάνεις για να ανήκεις.

H Eύα είναι δημιουργός του Xpress it , ένα πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης.

«Όταν κατάλαβα ότι η ανάγκη για αποδοχή σβήνει τη φωτιά που έχω μέσα μου, απελευθερώθηκα»
Modern Art - Flamenco Fire 32x32 " oil painting / ebay.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.