Έναν καινούργιο πίνακα με την υπογραφή του πόσταρε στον λογαριασμό του στο ίνσταγκραμ ο βρετανικής καταγωγής καλλιτέχνης Banksy, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 9,3 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το συγκεκριμένο έργο δείχνει ένα αναμένο κερί κάτω από μία αμερικανική σημαία, η  οποία έχει πάρει φωτιά και συμβολίζει το κύμα διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε ολοκλήρες τις ΗΠΑ ενάντια στον ρατσισμό και στη βία κατά των μαύρων πολιτών. 

Μαζί με τον εν λόγω πίνακα ο διάσημος street artist καλλιτέχνης έκανε μία ακόμα ανάρτηση για να μιλήσει σχετικά με την απορτόπαια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και γενικότερα για το κίνημα «Black Lives Matter», εκφράζοντας την δική του απόψη.

«Στην αρχή σκέφτηκα να το βουλώσω και να ακούσω τι είχαν να πουν οι ίδιοι οι μαύροι πάνω στο θέμα. Αλλά, γιατί να το κάνω αυτό; Δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Δικό μου είναι. Οι έγχωροι πολίτες απογοητεύονται συνέχεια από το σύστημα. Το σύστημα των λευκών. Σαν έναν χαλασμένο σωλήνα που στάζει στο από κάτω διαμέρισμα. Το ελαττωματικό σύστημα κάνει τη ζωή τους μίζερη, αλλά δεν είναι δική τους δουλειά να το φτιάξουν. Δεν μπορούν να το φτιάξουν, κανείς δεν θα τους αφήσει να μπουν στο πάνω διαμέρισμα. Είναι πρόβλημα των λευκών. Και αν οι λευκοί δεν μπορούν να το φτιάξουν, κάποιος θα σπάσει την πόρτα και θα μπουκάρει μέσα».

Η  συγκλονιστική ανάρτηση του Bansky.

 

Δείτε τον πίνακα του Banksy μέσα από την ανάρτηση του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS