
Είναι ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχει ένας χώρος που μπορείς να πας το ίδιο εύκολα για καφέ, ποτό ή γεύμα και να μην απογοητευτείς σε καμιά από τις επιλογές σου. Αν ανήκετε, μάλιστα, στην κατηγορία των ανθρώπων που τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ και αναζητούν ένα όμορφο περιβάλλον για να κάνουν τα επαγγελματικά ραντεβού τους ή να χαλαρώσουν, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, η ύπαρξη ενός μαγαζιού που είναι όλη την μέρα ευχάριστο και ικανό να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας, είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός.
Το Yellow στην Κηφισιά ανήκει ακριβώς στα μαγαζιά αυτού του είδους. Είναι ευχάριστο, έχει έναν τέλειο κήπο να το περιτριγυρίζει και μπορεί να υπερηφανεύεται για το μενού του, το οποίο έχει επιλογές για όλες τις ώρες της μέρας. Φυσικά, αυτή την περίοδο, εμείς δεν ασχοληθήκαμε τόσο με τις σταθερές επιλογές που σου δίνει ο κατάλογος, οι οποίες περιλαμβάνουν από ένα πλήρες πρωινό μέχρι ένα ζουμερότατο burger, μια χορταστική σαλάτα ή ένα εμπνευσμένο κυρίως πιάτο, αλλά κάναμε focus σε κάτι πιο επίκαιρο που δεν είναι άλλο από το χριστουγεννιάτικο μενού.


Σε πρώτη φάση γοητευτήκαμε από την σούπα parmentier με κρουτόν απάκι και κρέμα τρούφας, όπως και με την τάρτα με κατσικίσιο τυρί chevre και προσούτο Θράκης. Μετά, το μάτι μας έπεσε (και λιγώθηκε) στα δύο από τα κυρίως πιάτα που μπορεί κάποιος να επιλέξει. Πραγματικά, δεν ξέρουμε ποιο μπορεί να είναι καλύτερο. Ο μαύρος χοίρος με τον πουρέ πατάτας, την μαύρη τρούφα και την σάλτσα από γλυκό κρασί Porto ή ο κόκορας με τον πουρέ γλυκοπατάτας και την σάλτσα raspberry; Το μενού ολοκληρώνεται τέλεια με το Parfait σοκολάτας Casa Luker με anglaise σαμπάνιας και εμείς έχουμε βρει, μάλλον, που θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων.

Επειδή, όμως, θέλουμε πάντα να μαθαίνουμε κάτι παραπάνω και να το μοιραζόμαστε μαζί σας, δεν αντέξαμε να μην ζητήσουμε από τον chef Βασίλη Αλβανίδη μία από τις συνταγές του. Εξάλλου, μπροστά μας βρίσκονται δύο εβδομάδες που δίνουν συνεχώς την ευκαιρία για οικογενειακές συγκεντρώσεις και θαυμαστά μαγειρέματα. Δεν θα έχει ενδιαφέρον να πειραματιστείτε με κάτι τόσο απολαυστικό όσο φαίνεται να είναι αυτός ο κόκορας; Κρατήστε σημειώσεις και ακολουθήστε ευλαβικά την συνταγή. Σας υποσχόμαστε πως, με αυτό το πιάτο, θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.


Χριστουγεννιάτικος κόκορας με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα μύρτιλο
Υλικά για τον κόκορα
- 1 κόκορας
- Αλάτι. Πιπέρι
- Βούτυρο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε βούτυρο το στήθος και, μόλις πάρει χρώμα, αλατοπιπερώνουμε.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στον φούρνο σε σιγανή θερμοκρασία έως ότου ψηθεί.
Υλικά για τη σάλτσα μύρτιλο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- Το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 400 γρμ. μύρτιλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ζουμί από το σοτάρισμα του κόκορα.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Υλικά για τον πουρέ γλυκοπατάτας
- 4 γλυκοπατάτες μεγάλες
- 1 πατάτα
- 2 καρότα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Ξύσμα από πορτοκάλι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά και τα βάζουμε να βράσουν με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό. Οι πατάτες θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με ένα μαχαίρι.
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά από την φλούδα και τα λιώνουμε με το εργαλείο για πουρέ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο.
- Αρωματίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και μοσχοκάρυδο.
