ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Όλα όσα έζησα με οδήγησαν εδώ»: Μια ταινία για τη βία, λεκτική είτε σωματική, που είναι κακοποίηση

«Στόχος μας μέσα από αυτό το βίντεο, είναι η κινητοποίηση ανηλίκων και ενηλίκων, το τέλος της "ομερτά" συμμαθητών, καθηγητών ή ακόμη και γονέων».

«Όλα όσα έζησα με οδήγησαν εδώ»: Μια ταινία για τη βία, λεκτική είτε σωματική, που είναι κακοποίηση

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του με αφορμή την 6η Μαρτίου, τη Διεθνή Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και του bullying δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Όλα όσα έζησα με οδήγησαν εδώ», στην οποία διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός εφήβου που έχει πέσει θύμα bullying.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι δύο έφηβοι, η Άρτεμις Βρεττάκου και ο Λάμπρος Κανατάς, 13 ετών και οι δύο. Στην ταινία απεικονίζονται σκηνές σωματικής κακοποίησης (bullying) καθώς και διαδικτυακής κακοποίησης (cyber bullying).

Στόχος της ταινίας μικρού μήκους είναι η ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού που αποτελούν όχι μόνο εκπαιδευτικό αλλά μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η θυματοποίηση μπορεί να εκδηλώνονται στο περιβάλλον του σχολείου, αλλά απηχούν στρεβλώσεις του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, καθώς συνδέονται, μεταξύ άλλων, με το ρατσισμό, την ομοφοβία, κάθε είδους ανισότητες, την κανονικοποίηση της βίας και της ρητορικής του μίσους. Η εκφοβιστική συμπεριφορά έχει συχνά μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Ο δημιουργός της, Βαγγέλης Νάκης λέει πως «κάθε στιγμή που έζησα με οδήγησε εδώ» και στοχεύοντας στην αποτροπή κάθε μορφής βίας που συμβαίνει εντός και εκτός των τειχών του σχολικού περιβάλλοντος, βροντοφωνάζει ότι η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή. Σχολιάζει πως «Στόχος μας μέσα από αυτό το βίντεο, είναι η κινητοποίηση ανηλίκων και ενηλίκων, το τέλος της "ομερτά" συμμαθητών, καθηγητών ή ακόμη και γονέων, οι θύτες να αντιληφθούν τη σοβαρότητα αλλά κυρίως να αναπτύξουν ενσυναίσθηση, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι η βία είτε λεκτική είτε σωματική, είναι κακοποίηση! Ευελπιστούμε για την κινητοποίηση καθώς και την στήριξη σας για τον αγώνα μας που φωνάζει: "ΜΙΛΑ! Γίνε πιο δυνατός από την βία!"».

Η μικρού μήκους ταινία έχει ήδη δημοσιευθεί στην επίσημη πλατφόρμα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram: v.nakis98

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν ο Κωσταντίνος Μόσχος και ο Σωκράτης Πάτσος, τη φωτογραφία ο Νίκος Λαουτάρης, ενώ τη μουσική επιμέλεια έκαναν οι Θοδωρής Τζίμας, Πάρης Κάλπος και Κωσταντίνος Γρηγορίου

Στίχος και φωνή: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη. Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Ελίζα Σαμίου | Ασπασία Μπαζίμα | Ελίζα - Σοφία Μπίτσια | Λυδία Χριστουλάκη | Δημήτρης Τόλης | Μάριος Μπιντάκος | Αλέξανδρος Πάνος | Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος

Δείτε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.