Ολυμπιακών συνέχεια με ρεκόρ, ευτράπελα, συγκινήσεις και γεγονότα τα οποία παλεύουν για μία θέση στην ιστορία. Ιστορία λοιπόν έγραψαν και οι αθλήτριες της ενόργανης της Γερμανίας, οι οποίες βαρέθηκαν τη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον αθλητισμό και είπαν ένα βροντερό «όχι» στις χαρακτηριστικές στολές οι οποίες μέχρι πρότινος άφηναν ακάλυπτα τα πόδια τους.

«Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκεντρωθήκαμε όλες και συζητήσαμε», είπε ένα εκ των μελών της ομάδας και πιο συγκεκριμένα η Σάρα Βος, η οποία εμφανίστηκε και την άνοιξη με ολόσωμη φόρμα. «Θέλαμε να δείχνουμε τέλειες και να αισθανόμαστε τέλεια. Και έτσι το αποφασίσαμε», είπε η Βος.

«Θέλαμε να δείχνουμε τέλειες και να αισθανόμαστε τέλεια. Και έτσι το αποφασίσαμε», είπε η Βος.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ολόσωμη φόρμα συνήθως προτιμάται για λόγους θρησκείας μιας και οι περισσότερες αθλήτριες προτιμούν τις γνωστές φόρμες που θυμίζουν ολόσωμο μαγιό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ελεύθερες να επιλέξουν και τις ολόσωμες.

«Θέλουμε οι αθλητικές φόρμες να μπορούν να αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα όσο μεγαλώνει και αλλάζει», λένε οι Γερμανίδες, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται από 21 μέχρι 32 ετών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που στήριξαν την απόφαση των αθλητριών ανάμεσα στους οποίους και η σουπερστάρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

«Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

Για την ιστορία πάντως η γερμανική ομάδα αποκλείστηκε.

Kεντρική φωτογραφία: @pauline_schaefer

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS