ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 9 ατάκες που δεν θα ξεστομίσουν ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Τελικά η βλακεία συνδέεται με την αγένεια.

Οι 9 ατάκες που δεν θα ξεστομίσουν ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί κάποιες φορές σε άβολη θέση επειδή είπες κάτι που δεν εννοούσες, που παρερμηνεύτηκε, που δεν ακούστηκε έτσι ακριβώς όπως το εννοούσες. Οι περισσότεροι άνθρωποι μιλάμε χωρίς να πολύσκεφτούμε και λέμε ατάκες που ενοχλούν ή μας απομακρύνουν από τους άλλους ανθρώπους.

Η διαδικτυακή σελίδα TalentSmarth έκανε μια έρευνα για να εξετάσει την συναισθηματική νοημοσύνη περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και ανακάλυψε ότι οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν αν αυτό που λένε προσβάλει ή πληγώνει τον συνομιλητή τους. Χρησιμοποιούν, μάλιστα, 9 ατάκες που οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ σε ένα διάλογο γιατί ξέρουν ότι είναι προσβλητικές:

1. «Φαίνεσαι κουρασμένη»: Οι άνθρωποι που είναι κουρασμένοι δεν είναι λαμπεροί. Έχουν μαύρους κύκλους, σακούλες κάτω από τα μάτια, μπερδεμένα μαλλιά και δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Γιατί να πεις σε κάποιον ότι φαίνεται χάλια; Από ενδιαφέρον, εντάξει. Αλλά πιστεύεις ότι δεν θα παρεξηγηθεί; Καλύτερα ρώτα τον αν νιώθει καλά. Δεν ακούγεται καλύτερο;

2. «Έχασες πολλά κιλά». Είναι καλό που έχασε πολλά κιλά, αλλά α) αναγνωρίζεις ότι είχε πολλά κιλά για να χάσει και β) είναι σαν να του λες ήσουν χοντρός και τώρα δεν είσαι. Καλή η ειλικρίνεια αλλά το «είσαι κούκλα» ακούγεται καλύτερο από το «επιτέλους έχασες κιλά».

3. «Ήσουν πολύ καλή για εκείνον». Το λέμε συνέχεια μετά από ένα χωρισμό. Είναι, όμως, σαν να της λες ότι η κρίση της είναι μειωμένη, ότι δεν έχει καλό γούστο και ότι τόσο καιρό ήταν τυφλή και τώρα βρήκε το φως της… Καταλαβαίνεις, καλύτερα να πεις «εκείνος χάνει».

4. «Πάντα» ή «ποτέ»: Από μια ηλικία και μετά, όλοι γνωρίζουμε ότι το πάντα και το ποτέ είναι υπερβολή.

5. «Είσαι πολύ όμορφη για την ηλικία σου». Την ποια; Θέλεις να επαναλάβεις; Μήπως ήθελες να πεις «είσαι πολύ όμορφη» σκέτο, χωρίς να αναφέρεις χρονολογίες και πιστοποιητικά γέννησης;

6. «Όπως έχω ξαναπεί». Το καταλάβαμε. Το έχεις πει πολλές φορές, ας προχωρήσουμε στην ουσία τώρα. Μήπως αφού το έχεις ξαναπεί, να το πεις αυτή τη φορά με πιο κατανοητό τρόπο;

7. «Καλή τύχη»: Το λέμε σαν ευχή, από ευγένεια. Σαν φράση όμως υπονοεί ότι για να επιτύχει κανείς χρειάζεται τύχη. Όχι! Καλύτερα να πεις «είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!».

8. «Ό,τι θέλεις εσύ». Για να σε ρωτάει κάποιος σημαίνει ότι αναγνωρίζει ότι έχεις άποψη και μάλιστα θέλει να την ακούσει. Γιατί, λοιπόν, να απαντήσεις διπλωματικά;

9. «Τουλάχιστον, εγώ δεν…». Σε καυγά. Φτάνει η στιγμή που θέλεις να απαντήσεις και λες «εγώ τουλάχιστον δεν… αφήνω τα πιάτα στο νεροχύτη». Αλλάζεις θέμα, δεν αναγνωρίζεις το λάθος σου και ρίχνεις αμέσως το φταίξιμο στον άλλο. Έτσι, δεν θα τελειώσει ποτέ ο καυγάς και δεν θα λύσετε και το πρόβλημα.

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.