ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο τρόπος να διώξεις τουλάχιστον 3 χρόνια από το πρόσωπο σου είναι η νέα τάση στον κόσμο της ομορφιάς

«Κατάλληλος για όσες θέλουν μία πιο σφικτή και νεανική όψη αρκετών ετών», λένε οι ειδικοί.

Ο τρόπος να διώξεις τουλάχιστον 3 χρόνια από το πρόσωπο σου είναι η νέα τάση στον κόσμο της ομορφιάς

«Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν, αν εφαρμοστούν σωστά και σε σταθερή βάση, να μειώσουν πολύ σημαντικά τα σημάδια της γήρανσης ειδικά στις γυναίκες μέσης ηλικίας».

Αυτό δηλώνουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο οι οποίοι σε πρόσφατη μελέτη τους ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων για το πρόσωπο για 30 λεπτά την ημέρα, σε έναν κύκλο 20 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν στο πείραμα έδειχναν κατά μέσο όρο 3 χρόνια νεώτερες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η μελέτη αποτελούνταν από 27 συνολικά γυναίκα, από 40 έως 65 ετών, οι οποίες διδάχθηκαν 32 διαφορετικές ασκήσεις για το πρόσωπο και εφάρμοσαν την κάθε μία από αυτές για 1 λεπτό.

Κινήσεις όπως το να ανοίγεις το στόμα σου σε ένα τέλειο Ο, να χαμογελάς τόσο πλατιά ώστε να ανέβουν προς τα πάνω οι μυς των ζυγωματικών σου και το να κάνεις μασάζ στα μάγουλα σου με τις άκρες των δακτύλων σου, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που ζήτησαν οι ερευνητές από τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στη δοκιμασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πρακτική της γιόγκα για το πρόσωπο είναι ο ιδανικός, πιο οικονομικός αλλά και υγιεινός τρόπος για όλες τις γυναίκες που «θέλουν να αποκτήσουν μία πιο σφικτή, πιο σφριγηλή επιδερμίδα και μία πιο νεανική όψη αρκετών ετών». Μάλιστα οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μία γυναίκα ηλικίας 51 ετών μπορεί να δείξει μέχρι και 48 ετών αν εφαρμόσει τις συγκεκριμένες ασκήσεις για το πρόσωπο σε καθημερινή βάση.

Η γιόγκα για το πρόσωπο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της το 2007 από την Annelise Hagen, η οποία παρέδιδε μαθήματα γιόγκα στη Νέα Υόρκη.

Από τότε κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος και διδάσκεται σε ολόλκληρο τον κόσμο με όσους ενδιαφέρονται να είναι πλέον σε θέση να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για να μάθουν τις σωστές ασκήσεις.

Read Next

20 Ιαν 2026

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

20 Ιαν 2026

Λένε πως αυτά είναι τα πιο δημοφιλή bar-restaurants της Αθήνας

Μέρη στα οποία βγαίνουμε για φαγητό και ποτό, για ωραίες μουσικές και εξίσου ωραία ατμόσφαιρα, ταυτόχρονα.

Περισσότερα από

Life

20 Ιαν 2026

Λαχανοντολμάδες χωρίς τύλιγμα: Η viral συνταγή σε μία κατσαρόλα που θα σου λύσει τα χέρια

Αυτούς τους λαχανοντολμάδες μπορούν να τους φτιάξουν όλοι σε χρόνο dt!

20 Ιαν 2026

Winter Proof | 4 απλά βήματα για να "θωρακίσεις" την επιδερμίδα του προσώπου σου στο κρύο

Αν πιστεύεις ότι η θαμπή όψη και η ξηρότητα είναι το αναπόφευκτο τίμημα του χειμώνα, ξανασκέψου το. Το δέρμα σου δεν "υποφέρει" απλώς από το κρύο, αλλά δίνει μια καθημερινή, αόρατη μάχη επιβίωσης ανάμεσα στο εξωτερικό ψύχος και την ξηρή, τεχνητή θέρμανση των εσωτερικών χώρων.

20 Ιαν 2026

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

20 Ιαν 2026

Οι βασικές ασκήσεις για να ρίξεις φυσικά την "κακή" χοληστερίνη

Τι πρέπει να κάνεις για να μειώσεις τη χοληστερόλη και να ενισχύσεις την καρδιοαγγειακή σου υγεία.

20 Ιαν 2026

Τα πιο υγιεινά δημητριακά για τη διατροφή – Και ποιες εναλλακτικές πρέπει να αποφεύγεις

Οι καλύτερες επιλογές δημητριακών που ενισχύουν την υγεία σου και ποια να αφήνεις εκτός της διατροφής σου.

20 Ιαν 2026

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.

20 Ιαν 2026

Το χιόνι επιστρέφει: Πέντε ξεχωριστοί αλπικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη

Το χιόνι επιστρέφει και η χειμερινή σεζόν ξεκινά! Ξεχωριστά χιονοδρομικά στην Ευρώπη μας περιμένουν με πίστες και cosy σαλέ για λευκές μέρες γεμάτες περιπέτεια.

20 Ιαν 2026

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

20 Ιαν 2026

Agrios: Μια χασαποταβέρνα εισβάλλει στα σικ Ιλίσια πεδία

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.